Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO: Autoutilitară răsturnată în râul Mureş, pe raza localităţii Acmariu. Şoferul, fost poliţist, nu a mai fost găsit

Publicat

O autoutilitară s-a răsturnat, vineri, în râul Mureş, după ce a căzut de pe podul plutitor dintre localităţile Blandiana şi Acmariu. Conducătorul auto a dispărut în apa adâncă. Victima, Marius Ţendea, fost şef la postul de poliţie din Şibot, nu a fost găsită. Căutările continuă şi sâmbătă.

Potrivit IPJ Alba, cablul care susţinea podul plutitor s-ar fi rupt, determinând înclinarea acestuia. Ca urmare, autoutilitara s-a răsturnat în apă. Martorii de la faţa locului au declarat oamenilor legii că, iniţial, şoferul ar fi fost văzut înotând în apă, dar ulterior a dispărut în albie. Poliţiştii au demarat cercetările. Pe pod se mai afla şi aministratorul din zonă, care a scăpat cu viaţă.

Şoferul autotutilitarei este un bărbat în vârstă de 49 de ani din Blandiana şi nu a fost încă găsit. Este fost poliţist, pensionat de curând.

La faţa locului continuă căutările ISU Alba. Potrivit administratorului podului (brudină), şoferul a fost observat înotând o perioadă destul de lungă de timp după care a dispărut. Brudinarul a fost salvat de oamenii legii de pe podul suspendat în apă, iar din fericire nu a suferit leziuni.

UPDATE: Potrivit IPJ Alba, “la data de 12.04.2013, orele 13.15, prin apelul de urgenţă 112, o persoană din Cugir, judeţul Alba a sesizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba despre faptul că între localităţile Balomir şi Acmariu o autoutilitară de 3,5 tone s-a răsturnat de pe un pod plutitor în râul Mureş, iar conducătorul acesteia a sărit în apă unde a dispărut.

Pentru verificarea evenimentului şi pentru a efectua căutările şi salvarea victimei la faţa locului s-au deplasat 16 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi un echipaj de căutare şi salvare format din 9 lucrători, dotat cu o barcă, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean Alba.

Din primele verificări efectuate la faţa locului poliţiştii au stabilit că victima, un bărbat de 49 de ani, din comuna Blandiana a încercat să traverseze râul Mureş cu o autoutilitară de 3,5 tone, încărcată cu nisip, pe podul plutitor (brudină), situat între localităţile Balomir şi Acmariu.

Când a ajuns la mijlocul râului Mureş, siguranţa de susţinere a mecanismului de antrenare a podului plutitor (un dispozitiv mecanic angrenat de un scripete şi un cablu) s-a rupt, fapt ce a determinat ca podul să se încline şi autoutilitara să se răstoarne în râu.

În acele momente de panică, pentru a se salva, victima a sărit în râul Mureş, unde a înotat pe o distanţă de câţiva metri în aval, după care a dispărut în apele învolburate ale Mureşului. Administratorul podului plutitor a reuşit să rămână pe pod şi astfel să fie salvat de către echipele de intervenţie.

Pentru găsirea victimei, s-a declanşat o amplă acţiune de căutare care continuă şi azi 13.04.2013, la care participă poliţişti şi echipe de salvare constituite la nivelul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Alba şi Hunedoara.

În data de 12.04.2013, în jurul orei 20.00 s-a reuşit scoaterea din râul Mureş a autoutilitarei.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor cauzelor şi condiţiilor concrete producerii tragediei.”

Marius Ţendea s-a pensionat la începutul acestui an. Era căsătorit, soţia sa fiind fost viceprimar al comunei Şibot.

FOTO: Dorin Galdău (facebook)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Cadavrul fostului poliţist Marius Ţendea, a fost descoperit în apă, în zona balastierei Homorod. Era căutat din 12 aprilie | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax