Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Universitarul din „partidul hipsterilor”, Christian Schuster (USR) ar putea încurca socotelile ALDE și PMP la PARLAMENTARE

Publicat


14915538_940880426056555_8985608667757997351_nAre 38 de ani și face parte din grupul oamenilor are și-au propus un obiectiv extrem de dificil și pretențios pentru un brand politic, Salvarea României. Christian Schuster, originar din Sebeş, este primul pe lista partidului Uniunea Salvați România Filiala Alba pentru Camera Deputaților.

Vicepreședinte al Senatului UBB din Cluj-Napoca, Schuster este un personaj nou în peisajul politicii românești. Legătura sa cu politica, până acum, a fost doar  teoretică, din poziția de lector la Facultatea de Studii Europene, o facultate asupra căreia au fost multe semne de întrebare cu privire la viitorul absolvenților acesteia.

Un CV stufos cu școli multe și lucrări științifice și o declarație de avere destul de „neinteresantă”, sunt singurele date publice despre omul din „partidul hipsterilor”, cum este numit USR-ul.

„Trăim vremuri în care doar a predica binele comun nu mai este suficient, în care lupta pentru o societate echitabilă și deschisă nu mai poată fi purtată din poziția defensivă a mișcărilor de protest, ci trebuie dusă pe terenul legislativ, la sursa „răului”, este explicația lui Christian Schuster și motivul pentru care a ales să se implice activ în politică, publicată pe blogul personal.

20598_687057738105493_8429833210458800414_nEducație, cheltuirea responsabilă a banului public, mediul înconjurător și Uniunea Europeană sunt principatele domenii pe care vrea să marșeze Schuster în cei patru ani de mandat pe care vrea să-i obțină la alegerile din 11 decembrie.

„Am decis să intru în politică tocmai din frustrarea că asemenea teme de interes major nu ajung decât foarte rar pe agenda Legislativului, iar aplicarea de măsuri în aceste domenii este mereu cuplată cu interese economice sau politice de conjunctură. Nu este normal ca protestul să fie singura cale prin care să promovăm aceste teme în sfera publică. Uniunea Salvați România dă glas acestor revendicări ale „străzii” pentru o societate modernă şi va continua lupta acolo unde impactul este cel mai mare: în Parlamentul României. În locul unei politizări a sferei publice cerem o civilizare a politicii” scrie Christian Schuster într-o postare pe Facebook.

Cel mai tânăr vicepreședinte, ales, al Senatului UBB, din istoria universității clujene nu făcut politică până în acest moment, fiind implicat doar în activități didactice.  Legătura sa cu sistemul politic a fost, până acum, mai mult teoretică, prin studiul și cursurile pe care de predă  facultate despre introducerea în științe politice, ideologii politice în epoca contemporană ș.a.m.d.

christian schusterA participat la zeci de cursuri de perfecționare, pe lângă studiile universitare la cel mai avansat nivel, are 5 premii academice printre care și „Profesorul anului” la UBB în 2010.

Nu are afaceri, iar declarația lui de avere este cea mai „neinteresantă” în comparație cu cele ale celorlalți candidați din Alba care ar avea un loc eligibil pentru Camera Deputaților. Nu deține mașini, bijuterii, nu are conturi sau credite. Anul trecut a câștigat de la UBB suma de 36.229 de lei, iar soția a câștigat 6.634 de lei.

Dacă averea lui pălește în fața conturilor grase și proprietăților celorlalți candidați, cu siguranță CV-ul îi eclipsează pe oricare din pretendenții la un fotoliu de deputat de Alba. VEZI AICI CV-ul lui Christian Schuster.

USR are posibilitatea ca în Alba să obțină un mandat de deputat pentru care intră într-o competiție directă cu ALDE și PMP. Potrivit ultimelor sondaje realizate de presa albaiuliană, Christian Schuster ar avea totuși o șansă să obțină al cincilea loc de deputat pe locul trei în topul preferințelor cetățenilor din județ.

VEZI:  SONDAJ ALEGERI PARLAMENTARE în ALBA: 10 partide, angajate în lupta pentru putere. Câștigătorii vor da noul Guvern. TU cu cine VOTEZI?

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. cristi

    luni, 14.11.2016 at 17:31

    Da, avem mare nevoie de persoane noi pe scena politicii, ca acesta, care să ”ia fața” mai vechilor și mai uzaților din PSD, PNL, PMP + restul de sateliți…
    Iar voi ca jurnaliști ar trebui să fiți mai drăguți în exprimare fără a eticheta la modul ironic (de genul „partidul hipsterilor”) pentru că știți și voi că USR nu este format din hipsteri (adică oameni superficiali!) ci din oameni normali din toate domeniile, unii care chiar excelează în profesiile lor!
    https://dexonline.ro/definitie/hipster

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax