Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: PERCHEZIȚII la Agenția de Protecție a Mediului Alba, într-un dosar de corupție. Mihaela Dehelean, audiată 5 ORE de procurorii DNA

Publicat

YouTube video

DNA Apm Procurorii DNA au făcut două percheziţii, miercuri dimineaţa, în Alba Iulia, în legătură cu un dosar de corupţie. Una dintre cele două locaţii vizate de DNA a fost sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba, de unde au ridicat documente, iar directorul Mihaela Mih-Dehelean a fost chemată la audieri. Social-democrata Mihaela Mih-Dehelean, fost vicepreşedinte al PSD Alba, a preluat conducerea Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Alba în august 2012.

După 5 ore de audieri, directorul APM Alba a părăsit sediul DNA. Ancheta ar avea legătură cu autorizaţia de mediu eliberată în 23 iulie 2014 către Cupru Min SA Abrud, pentru desfăşurarea activităţii extracţia altor minereuri metalifere neferoase, pentru obiectivul minier Roşia Poieni.

Citeşte şi Cupru Min: Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba a emis autorizaţie de mediu pentru exploatarea de la Roşia Poieni

UPDATE1: Procurorii DNA s-a aflat, miercuri, în jurul orei 11.30, în biroul directorului APM Alba, Mihaela Mih Dehelean, unde au verificat mai multe dosare. Ar fi fost chemată pentru precizări şi şefa Serviciului Reglementări (Avize, acorduri, autorizaţii), dar şi jurista instituţiei.

UPDATE2, ora 13.18: Reprezentanţii DNA Alba Iulia au părăsit sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba, ridicând pentru continuarea cercetărilor mai multe documente. Şi directorul APM Alba a plecat de la sediul APM, ieşind prin accesul din spatele clădirii, cu maşina instituţiei.

UPDATE3, ora 13.30: Directorul APM Alba, Mihaela Mih-Dehelean a ajuns la sediul DNA, pentru audieri. A precizat că a pus la dispoziţia DNA toate actele, documentele şi informaţiile solicitate de procurori şi că mai multe informaţii poate furniza doar Ministerul Mediului. Mih-Dehelean a fost însoţită la audieri de avocatul Ioan Rus.

UPDATE4, ora 18.30: După 5 ore de audieri, directorul APM Alba, Mihaela Mih-Dehelean a părăsit sediul DNA, cu avocatul Ioan Rus. La ieşire, a declarat că audierile au legătură cu autorizaţia de mediu eliberată de APM Alba pentru societatea Cupru Min SA Abrud. A spus că nu poate preciza calitatea în care a fost audiată de DNA.

În această cauză, va mai fi audiată şi Doina Bărbat, şefa Serviciului Avize, acorduri, autorizaţii și ing. Alexandra Ristin, care a lucrat la acest dosar de-a lungul anilor.

mihaela dehelean „Se fac niște verificări în legătură cu autorizația de la Cuprumin. Am semnat-o acum o săptămână și consider că s-a făcut în conformitate cu legea. Se fac cercetări în dosarul Cuprumin. Cei de la DNA au ridicat proiectul privind Cuprumin, toată procedura de reglementare, toate etapele din 2011 de când au depus cererea și până în prezent, când a fost semnată autorizația. Urmează să fie audiați cei care au lucrat la acest dosar, specialiștii. Nu suspectează, vor să facă cercetări dacă totul s-a făcut corect. Nu au reclamații. Vor să cerceteze acest dosar de la Cuprumin.

Am dat această declarație ca să nu aveți suspiciuni cu venirea mea aici (sediul DNA – n.r). Este vorba despre Cuprumin, se fac cercetări și vedem. O să fie audiați specialiști.

Va fi audiată și doamna Bărbat, șefa Serviciului Avize, acorduri, autorizaţii și doamna Ristin, care a lucrat la acest dosar de-a lungul anilor. Specialiștii își vor spune cuvântul și gata”, a declarat la ieșirea de la audieri Mihaela Mih – Dehelean.

YouTube video

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârșire, în perioada 2013-2014, a unor infracțiuni de corupţie şi conexe, transmite DNA.

În cursul zilei de 1 octombrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate două percheziții domiciliare în locații situate în municipiul Alba Iulia, dintre care una este sediul unei instituții publice, mai precizează instituţia, într-un comunicat.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

 

Revenim cu amănunte.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax