Contacteaza-ne si pe

EVENIMENT

Un nou caz de sinucidere în Alba: O femeie de 54 de ani din Cugir a murit la câteva zile după ce a înghiţit o substanţă toxică

Publicat

ambulanta transport pacientiO femeie în vârstă de 54 de ani din Cugir şi-a pierdut viaţa după ce a înghiţit o substanţă toxică. Potrivit Poliţiei, femeia a fost transportată joi la spitalul din Cugir şi ulterior la cel din Alba Iulia şi a murit duminică, 3 septembrie.

Elena G. (54 de ani) a ingerat voluntar o substanţă, probabil toxică, potrivit IPJ Alba. Sunt aşteptate rezultatele necropsiei pentru confirmarea acestei substanţe.

Din primele date, este vorba despre un caz de sinucidere.

UPDATE: Cel mai probabil femeia a ingerat un ameste de sulfat de cupru, cunoscut popular sub numele de „piatră vânătă”. Sulfatul de cupru este utilizat ca dezifenctant, fertilizant, fungicid, acesta având un rol imortant în creșterea și protecția plantelor de dăunători.

Femeia a fost găsită în stare de inconștiență de către o vecină, în baia din locuința sa.

La fața locului a intervenit echipajul SMURD Cugir, care a acordat primul ajutor, victima fiind transportată la Spitalul Orășănesc Cugir. După analize prealabile, femeia a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, unde a și decedat în cursul zilei de duminică.

Potrivit vecinilor, femeia era o persoană liniștită și nu a avut probleme sau altercații cu cineva din bloc sau din cartier sau să îi fi vrut cineva răul.

Reamintim că tot în weekend, la Cugir s-a mai produs o tragedie. Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost găsit spânzurat, duminică dimineață, în incinta stadionului Parc din oraș. Anchetatorii verifică şi acest caz pe varianta sinuciderii.

Vezi şi Tânăr din Cugir, găsit spânzurat sâmbătă dimineață, în incinta stadionului. La 18 ani, băiatul cu ”suflet bun”, George Căldăraș, a spus ”adio” vieții

Sorin Giurca

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
loading...
loading...
Publicitate

ABRUD

Fost director şi fost lider sindical de la Cupru Min Abrud, urmăriți penal pentru conflict de interese

Publicat

Un fost director și un fost lider sindical de la compania Cupru Min Abrud SA sunt urmăriți penal sub aspectul infracţiunii de conflict de interese. Prin decizie în instanţă, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) redeschide dosar de urmărire penală în acest caz.

Este vorba despre Nicolae Victor Pavel, fost director al Cupru Min Abrud SA şi Viorel Huţuleac, fost lider sindical.

„Admite cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În baza art. 335 C. proc. pen. constată legalitatea şi temeinicia ordonanţei nr. 141/II/2/2017 din data de 02.10.2017 emisă de prim procurorul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi confirmă redeschiderea urmăririi penale sub aspectul infracţiunii de conflict de interese, prev. de art. 301 al. 1 C penal . În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată în decizia Judecătoriei Alba Iulia de la sfârşitul lunii noiembrie.

Nicolae Victor Pavel a fost director general al Cupru Min Abrud SA în perioada 2009-2012. Atunci a fost schimbat din funcţie, dar a rămas în formula de conducere a companiei. Acum ar fi consilier la Serviciul Comunitar pentru Cadastru și Agricultură de la Primăria Alba Iulia, potrivit declaraţiei de avere.

Potrivit legislaţiei în vigoare, infracţiunea de conflict de interese se poate pedepsi cu închisoare între 1 şi 5 ani. Fapta presupune îndeplinirea unui act, în calitate de funcţionar public, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, sau de participare la luarea unei decizii „prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură”.

sursa: adevărul.ro
Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

INCENDIU la Şugag. Acoperişul unei case a fost cuprins de flăcări. Pompierii, chemaţi în sprijinul SVSU

Publicat

Pompierii din Sebeş au fost chemaţi să intervină, luni după-amiaza, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Şugag. Din primele date, flăcările au cuprins acoperişul imobilului.

Potrivit ISU Alba, Garda Sebeş a fost chemată în sprijinul SVSU Şugag.

Incendiul a fost localizat, astfel încât să fie redus riscul de extindere.

Revenim cu amănunte.

foto: arhivă

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Doi candidați pentru postul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba

Publicat

Doi candidați s-au înscris la concurs pentru postul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba. Este vorba despre Dan Ștefan Cioancă și despre Ileana Florentina Cherșa. Procurorul Cioancă funcționează în cadrul instituției, pe când Florentina Cherșa lucrează în prezent la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. Testarea scrisă pentru managementul, comunicarea și resursele umane a avut loc duminică.

Un singur candidat s-a înscris la concursul pentru postul de prim-procuror al Judecătoriei Sebeș. Este vorba despre Daniel Ioan Suciu. De asemenea, Claudia Simona Gavrilă s-a înscris la concursul pentru funcția de prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Procurorul Ioan Dorel Șoica-Duma, delegat până acum la DNA Alba Iulia, s-a înscris la postul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brad.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

DGASPC Alba: Peste 400 de persoane, consiliate în cadrul unui proiect privind prevenirea sarcinii nedorite

Publicat

În primele 6 luni de implementare a proiectului „Prevenirea sarcinii nedorite în județul Alba”, intitulat sugestiv „Fă copii, doar dacă ai loc și pentru ei în viața ta!ˮ, specialiștii din cadrul Echipei mobile de prevenire a abandonului prin prevenirea sarcinii nedorite, educație contraceptivă și planning familial au promovat programul în toate primăriile județului Alba și au distribuit pliante cu informații și materiale utile persoanelor care au participat, atât la consilierea de grup, cât și la consilierea individuală, astfel că, în aceste luni, au fost consiliate 487 de persoane, din care 149 de femei au hotărât să aleagă o măsură contraceptivă.

Proiectul ”Prevenirea sarcinii nedorite în județul Alba” constă în implementarea unui program de prevenire a sarcinii nedorite și reducerea numărului de copii abandonați prin oferirea, femeilor însărcinate și celor care se găsesc în situația de a-și abandona copilul/copiii, sprijinului necesar pentru evitarea și chiar înlăturarea situației de risc ce poate apărea și pe care nu o pot rezolva fără o intervenție susținută și de specialitate. Astfel, femeile pot beneficia gratuit de: sfaturi, consultații de specialitate, transport/acompaniere la cabinetul medical specializat și material contraceptiv.

Printre obiectivele campaniei se numără: scăderea incidenței sarcinii nedorite în rândul adolescentelor, reducerea numărului de copii abandonați/ instituționalizați; reintegrarea socială, familială, școlară și profesională a femeilor care intră în categoria beneficiarilor direcți ai proiectului; creșterea gradului de implicare a comunității locale și a celorlalte instituții ale statului.

Beneficiarii direcți ai Programului sunt:

  • femeile care se află în situația de a-și abandona copilul/copiii și solicită sprijinul DGASPC Alba sau altor instituții;
  • mamele minore;
  • femeile care au abandonat unul sau mai mulți copii ori care au fost în situația de a cere sprijinul Comisiei pentru Protecția Copilului;
  • adolescentele active sexual aflate în sistemul de protecție al DGASPC Alba;
  • cazurile semnalate de serviciile publice de asistență socială (SPAS – uri, DAS – uri) aflate în subordinea primăriilor, unitățile sanitare, cabinetele medicale individuale;
  • femeile care se adresează în mod direct Echipei mobile de prevenire a abandonului prin prevenirea sarcinii nedorite, educație contraceptivă și planning familial și pentru care, în urma investigațiilor, se constată necesară intervenția.

În vederea realizării, în cadrul școlilor din județ, a programelor de prevenire a sarcinii nedorite, consiliere socială, educație sexuală și contraceptivă, planning familial, suport și orientare, urmează să se încheie convenții de colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Alba și Inspectoratul Școlar Județean Alba.

Echipa mobilă de prevenire a abandonului prin prevenirea sarcinii nedorite, educație contraceptivă și planning familial, funcționează la sediul DGASPC Alba din Alba Iulia, Bulevardul ˮ1 Decembrie 1918ˮ nr.68. Persoane de contact: Perți Maria – asistent social și Vârtoc Flavia Daniela – asistent medical (tel. 0755-069672).

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: S-a deschis Târgul de Crăciun la Aiud. Patinoar, colinde, concert şi cadouri de Sărbători

Publicat

A şasea ediţie a Târgului de Crăciun de la Aiud s-a deschis duminică, pentru localnici şi oaspeţi. Până în 23 decembrie 2017, în Piața Consiliul Europei va fi centrul de distracţie pentru Sărbătorile de Iarnă din municipiu.

În deschiderea oficială a Târgului, a fost organizat un concurs pe gheață, cu participarea elevilor de la școlile aiudene şi un concert de colinde al grupurilor vocale ale unităților de învățământ.

Spre seară au fost aprinse luminile festive de Crăciun, evenimentul continuând cu programul de colinde al Ansamblului ”Doina Aiudului”, împreună cu Marius Moga și un concert de muzică ușoară susținut de formația Fly Project.

Cel mai aşteptat moment de către copii a fost sosirea lui Moș Crăciun, care a împărţit cadouri. Cei mici au primit fructe, dulciuri şi jucării.

De duminică, aiudenii se pot bucura de patinoarul amplasat în centrul municipiului, care va funcționa până în data de 23 ianuarie 2018, în intervalul orar 12.00 – 22.00. Biletul de intrare este 5 lei / persoană, iar închirierea patinelor, pentru cine doreşte, costă tot 5 lei /perechea.

sursa foto: Facebook (Primăria Municipiului Aiud); credit foto: Ionuţ Văidean, Zoltan Balog

Citește mai departe
Publicitate
ABRUDacum 12 minute

Fost director şi fost lider sindical de la Cupru Min Abrud, urmăriți penal pentru conflict de interese

ACTUALITATEacum 26 de minute

INCENDIU la Şugag. Acoperişul unei case a fost cuprins de flăcări. Pompierii, chemaţi în sprijinul SVSU

Publicitate
EVENIMENTacum 47 de minute

Doi candidați pentru postul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba

ACTUALITATEacum 1 oră

DGASPC Alba: Peste 400 de persoane, consiliate în cadrul unui proiect privind prevenirea sarcinii nedorite

Publicitate
ACTUALITATEacum 1 oră

FOTO: S-a deschis Târgul de Crăciun la Aiud. Patinoar, colinde, concert şi cadouri de Sărbători

ACTUALITATEacum 1 oră

Concert la căminul din Valea Lungă. ”Deschide ușa, creștine!”: au venit colindătorii de pe Valea Târnavelor

Publicitate
ACTUALITATEacum 2 ore

12-14 decembrie: Biblioteca „Lucian Blaga” Alba, prezentă la un simpozionul științific în Voievodina

EVENIMENTacum 2 ore

Legile justiției, votate luni după ședința dedicată Regelui. #Rezist: ”Se așterne liniștea peste România”

Publicitate
ACTUALITATEacum 2 ore

JOI: Porţi deschise la AJOFM Alba. Agenţia de Muncă aniversează 19 ani de activitate

ACTUALITATEacum 2 ore

Florin Roman atac dur la adresa lui Dîrzu după ce acesta a cerut referendum pentru demiterea lui Mircea Hava

Publicitate
EVENIMENTacum 3 ore

Suspectul în cazul crimei de la Lunca Mureșului își așteaptă sentința. Au fost audiați ultimii trei martori

ACTUALITATEacum 3 ore

FOTO: Rezultate notabile, la finalul acestui an, pentru sportivii Clubului de dans „Life is Dance” din Alba

ACTUALITATEacum 3 ore

Legile Justiţiei: Condiții de vechime pentru membrii CSM. Alte amendamente propuse de Guvern și parlamentari

ACTUALITATEacum 3 ore

Amenzi de peste 70.000 lei, date de Poliţia Alba, în două zile. 11 şoferi au rămas fără permise

EVENIMENTacum 3 ore

UPDATE: ACCIDENT pe DN7, la Pianu. Coliziune între un autoturism şi un camion. O persoană rănită