Connect with us
Publicitate

Uncategorized

UPDATE: COD GALBEN de FURTUNI şi PLOI TORENŢIALE. ANM a actualizat atenţionarea meteo

Publicat

cod galben 8 iunie 2017 Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat atenţionarea de furtuni şi ploi torenţiale pentru această perioadă.

Joi, 8 iunie, între orele 10.00 – 23.00, instabilitatea atmosferică se va menține accentuată în zonele montane, în Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Munteniei, nordul Olteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea.

În aceste zone vor fi averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 20-30 l/mp și pe spații restrânse 50-60 l/mp.

Mai ales în sud-estul teritoriului se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină.

Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse.

De joi seara, de la ora 23.00 până vineri dimineaţa (9 iunie), ora 10.00, în Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, vor mai fi averse, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 l/mp și izolat 35-40 l/mp.

Pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice, iar vântul va prezenta intensificări temporare îndeosebi în Moldova, Bărăgan și Dobrogea, cu viteze la rafală de 50-55 km/h.

cod galben 7 iunie 2017 Atenţionarea iniţială (comunicată în 7 iunie): De miercuri, 7 iunie, ora 18.00 până joi, 8 iunie, ora 23.00, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în cea mai mare parte a ţării și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.
În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi 20-30 l/mp și pe spații restrânse 50-70 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi şi în după-amiaza zilei de miercuri, 7 iunie, dar pe spaţii mai restrânse, iar în cursul zilei de joi, 8 iunie se vor semnala şi în partea de sud-est a ţării.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax