Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Un „comando” de la „Antifraudă” Sibiu răscolește Alba în căutarea evaziunii. Micii comercianți controlați „la sânge”. Amenzile, absurde

Publicat

Zeci de comercianți care au mici afaceri locale de „supraviețuire” ne-au sesizat declanșarea unei teribile acțiuni de „comando”  în județul Alba. Operațiunea care vizează „stârpirea evaziunii fiscale” la întreprinderi mici și foarte mici ar fi făcută de mai multe echipe de control provenite de la Direcția Regională Antifraudă  Sibiu.  Oficialii „Finanțelor” din Alba  refuză să ofere informații despre acțiune, spunând că nu li s-a comunicat nimic de la Direcția Regională Brașov și că „Antifrauda” care are sediul regional la Sibiu este o unitate separată a ANAF.

Surse din ANAF au precizat că mai mulți astfel de funcționari ai fiscului, care au preluat de fapt prerogativele Gărzii Financiare, au fost detașați la Alba pentru o perioadă determinată (informația din teren spune că până în aprilie) și iau la rând magazin cu magazin, ateliere, restaurante și cam tot ce înseamnă mici afaceri din orașele și comunele județului.

Acțiunea lăudabilă și necesară, având în vedere dimensiunea economiei subterane din România, despre care se zice că aproape o depășeste pe cea fiscalizată și că toată lumea care realizează venituri din activități economice trebuie să plătească taxe la stat. Toți comercianții și producătorii trebuie să învețe că impozitele nu sunt facultative. Cumpărătorii, la rândul lor, trebuie să învețe să solicite bon fiscal sau factură pentru achizițiile de bunuri și servicii. Fiscalizarea este, până la urmă, sursa principală a veniturilor bugetare din care se plătesc salariile medicilor, profesorilor, se fac autostrăzi sau se întrețin școlile.

Mai multi comercianți din Alba ne-au relatat, sub protecția anonimatului, că acest „comando fiscal” face o serie de abuzuri și excese de zel incredibile. Clienții sunt scoși afară din magazine,  lacăte puse pe uși, la începutul controlului. Atitudine ca în filmele cu mafia italiană. În multe cazuri, controale au fost făcute în lipsa administratorilor societăților comerciale. Amenzi de zeci de milioane de lei vechi au fost date pentru motive absurde (legale, dar absurde) de genul: lucrător comercial fără ecuson (!!!???), pentru bon fiscal pe care scria doar „apă minerală” și nu „apă minerală marca x” sau pentru un bon fiscal pe care nu era trecut numele persoanei care l-a emis și adresa punctului de lucru.

Mici nereguli amendate scump, dar care nu au nicio legătură cu evaziunea.  „Cu ce este prejudiciat statul că vânzătoarea de la ABC lucrează legal DAR NU ARE ECUSON în piept ? Ce legătură are „Antifrauda” cu asta ?”- Sunt întreabări puse de un comerciant care ne-a transmis pe rubrica ȘTIREA TA PE ALBA24 câteva informații despre cum acționează inspectorii Antifraudă. „Suntem siguri că așa prevede legea- a continuat acesta- Cu siguranță inspectorii au dreptate. Dar vi se par aceste motive suficient de întemeiate să dai amendă unui butic, 4.000 de lei ? O astfel de amendă echivalează de cele mai multe ori cu închiderea afacerii. Astea sunt soluțiile guvernului pentru colectarea la bugetul de stat ? Punând bocancul pe gâtul micului comerciant vrea fiscul să recupereze sutele de milioane de euro de care a fost scutit recent Rompetrol ? De ce unora li se șterg datorii de sute de milioane de euro, iar cei mici și lipsiți de putere sunt striviți în picioare ? De ce Antifrauda nu se ocupă de marii evazioniști, de cei din industria alcoolului, de cei din petrol sau tutun ? De ce nu se lichidează evaziunea la marii en-gross-iști de legume și fructe ? Dacă micul aprozar de la colt nu va mai putea lua marfa fără factură fiscală nici el nu va mai putea vinde fără bon fiscal, deci cercul se închide și statul își incasează impozitele”, a încheiat cititorul Alba24.

Apelul Alba24: Rupeți tăcerea. Demascați abuzurile. Scrieți, filmați, fotografiați și trimiteți pe Stirea ta pe Alba24. Sunt alături de tine cei peste 10.000 de oameni care citesc în fiecare zi Alba24.

UPDATE. Primele reacții: Vicepreşedintele Consiliului Judeţan Alba, Florin Roman: ”În aceste zile am primit mai multe sesizări referitoare la modul in care lucrătorii Antifraudă, veniţi din Sibiu, cu plan de amenzi, fac ravagii printre micii producători, aplicând si cu rost si fără rost, amenzi intre 5 milioane si 50 milioane de lei vechi. Ceea ce înseamnă enorm pentru aceşti producători mici cu câţiva angajaţi. Se închid unităţi alimentare cu clienţi ca să intre Antifrauda, se dau amenzi pentru lipsa de ecuson, sau alte chestiuni cu tentă de abuz. Daca sunteţi din Alba şi cunoaşteti astfel de învârteli, dacă vi s-a cerut şpagă sau alte foloase vă rog sa anuntaţi Parchetul, iar dacă nu indrăzniţi poate mă anunţaţi pe privat. Abuzurile nu pot fi oprite dacă nu sunt demascate.”

 

Pe cine a pus ANAF șef la Direcția Regională Antifraudă de la Sibiu

La conducerea Direcţiei Regionale Antifraudă Sibiu, ce coordonează şi activitatea aferentă din Alba a fost numit inspectorul general adjunct Laurenţiu Dan Puşdercă. Acesta apare ca intimat într-un dosar pe rolul Judecătoriei Braşov, alături de alţi doi angajaţi ai Vămii. În soluţia pe scurt din 2 iulie 2013, publicată pe portalul instanţelor se arată că “în baza art.278/1 alin.8 lit.b C.p.p., admite plângerea petentei Autoritatea Naţională a Vămilor, prin Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Braşov formulată împotriva rezoluţiei Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov din data de 11.12.2012, pronunţată în dosarul nr.11/P/2012, pe care o desfiinţează şi trimite cauza la procuror în vederea începerii urmăririi penale faţă de Puşdercă Laurenţiu Dan, Şoptică Viorel şi Năstasie Sorin, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art.248, art.248/1 C.pen. rap. la art.13/2 din Legea nr.78/2000. Menţine soluţia dispusă faţă de aceeaşi făptuitori cu privire la infracţiunea prev. de art.249 C.pen. În baza art.192 alin.3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă.”

În 2009, numele lui Puşdercă apare şi pe o listă a candidaţilor care au susţinut examenul de ocupare a funcţiei de director coordonator adjunct la Direcţia Regională de Accize şi Operaţiuni Vamale Braşov, dar a fost respins, cu 66 de puncte, la interviu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

48 Comentarii

48 Comentarii

  1. Sfioasa

    sâmbătă, 15.02.2014 at 22:36

    Niște ***** ce au intrat cu pile acești inspectori care au venit in Alba cu targhet stabilit de la București sa le fie rusine lor si sefilor lor. Sa dai amenda 4000 lei ca nu are ora de iarna pe casa de marcat mi se pare abuz total.ca apa minerală nu e trecută cu marca au fost amendați si au închis magazine. Rusine ponta asta e marea corupție!!!!!

    • bombardeaua

      duminică, 16.02.2014 at 10:51

      lumea a votat ca marii corupti sa fie protejati si inmultiti iar amaratii sa fie calcati in picioare- asta se spunea in campania electorala dar amaratii au avut ochii obturati de sticla de ulei primita is privirea impaienjenita de berea data ; de unde sa se plateasca salarul lui rusanu si altii ca el, daca nu din sudoarea micilor intreprinzatori, ca doar aia mari, cotizanti ”la zi” la usl nu pot fi atinsi? cum se explica ca firma cumparata de kazahi a fost scutita de jumatate de miliard de € datorii la stat iar ala mic amendat ca nu are ecuson?

  2. Avram Iancu

    sâmbătă, 15.02.2014 at 22:49

    In strada, la MITINGURI !!! GREVA FISCALA !!! Trebuie facut ceva ! Daca toti facem penoi in fata acestor comando-uri , ne termina pe toti ! Putini ,cati am mai ramas. Sa fim uniti !!!RUUUUUUUUUUSINE GUVERN DE 2 BANI !!!! Haideti luni 17 Februarie 2014 la ora 11 in fata Prefecturiii. la MITING !!!

    • moderatorul de serviciu

      sâmbătă, 15.02.2014 at 22:55

      @Avram…, nu instiga lumea sa mearga la proteste la care nici tu nu te duci. Conditia minima când faci astfel de apeluri este sa iti dai numele real. Ca sa vada lumea ca este un apel serios

    • bula

      duminică, 16.02.2014 at 09:51

      Bai Ianko, luni la ora 11:00 lumea mai si munceste ca sa tina in spate aburitori ca si tine … ce zici de duminica la ora 15:00?

    • Un constantean...

      marți, 03.03.2015 at 18:03

      Aveti DREPTATE vor sa distruga mici intreprinzatori din aceasta tara si sa favorizeze MARILE corporatii comerciale din Occident,ar trebui TOTI intreprinzatorii din aceasta tara sa intre in GREVA FISCALA!

  3. comerciantul

    duminică, 16.02.2014 at 09:14

    Sa iesim in strada sa protestam ca cei ce incalca legea sa o poata incalca in continuare..evaziunea fiscala înseamnă mai putini bani pentru educatie, sanatate sport etc. Sa inteleg ca ecuson trebuie sa poarte doar vânzătorii din kaufland ?

    • Andrei

      luni, 17.02.2014 at 08:36

      ce vb u acolo ma retardatule….ce evaziune fiscala vezi u cand nu porti ecuson 😐 ..cu asa amenzi pentru un „c***t de ecuson tre sa iti inchizi afacerea= bani mai putini pentru educatie, sport etc. Daca tot se dau amenzi , sa se dea macar pentru treburi serioase nu toate cacaturile….:|

  4. george

    duminică, 16.02.2014 at 11:19

    schimbul de marfuri ar fi o solutie exact ca in antichitate

    • civis rumanum sum

      luni, 17.02.2014 at 21:38

      Se face deja, sclavi orientali contra pateuri din deseuri occidentale sau locale, la alegere.

  5. Ioana Andreea

    duminică, 16.02.2014 at 14:15

    Este strigător la cer ce se întâmplă! Legea e lege dar e trasă de coadă. Sa vedeţi ce s-a întâmplat la un magazin. A intrat o doamna în toata firea si a cerut două ţigări, „la fir” cum ar veni. Vînzătoarea nu i-a dat, zicând ca nu are voie. Şi femeia aia a început sa se lamenteze si sa se plângă ca trebuie neapărat neapărat sa fumeze atunci si, în ciuda refuzurilor vanzatoarei, a implorat-o sa ii dea doua ţigări. Într-un final, vanzatoarea a cedat, si i-a dat. Atunci doamna aceea si-a scos legitimaţia de la antifrauda si i-a dat amendă 120 de milioane. Acum, eu înţeleg ca vanzatoarea nu trebuia sa ii dea si ca a greşit cedând şantajului emoţional provocat de doamna aceea. Dar e corect cum a procedat inspectoarea antifrauda??? Acum nu se mai poate face nimic. Fapta e consumată, dar e o marsavie ordinară. Pentru asta s-a desfiinţat Garda Financiară, în care, pe langa corupţi erau cât de cât si niste specialişti, profesionişti adevăraţi care acum sunt pe drumuri pentru ca locurile lor de munca au fost date unora cu tupeu si fara scrupule ca alde doamna inspector, un exemplar ideal pentru executarea unor comenzi ieşite din orice raţiune… Asta e ţara în care trăim!!!!

  6. GIGI

    duminică, 16.02.2014 at 15:53

    As vrea doar sa va spun ca ceea ce fac cei de la controlul fiscal este benefic pentru toti. Nu va fie mila de administratorii de societati comerciale, ei isi fac vile, au masini de lux, iar in declaratiile date la fisc sunt pe minus in actele contabile.In concluzie nu isi inregistreaza corect activitatea comerciala, nu platesc impozitul conform legii si astfel economia merge prost si de aceea noi o ducem la fel de rau.
    De asemenea multi dintre administratori nu inregistreaza contractele de munca la ITM, astfel ca doamne fereste de vreun accident ca nu sunteti aigurati.
    As vrea sa-ti spun Ioana Andreea ca daca nu esti multumita de cum traiesti in Romania, ai posibilitatea sa mergi in alt stat membu al UE, insa cred ca dupa criticile pe care le faci numai pe cen….ra esti buna, munca nu iti place.
    lasati-va de critici si treceti la munca puturosilor.

    • Sfioasa

      duminică, 16.02.2014 at 20:19

      Gigi fac pariu ca nu ai lucrat o zi in mediul privat ca sa platesti total impozite cam75% ești un funcționare al statului care așteaptă luna de luna leafa de la stat si după jigniri cred ca lucrezi acolo cam de pe vremea impuscatului.

    • Ardelean

      luni, 17.02.2014 at 12:05

      Dragul meu GIGI ,
      pun pariu ca esti un asistat social de-a lui Ponta sau unul din cei multi care si-au tocit buzele pupand multe funduri ca sa prinda un servici de stat. Oare te-ai gandit vreodata de unde vin banii pe care ii primesti tu luna de luna fara sa faci nimica? Cred ca asta ar trebui sa te preocupe mai mult decat sa crapi de invidie atunci cad vezi o masina de lux sau o vila. Te invit sa te faci si tu PATRON si sa dai de lucru la zeci de oameni , sa-ti platesti taxele si sa ne scrii tu dupa aceea cum te simti cand te trimite afara din tara un PARAZIT al societatii .
      P.S. pe centura trimite-ti tu nevasta , cu siguranta ar ferici-o si pe ea cineva, ca nici de asta nu poti fi in stare!

    • ramm

      miercuri, 19.02.2014 at 08:40

      Gigi asta-i tetardat rau de tot.de unde dracu le scoate ?

    • Klaus

      marți, 25.02.2014 at 21:56

      mhai Gigi.
      Este trist ,..dar nu pt tine ci pt copii tai ca gandesti asa! Nu asistati sociali si trantori de bugetari ne tin pe noi si ne dau salari ci invers . intelegi mai dl Gigi, gandesti la fel cum iti este si numele gigi..tristetedeom cu gandire retrograda.

  7. misu

    duminică, 16.02.2014 at 16:46

    faceti contestatie si sesizare pt abuz ! e numai 20 de lei taxa pt plangere in instanta ! ….cu avocat intradevar costa ,dar va pot da un model de plangere gratuit ,nu va mai lasa-ti intimidati ….

  8. jiji

    duminică, 16.02.2014 at 17:08

    tanti aia are un nume cu care s-a semnat pe procesul verbal air magazinul-probabil- camere video- eu i-as pune poza cu numele pe toate gardurile si-n locurile special amenajate pentru afisaj- macar sa stie lumea pe cine lasa in casa

  9. trollebus

    duminică, 16.02.2014 at 17:25

    romanii sunt o natie fara coloana vertebrala, in majoritate spalati pe creier si indobitociti, fara educatie sau cu o educatie precara, fara civism si ignoranti. Sunt printre cei mai influentabili din europa si cei mai creduli! Somn usor romanilor! Isi bat joc toti de voi si va fura prin toate modurile, si voi stati ca gastele-n cucuruz!

  10. misu

    duminică, 16.02.2014 at 17:31

    contestati ,faceti plangere in instatnta ,costa 20 lei taxa judiciara ! nu va lasati intimidati !…. sa scrie in proces toate constatarile si bune si rele tot ce verifica ,ca sa puna in balanta instanta !… apoi voi nu prea va cunoasteti drepturile….

  11. corectitudine

    duminică, 16.02.2014 at 19:15

    Daca nu se strang bani la buget va llangeti ca traim in mizerie , daca vin controale va plangeti ca de ce vin. Foarte bine fac ori invatam toti sa lucram legal ori sa tacem cu totii. Eu m am saturat sa merg la magazine si sa cer bon pentru decont si sa mi se spuna nu avem sau nu se poate , sau nu stiu haideti maine. asta se intampla in orasul nostru , si suntem toti scandalizati ca sunt controale. Sa fie pana ajungem o tara fara europeana. Daca toate firmele si ar declara veniturile la stat nu am fi in situatia asta.
    Dar cand intra cu controale sariti in sus.

    • marcel

      duminică, 16.02.2014 at 22:13

      EU TOT CE VREAU SA VA SPUN ESTE CA MAREA EVAZIUNE SAU FRAUDA NU SE FACE LA MAGAZINUL DE PE COLT, SAU LA CARCIUMA DIN CARTIER…DUPA CUM MERG ACESTI OAMENI IN CONTROL, SE FACE ,,PE FATA,,..LA TOATE MARILE PROIECTE CARE SE DERULEAZA CU BANI PUBLICI…CINE SUNT PROSTII? NOI…CA STAM SIN INGHITIM TOATE CACATURILE CARE NI SE SERVESC IN CAMPANII ELECTORALE SAU MAI NOU PE ANTENA 3. AM SI EU O INTREBARE DACA STIE CINEVA SA-MI RASPUNDA…..CATE FABRICI SAU INSTITUTII AU FOST ,,PRIVATIZATE,, IN EPOCA BASESCU…VA SPUN EU..NICI UNA…..TAOTE FABRICILE LA CARE AU LUCRAT MILIOANE DE ROMANI, INCLUSIV AICI LA NOI, SA AMINTIM REFRACTARA, MECANICA, UTEPS, RESIAL ETC AU FOST ,,PRIVATIZATE,, DE TATAL LOR …ILIESCU, ACUM DOAR 3 LUCRURI MAI SUNT DE PRIVATIZAT SI CU ASTA AU TERMINAT TARA ASTA…POSTA, CFR MARFA SI ELECTRICA…BRAVO LOR SI BRAVO VOUA CA NU VEDETI ADEVARUL…..MERGETI LA VOT SI VOTATI TRANDAFIRII CA DOAR DEIA VA DORECT LA CAPATAI CEI DE LA GUVERNARE…,,SA MURITI BINE,,!!!

      • Un Cetatean

        vineri, 07.03.2014 at 08:21

        Esti un frustrat de pdl-ist. Se vede de la o posta. Du-te si pupa ***** lui Base daca ti-a fost bine cu el. Nesimtitule.

  12. responsabil

    duminică, 16.02.2014 at 19:45

    lEGEA ESTE LEGE, TREBUIE RESPECTATA..!
    PE CAND IN INSTITUTIILE DE CULTURA….???!!1
    Unde cheltuielile sunt duble…..vedeti rapoartele de …

  13. pulio

    duminică, 16.02.2014 at 19:53

    Exista un D-zeu care va face dreptate si nu-i va lasa pe acesti mercenari sa isi faca de cap .
    Admitem ca exista vanzare la negru dar ce fac aceste javre ordinare este intradevar fara scrupule.
    Merita cei mai rau , chiar nu se gandesc ca incalca principii ???

    • jiji

      miercuri, 19.02.2014 at 09:01

      unde ai vazut tu principii la politruci si mardeiasii lor? si pana sa-i bata Dumnezeu, astia ne mananca zilele noastre – fac bani pentru partid si pentru ei din premiile primite pentru bune rezultate ”pe ramura”

  14. SORELLA

    duminică, 16.02.2014 at 20:22

    De ce nu fac control la marele evazionist **** ****?

  15. ADRIANA MAN

    duminică, 16.02.2014 at 20:27

    pilosii aia de la l** b..t nu au nici o grije au spatele asigurat deaia nu dau bon NICIODATA!!!

  16. micky

    duminică, 16.02.2014 at 21:47

    Vreau sa-l intreb pe GIGI cat timp timp a lucrat el in mediul privat de este asa sigur ca toti patronii au vile si masini si nu isi platesc impozitele. Incearca sa conduci o firma in ziua de azi sa fii cu toatel actele si imopizitele la zi sa vad si eu cat bani iti mai raman pentru vila si masina. E benefic sa faca controale dar nu la noi astia mici care ducem greul. De ce nu se duc la jucatorii mari pe care ii scutesc de datorii la stat sau impozite.

  17. mirciulica mustaciosu

    duminică, 16.02.2014 at 21:55

    ….mai oameni buni…e de datoria noastra ca si clienti sa cerem bonul fiscal…..!!!…Spuneti …Nume si Prenume….Nume de firma ….ce mai puncte puncte…….
    Daca legea specifica prezenta ecusonului in piept…..Punct …acolo trebuie sa fie.
    EVAZIONISTI……..eu imi doresc sa nu izbucneasca a doua revolutie…ca, cateva sute de molotoave …nu e asa greu……si dupaia sa vezi………

  18. Marcel

    duminică, 16.02.2014 at 23:09

    pe cand si bisericile la control ??? Acolo evaziunea este pe fata ba mai mult mai primesc si o groaza de bani de la buget, adica de la noi, dar nimeni nu zice nimic, de ce oare????? Bine ca se dau amenzi la greu la cei care supravietuiesc de azi pe maine….macar mai tin un angajat doi in spate, dar las ca dau si ei faliment si o sa tina statul un somer doi in spate, poate face vreun popa vreo slujba magica si scapa Romania de saracie , de vreo 2000 de ani incoace inca nu a reusit nici unul, dar totusi sa ridicam biserici, poate se va intampla intr-o zi…..si ne mai miram ca suntem codasi lumi, cu asa mentalitate ne meritam soarta…..

  19. dinu

    duminică, 16.02.2014 at 23:15

    Florin Roman se baga si el in seama dar nu ne spune ca cei care ne controleaza sunt oamenii sustinuti de el pentru directia nou infintata. Lasa-ne papagalule ca numai vorba e de tine!

  20. tzigleru

    luni, 17.02.2014 at 02:39

    Foarte mare dreptate ai Marcel !!! atat timp cat nu suntem uniti noi ca si Popor Romanesc tot asa o sa mearga, fiecare cu oala lui…

  21. un om

    luni, 17.02.2014 at 12:55

    gigi draga si corectitudine, sunteti pe langa subiect. unu. prin amenzi il obligi pe contribuabil sa nu mai aiba posibilitatea sa-si plateasca la termene impozitele, iar banii acumulati din amenzi nu propulseaza alba la incasari ci sibiul si il felicita pe cel caruia i-a fost asigurat postul,cel care a facut pe bunul samaritean pt stat pus de …. doi. lasa pvestile cu nu iti da bon fiscal sa-ti deduci cheltuielile, bonul fiscal nu este un document de deducere decat la combustibil in rest trebuie sa fie insotit si de factura, iar daca tot nu vrea sa ti-l dea suna atunci prot cons si rezolva problema. trei. o amenda de 3000 de lei pt un aprozar il tine in repaus 6 luni pana se redreseaza daca mai poate. in rest e prea mult, dar de ce nu va plangeti PNL-ului ca aproape toti sunt de la ei , sa nu uitam in alba la finante de unde e, si acum ca d-nul chitoiu nu mai e oare cine o mai sustine. in tarile alea unde ne trimit uni ,alti sa traim mafia e mafie si statul stat, la noi statul e mafia. pacat. o zi fara antifrauda.

    • corectitudine

      luni, 17.02.2014 at 17:12

      Tu daca cumperi 2 kg de zahar pe firma ceri factura sau o punga de cafea ? Iti spun eu ca se deduc pe firma bonurile fiscale si nu doar cele de benzina.Din proprie experienta.
      Aprozarele si magazinele mici o sa moara toate in cativa ani , pentru ca nu pot tine pasul cu preturile pe care le practica supermarketurile mari, majoritatea sunt pe duca daca intrebi in oras deabia le ajung banii sa supravietuiasca proprietarilor. Cunosc mai multe cazuri.

      • civis rumanum sum

        luni, 17.02.2014 at 21:41

        Sunt destui care n-au cumparat numai kile de zahar „pe firma”, ci si multe alte mizilicuri, pe care statul n-a recuperat nimica – adica nimic nu s-a-ntors in buzunarul meu (caci, oricât de curios ar parea, (si) eu sunt statul). Firma s-a dus de râpa, angajatii disponibilizati, si seful a ramas mai departe. Acum, ca de multe ori se-ntelege cu cel de la stat sa fprocedeze asa „ca sa le iasa si lor banu’ „, e cam una si-aceeasi treaba.

  22. Tariq Aziz

    luni, 17.02.2014 at 22:46

    Hoarda lui Chitoi Pasa preaplecat supus al maritului sultan, rege al regilor, Minciunel Magnificul, a navalit in Sebes. Pusi pe jaf. Cuferele le sunt goale si vor musai se le umple. Au venit sa-si ia tributul. Comersantii s-au refugiat in cetate au inchis portile sa scape de osmanlîi de la antifrauda.

    Fara gluma – n-am mai vazut asa ceva dupa 1990. Sa fuga oamenii din pravalii, sa-si inchida boldele si sa se dea in concediu e ceva de film. Pur si simplu s-au inchis magazine in Sebes si oamenii au fugit sa scape de dementii care dau amenzi uriase.

    Dreptate pana la capat!

  23. un om

    marți, 18.02.2014 at 10:10

    DIN NOU D-NUL SAU D-NA CORECTITUDINE ESTI PE LANGA SI EU V-AM VORBIT FRUMOS NU CU TU,CA MAI AVEM PANA NE TRAGERM DE MANECA. SPUNE-I PERS CARE ITI TINE CONTABILITATEA SAU DE UNDE STITI ASA SIGUR SA CITITI INPREUNA CODUL FISCAL SI SA VEDETI CA OBLIGATIVITATEA DEDUCERII CHERLTUIELILOR SE FACE DOAR CU FACT SI BF SAU FACT SI CHIT. SUNATI ASIST CONTRIBUABILI SI INTRBATI. SI NU MAI FITI ASA PORNITI PE SIMPLI OAMENI, IAR DACA DVS DORITI SA LUATI TOTUL DIN SUPERMARKET EU NU,MAI SPER IN INTREPRINDERILE MICI SI MIJLOCI,PT CA FARA ELE NU APAREA NICI PROFI, LIDL, KAUFLAND , PENNY , IAR BANII INCASATI DE ACESTE MAG MARI PLEACA CATRE BUCURESTI SI BRASOV LA MARI CONTRIBUABILI, SI CREDE-MA PE CUVANT CA VORBESTI CU CINEVA CARE CHIAR STIE. APROPO DACA AI FIRMA SI ITI DEDUCI ASA CUM SUSTI CHELTUIELILE ASTEAPTA-I PE CEI DE LA ANTIFRAUDA SA VEZI CE BUCUROSI O SA FIE. SUCCES

  24. gheo

    marți, 18.02.2014 at 13:36

    Astia sunt vamesii anilor 1990,2000 ! sunt functionari obedienti lui diaconu,sluga lui chitoiu, sluga lui rusanu etc ! asta inca nu e nimic ,vin alegerile …astia tot va muiesc!

  25. dana

    marți, 18.02.2014 at 20:16

    Amenzile sunt date de la2000ron pana la 200000ron nu cum zice dl florin roman dar cum se apropie alegerile ia ganditiva putin si voi,pe bani cui trebe sa se faca campania electorala?

    • jiji

      miercuri, 19.02.2014 at 09:14

      daaaa si prostanii or sa-i voteze din nou, ca ”bine le face” ca fura- adica nu fura aia de scutesc sute de milioane de euro din datoriile unor firme, ci ”fura” aia de nu au ecuson

  26. Cremene

    miercuri, 19.02.2014 at 15:33

    Asta e cea mai tare: Laurenţiu Dan Puşdercă intimat in dosarul Judecatoriei Brasov si sef la Directia Regionala Antifrauda de la Sibiu… Tare de tot!
    Daca eram in China, procesul dura 2 zile si era executat public, probabil.
    Ha! Suntem in Romania si va deveni ministru candva! hahaha
    Nu scrie din ce partid face parte! Ar fi bine de stiut si asta.

  27. gaga

    miercuri, 19.02.2014 at 21:11

    Face parte din partidul lui rusanu sef ASF, chitoiu ex.min. finante,diaconu sef anaf ,partidul celor care ne va muiesc ! …vamesii au ajuns in romania sa lupte impotriva coruptiei !! HA HA HA !

  28. garcea

    joi, 20.02.2014 at 23:13

    Cei calcati de comandouri , pot apela , pentru consultatii de specialitate , la fostii comisari lasati pe drumuri de acolitii lui copy paste > Cred ca le va face placere sa va ajute cu un sfat !

  29. NEpatriot

    vineri, 21.02.2014 at 08:48

    Votati USListii (comunistii mafioti), si peste doi ani de zile aceste amenzi nu o sa mai mire pe nimeni! Din aceste amenzi trebuie platiti nenii aia de la televizor care au salar 70 000 de euro si sunt fratii, cumnatii, sotii, etc pseudopoliticienilor astia ai carui comandant suprem e Ponta. Ultima lui perla: e solidar cu orice ministru atacat de Basescu (nici macar nu mai conteaza ce scamatorii a facut). Ucraina ar trebui sa fie o lectie pentru noi. ****

  30. koni

    miercuri, 05.03.2014 at 17:54

    Ideea este foarte buna, dar se face cu greu ordine ….eu cred ca va dura ceva anii buni!
    Sunt legaturi foarte stranse intre MICII(de facpt marii( comercianti si cei ce aduc ,….de ex.paine , bauturica la una mica seara , sau branza !!!!!!de la pers bine suspuse CA DOAR LA TARA MERGE SI ASA!!!!!!

    DACA VOR S AFIE PROFESIONISTI POT INCEPE CU AMBALAJELE , de fapt IDENTIFICAREA GUNOAIELOR !!!!!la unii nici nu exista plata gunoi ptr Magazin PE MASURA ACTIVITATII!!!!!!!!!!!!
    SPECIALITII asa numiti mai au multe d einvatat!!!!!!!

    SUCCESE

  31. nico

    duminică, 09.03.2014 at 15:49

    comerciantul care a primit amenda pentru ca nu avea ecusonul in piept sa aibe curajul sa publice exemplarul din procesul verbal care i-a fost inmanat, sa ascunda numele lui si sa lase la vedere numele istitutiei care l-a amendat pentru asta si doamna cu tigarile la fel. E usor ca atunci cand ai fost prins cu mata in sac sa arunci cu noroi dar sa vedem cat de „cinstiti ” unt acesti comercianti ca eu nu am mai priit don fiscal pana acum vreo trei saptamani decat la kaufland, iar politicienii care instiga la dat in judecata sa se dea intai pe ei pentru toate furturile pe care le-au executat. Deh dar e an electoral si trebuie sa mai cstige ceva compasiune ca de votat oricum nu-i mai voteaza nimeni.

  32. corina

    luni, 10.03.2014 at 21:26

    si in jud mures este dezastru..doar ca la noi sunt cei dir antifrauda bv.Se fac controale la micile magazine,florarii mici,etc….si se dau amenzi usturatoate…o prietena a luat 8000 lei,alte cunostite la fel…5000.7000 …e groaznic ce se intampla.la mine inca nu a venit,insa o astefl de amenda pentru mine inseamna din start faliment.,si nici macar nu am angajati.eu aprovizionez,eu vand,eu imi fac contabilitatea…sa vina sa imi inchida magazinul…dar a doua zi sunt in fata portii lor cu copilul in brate sa imi dea ei un loc de munca.De ce nu face nimeni o petitie sa se scoata acest institut care nu face altceva decat sa falimenteze micii comercianti….RUSINEEEEE PONTA,RUSINE GUVERN!!!!!pentru prima data in viata mi-e scarba de Romania!!!!Rusine inca o data!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax