Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Unul din trei români nu are bani de cheltuit, măcar o dată pe lună, pentru o masă la restaurant. Concluzii dintr-un raport Eurostat

Publicat

OGU4NTZjZDliY2MzNWNkZDhjYjk5NTUzYjkyYjg3MDI=.thumbPotrivit unui raport al Eurostat, publicat joi, valabil pentru anul 2014, 13% dintre persoanele peste 16 ani care trăiesc în Uniunea Europeană nu își permit să iasă cel puțin o dată pe lună împreună cu prietenii ori familia în oraș pentru o masă sau pentru a bea ceva.  Aproape 18% nu au resurse financiare pentru activități de agrement.

Primii în statistica Eurostat care nu își permită să cineze în oraș cel puțin o dată pe lună sunt cei din Ungaria, cu 36,5 la sută, urmați de români (35,7 la sută) și bulgari (30 la sută). Cifre mari s-au mai înregistrat în Grecia, Malta, Irlanda și Lituania.

 

Y2YyM2JmNjY1ZDExNGFlMDJmYjY4ZGQ4ZjdiYjIxZDY=.thumbMotivul este lipsa banilor, iar în această privință cel mai afectat segment de populație este cel între 25 și 64 de ani.
Procentul celor cu vârsta între 16-24 de ani care nu pot ieși în oraș lunar este de 11 la sută, iar procentul celor cu vârsta peste 65 de ani este de 11,2 la sută.

În România, cel mai afectat segment este cel cu vârsta de peste 65 de ani, procentul fiind de 43%. De altfel, vârstnicii din țara noastră sunt primii din Europa la acest capitol.

În ceea ce privește celelalte segmente de populație, 37,6% dintre românii cu vârsta până în 25 de ani nu-și permit să iasă luna în oraș, iar procentul celor cu vârsta între 25 și 64 de ani este de 33,3%.

Românii sunt primii în topul negativ în ceea ce privește participarea la alte activități de relaxare. 56,1% dintre români spun că nu au bani pentru aceste activități. Suntem urmați de Bulgaria și Lituania, cu 37,5%, respectiv 35,2%.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax