Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Unele alimente pot fi consumate şi după data de expirare. LISTA

Publicat

Unele alimente ar putea fi consumate o perioadă şi după data de expirare trecută ambalaj. Alimentele rezistă mai mult în zilele noastre datorită procedurilor moderne de conservare, dar şi datorită faptului că frigiderele au devenit disponibile pe scară foarte largă.

În multe cazuri, data de expirare este doar orientativă. O serie de produse pot fi consumate şi după ce aceasta trece.

Lista alimentelor ce pot fi consumate şi după termenul de expirare:

Ouă

În general, ouăle pot fi mâncate până la 5 săptămâni după ce au fost cumpărate, dacă au fost ţinute la rece în această perioadă. Mirosul este cel mai bun semn. Dacă aveţi ouă care au termenul de valabilitate expirat, spargeţi-le pe rând într-un vas şi mirosiţi-le.

Laptele

În general, laptele mai este bun de consum încă o săptămână după data de expirare, dacă recipientul nu a fost deschis. Evident dacă are un miros ciudat, trebuie aruncat. Pentru a mări perioada de consum, laptele trebuie depozitat în frigider, nu pe uşa acestuia, unde este expus la fluctuaţii de temperatură.

Brânza

Perioada de valabilitate depinde de tipul acesteia. Aspectul este mult mai important decât orice dată înscrisă pe ambalaj. De cele mai multe ori, semnul clar că brânza nu mai este comestibilă o reprezintă apariţia mucegaiului. Chiar şi aşa, puteţi să curăţaţi partea cu mucegai şi să mâncaţi restul produsului. Nu este cazul sortimentelor care au această specificitate, cum este brie.

Brânzeturile tari rezistă mai mult decât cele moi.

Mierea

Despre miere se spune că nu se strică niciodată, aşa încât data de expirare nu are o importanţă prea mare. Trebuie doar să închideţi borcanul de fiecare dată când folosiţi mierea şi să păstraţi borcanul într-un loc ferit de lumină şi umezeală. În acest fel o puteţi consuma oricând.

Alte produse din această categorie: sucul de fructe, pâinea, pastele, iaurtul, îngheţata, produsele conservate. Trebuie să verificaţi însă aspectul şi mirosul lor.

sursă: gustarte.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax