Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un student din Republica Moldova și doi cetățeni din Turcia, depistați cu ședere ilegală în Alba. Au fost sancționați și somați să părăsească ţara

Publicat

Trei cetățeni, unul din Republica Moldova și doi din Turcia, au fost depistați cu ședere ilegală în Alba, în urma unei acţiuni a poliţiştilor de la Serviciul de Imigrări Alba. Cetățeanul moldovean, student în Alba Iulia, a fost amendat cu 400 de lei, iar cetățenii turci au au fost sancţionaţi contravenţional cu avertisment. Pe numele celor trei au fost emise comunicări de părăsire a teritoriului României.

Poliţiştii Serviciului pentru Imigrări Alba, în colaborare cu jandarmii din Alba au desfăşurat, în perioada 27 – 30 ianuarie, o serie de acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă. Cu această ocazie, au fost depistaţi cu şedere ilegală un număr de trei cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între 19 şi 43 de ani, unul din Republica Moldova şi doi din Turcia.

În urma unui control efectuat de poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Alba la un cămin studenţesc din Alba Iulia, a fost depistat cu şedere ilegală un tânăr din Republica Moldova. Acesta a intrat în ţară în baza unei vize de lungă şedere în scop de studii, care îi conferea un drept de şedere de 90 zile, iar la expirarea acestuia nu a părăsit teritoriul României şi nici nu a făcut demersuri pentru prelungire.

A primit amendă în valoare de 400 lei şi a fost emisă pe numele său o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească România în termen de 15 zile.

În cadrul altei acţiuni desfăşurate în cooperare cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba, pe raza comunei Vinţu de Jos, au fost depistaţi cu şedere ilegală doi cetăţeni turci. Poliţiştii au constatat că aceştia au intrat în ţară în baza unei vize Schengen, eliberată de către autorităţile unui stat membru UE, iar la expirarea dreptului de şedere de 5 zile nu au părăsit teritoriul naţional. Pe numele lor au fost emise comunicări de părăsire a teritoriului României în termen de 3 zile şi au fost sancţionaţi contravenţional cu avertisment, conform actului normativ menţionat mai sus.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax