|

Un consilier local insistă să mute Zilele Orașului Alba Iulia pe 15 octombrie. Primarul: „Nu se poate acest lucru. Voi purta o discuție cu principesa”

imageConsilierul local Mircea Trifu insistă să schimbe zilele Municipiului Alba Iulia pe data de 15 octombrie. Anul trecut a inițiat un proiect de hotărâre care prevedea acest lucru și care a fost amânat. Acum, consilierul a reluat discuția și spune că a primit și un răspuns de la Casa Regală, care s-ar fi arătat încântată de inițiativa consilierului. Primarul Mircea Hava spune că acest lucru nu este posibil și vă va purta o discuție cu principesa când va veni la Alba Iulia. 

Prin proiectul de hotărâre din august 2016 se propunea declararea zilei de 15 octombrie  – Ziua Municipiului Alba Iulia, ca „eveniment de o deosebită şi sacră importanţă pentru istoria naţională a României moderne”.

Acesta a fost amânat atunci, însă consilierul local care l-a inițiat nu ține cu orice preț ca acest lucru să se întâmple. Mircea Trifu spune că a primit o scrisoare de la Casa Regală și că va face și o dezbatere publică pe acest subiect, pentru ca la ședința din octombrie să vină din nou cu această inițiativă.

„În urmă cu un an, am inițiat un proiect de hotărâre care s-a amânat. Practic am propus ca data de 15 octombrie să devină ziua orașului Alba Iulia. Motivele pentru care s-a amânat au fost că nu avem o poziție a Casei Regale. Am primit o scrisoare de la Casa Regală în urmă cu două zile, prin care își manifestă, să zic așa, mulțumirea față de această inițiativă și dorește să se întâmple acest lucru. O a doua chestiune care a fost invocată a fost că ar trebui să se facă niște consultări. Eu am așteptat să se întâmple, nu s-a întâmplat, ca urmare vă anunț că în următoare ședință o să propun din nou acest proiect și pentru a fi cânt mai transparent fac o invitație publică pentru data de 12 octombrie să facem o întâlnire publică în care să fie discutată această chestiune”, a declarat Mircea Trifu în şedinţa Consiliului Local din septembrie.

Deloc încântat de situație, primarul Mircea Hava nu este de acord, menţionând că lucrurile nu trebuie amestecate. Ba mai mult, acesta a declarat că are semnat un contract pe 10 ani cu Casa Reglă pentru organizarea Zilei Încoronării de la Alba Iulia și chiar va purta o discuție cu principesa pe această temă și, dacă este adevărat, „vom vedea ce se întâmplă”.

„Noi avem în data de 15 Zilele Regalității. Avem semnat un contract cu Casa Regală. Zilele Orașului, care sunt vara pentru ca miile de oameni care vin acolo să se simtă bine, nu se pot schimba. Avem Zilele Regalității. Asta este poziția mea. Legat de scrisoarea primită de la Casa Regală, o să am o discuție cu principesa când va veni la Alba Iulia pentru că toate legăturile sunt cu noi. Dacă ei fac asta și trimit scrisori în toate părțile, nu este bine. Deja este o entitate în jur care nu mai prea vrea să participe la aceste chestiuni. Vă rog nuna este una, alta este alta. Ei îi respect pe albaiulieni, respect istoria și cred că nu a făcut nimeni dintre marii monarhiști ceea ce am făcut eu ca viceprimar. Toți erau ascunși prin tufe, inclusiv primarul de atunci. Zilele orașului sunt zilele orașului și Zilele Regalității sunt Zilele Regalității. Dacă vrei să transformăm Zilele Orașului în 15  octombrie când plouă și este mocirlă și nu se întâmplă nimic, votați cum credeți. Ce să vă mai spun că de doi ani nu mai vine nimeni. Eu sunt serios, am semnat un contract pe 10 ani în care facem ce facem. Una e una, alta e alta. Nu putem transforma marea sărbătoare a albaiulienilor în care vin mii de oameni să o punem iarna, și a pune Casa Regală în asta, ei nu se emestecă în acest lucru. Dacă au făcut asta, o să vedem ce se întâmplă”, spune Mircea Hava.

VEZI:  Proiect în Consiliul Local: Ziua Municipiului Alba Iulia, 15 octombrie, data la care au fost încoronaţi Regele Ferdinand şi Regina Maria

URL scurt: http://alba24.ro/?p=598535avatar Publicat de pe 27 septembrie 2017
Publicat în ACTUALITATE, ADMINISTRATIE.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • ab2000: Curios cum multe din aceste doamne fac parte dintr-un anumit partid (ghici ciuperca care-i). Si mai curios...
  • Papura V.: ICCJ a admis sesizarea si a decis ca nu constituie infractiune conducerea pe drumurile publice a unui...
  • vara: Multumim din inima
  • roco: Se fura motorina din utilaje pe toate tronsoanele noii autostrazi in draci si nimeni nu ia nici o masura ! Cum...
  • Petru: Te-ai trezit si tu vorbind. Cand a fost Cosmeanu acolo, al cui era ANRE-UL asta. PNL cumva? Sau uitasi ca tu...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI