Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un nou set de REGULI în legislația rutieră: INSPECȚII tehnice de siguranță și INTERDICȚII de vânzare, la autovehicule AVARIATE

Publicat

RAR În proiectul de act normativ care va completa „Strategiei Naţionale pentru Siguranţă Rutieră 2014-2020” sunt incluse o serie de noi reguli pentru poseorii de autovehicule. Una dintre obligații  prevede ca proprietarii autovehiculelor implicate în accidente trebuie să  să facă o inspecţie tehnică suplimentară după ce şi-au reparat maşinile.

Verificarea respectivă este denumită ”Inspecţie tehnice de siguranţă pentru repunerea în circulaţie a vehiculelor implicate în accidente rutiere”. Noua prevedere, deocamdată, se află doar în stadiul de proiect și nu a fost introdusă în legislația de aplicare a Strategiei , dar în document sunt  trecute termene în care această nouă modificare trebuie să fie inclusa. Astfel, obligativitatea inspecție tehnice de siguranță după accident, are ca termen de înscriere în legislație până la sfârșitul anului 2014.

În Strategie mai apare şi imposibilitatea de a se tranzacţiona automobile care au fost accidentate şi care au primit daună totală dar care sunt reparate şi revândute, inclusiv de firmele de asigurare. „Vehiculele implicate în accidente rutiere care au fost despăgubite de firmele de asigurări ca daună totală vor fi radiate definitiv din circulaţie și nu vor putea fi vândute” scrie în Strategie. Termenul de introducere în legislaţie a acestei prevederi este tot anul 2014.

De asemenea, până în anul 2020, legislaţia naţională va impune şi producătorilor auto noi standarde de siguranţă pentru maşinile care vor fi in circulaţie. În acest sens, toate autovehiculele va trebui să aibă, în dotarea standard, sistemul de control electronic al stabilităţii (ESP), „pentru a reduce riscul de pierdere a stabilităţii sau de derapaj”. În plus, automobilele va trebui să fie echipate cu oglinzi retrovizoare pentru punctul mort, cu sisteme de avertismente anti-coliziune dar şi cu sisteme de absorbţie a energiei de şoc în cazul coliziunilor frontale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax