Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(UPDATE) Şedință extraordinară de CL Alba Iulia: Simone Albani a fost revocat din funcție. Dorin Șerdean este noul viceprimar

Publicat

După ce, în urmă cu trei săptămâni, consilierii USL și PP-DD din Alba Iulia au încercat să obțină revocarea din funcție a viceprimarului Paul Voicu, marţi a fost rândul democrat-liberalilor să-şi ia revanșa. Cu 12 voturi „pentru”, liberalul Simone Albani a fost revocat din funcţia de viceprimar, iar locul acestuia a fost luat de Dorin Şerdean (PP-DD).

Alba24 v-a prezentat în timp real cum s-a desfăşurat şedinţa de Consiliu Local din Alba Iulia:

UPDATE, ora 13.40: Dorin Șerdean a fost ales în funcția de viceprimar cu 12 voturi „pentru”. Simone Albani a luat cuvântul și a declarat că speră ca acesta „să nu fie o marionetă în primărie, pentru că motivul revocării lui a fost acela că nu a acceptat să fie manipulat”.

UPDATE, ora 13.37: Primarul Mircea Hava și-a exprimat regretul pentru că alianța PDL-PNL s-a rupt, adăugând că  nu cei din PDL sunt cei care au trădat, ci liberalii, în momentul în care au cerut revocarea din funcție a lui Paul Voicu.

UPDATE, ora 13.27: Simone Albani a fost revocat din funcția de viceprimar cu 12 voturi „pentru” și 9 voturi „împotrivă”. Consilierul Dorin Pocol (PP-DD) l-a propus pentru această funcție pe Dorin Șerdean, iar Gabriel Pleșa (PNL) l-a propus pe Bogdan Medrea. Decizia urmează să fie luată după votul consilierilor.

UPDATE, ora 13.22: Potrivit viceprimarului Paul Voicu, în cazul în care va fi revocat Simone Albani, noua propunere de viceprimar este Dorin Șerdean, de la PP-DD.

UPDATE, ora 13.20: Consilierii locali au introdus biletele de vot în urne, pentru revocarea viceprimarului liberal Simone Albani. Aceștia iau o pauză de 5 minute.

UPDATE, ora 13.15: Consilierul local PNL Gabriel Pleșa a cerut demisia de onoare a viceprimarului Paul Voicu, pe motiv că este inculpat într-un dosar penal. Paul Voicu susține că se consideră nevinovat până la pronunțarea unei sentințe definitive și pe acest motiv nu consideră că trebuie să plece. În plus, acesta a adăugat că mai mulți consilieri, printre care și Gabriel Pleșa, au aprobat finanțări și astfel nu vede de ce trebuie să preia asupra lui întreaga responsabilitate.

În prezentarea ordinii de zi a şedinţei de marţi a CL Alba Iulia s-a precizat că proiectul a fost inițiat  atât de consilierii locali PDL, cât și de consilierii PP-DD, ceea ce a ecidenţiat premisele unei noi alianțe în rândul partidelor politice din Alba. Schimbarea lui Simone Albani din funcția de viceprimar reprezintă moneda cu care democrat-liberalii plătesc încercarea consilierilor USL de obține revocarea din funcție a viceprimarului Paul Voicu.

Proiectul a fost inițiat, la mijlocul săptămânii trecute, de opt consilieri PDL și unul PP-DD (Dorin Pocol),  care au motivat că este  ”o aplicare particulară a principiului simetriei juridice” și că ”această procedură de schimbare din funcție a viceprimarului reprezintă o răspundere de natură politică a viceprimarului față de consiliul local care l-a sprijinit la numirea în funcție, fiind o manifestare a puterii formațiunii politice care deține majoritatea și care are puterea unei moțiuni de cenzură la nivelul autorităților publice locale”.

Întrebat despre această inițiativă, Paul Voicu a declarat că s-a ajuns de comun acord cu consilierii PP-DD să se inițieze acest proiect de hotărâre: „Am vorbit cu domnul Dorin Șerdean și este de acord, doar că nu a putut semna, deoarece este plecat din localitate. Acesta va semna proiectul luni. De asemenea, am purtat discuții și cu Dorin Pocol și acesta a fost de acord și a semnat”.

Viceprimarul a mai explicat că au fost purtate negocieri și înainte de constituirea Consiliului Local și în prezent, iar, în urma discuțiilor, PDL Alba are susținerea PP-DD în aceste demersuri. În cazul în care nu vom asista iarăși la o întorsătură de situație, PDL ar avea toate șansele să obțină revocarea din funcție a lui Simone Albani, dat fiind faptul că, împreună cu  PP-DD, vor avea în total 12 voturi.

Vezi mai jos Proiectul Ordinii de Zi al ședinței din 24 iulie:

I. Diverse.
II. Proiecte de hotărâri privind:
1. Schimbarea din funcţia de viceprimar al municipiului Alba Iulia a domnului Albani Rocchetti Simone. Iniţiatori: Grupul consilierilor PDL şi PP-DD din Consiliul local
2. Rectificarea bugetului general de venituri şi cheltuieli pe anul 2012
3. Execuţia bugetului general de venituri şi cheltuieli pe trimestrul II anul 2012 al municipiului Alba Iulia
4. Cheltuirea unei sume de bani din bugetul local, capitol cultură, pentru organizarea Crosului umanitar „Fără Frontiere” pentru copii cu sindromul DOWN
5. Modificarea Caietului de sarcini pentru delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare, deszăpezire şi combaterea poleiului în municipiului Alba Iulia, aprobat
prin Anexa 3 din Hotărârea nr. 220/2011 a Consiliului local, modificată şi completată prin Hotărârea nr. 137/2012 a Consiliului local al municipiului Alba Iulia
6. Aprobă şi avizează documentaţii de urbanism (PUD, PUZ):
Art.1: Avizează Planul Urbanistic Zonal „Revitalizarea, reabilitarea şi extinderea bazei sportive şi de agrement Winner’s Club Ţălnar, Alba Iulia, str. Păcii, nr.15, Cetatea Alba Carolina, Bastionul Carol, solicitant S.C. Winner’s Club Ţălnar S.R.L.”.
Art.2: Avizează Planul Urbanistic Zonal „Extindere perimetru intravilan zona Seigău – Schit, Terasa Viilor – Podei, solicitant Municipiul Alba Iulia”.
Art.3: Avizează Planul Urbanistic Zonal „Introducere în intravilan pentru construire locuinţe individuale, Zona Oarda de sus, solicitant Grozav Ioana”.
Art.4: Nu avizează Planul Urbanistic Zonal „Construire locuinţe familiale cuplate, Alba Iulia, str. Turnătoriei, FN, solicitant Drăgan Simion, Bitoleanu Marin” .
Art.5: Avizează Planul Urbanistic Zonal „Intravilan pentru construire locuinţă individuală, (reavizare), solicitant Alba Iulia, Pâclişa, Matieş Gheorghe şi Raveica”.
Art.6: Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „Construire atelier artă plastică, Alba Iulia, str. Alee din Al.I. Cuza, FN, solicitant Dan Eugen Mihai”.
Art.7: Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „Amplasare bust Nicolae Bretan, Centru Civic zona Parc, solicitant Municipiul Alba Iulia”.
Art.8: Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „Construire locuinţa individuală randul, Alba Iulia, str. Alessandria, solicitant Dancea Maria Nicoleta”.
Art.9: Aprobă Planul Urbanistic Zonal „Construire locuinţe individuale, Alba Iulia, str. Vasile Alecsandri, nr. 45, solicitant Chirilă Adrian şi Roşu Agafia”.
Art.10: Aprobă Planul Urbanistic Zonal „Extindere spaţii comerciale, Bd Revoluţiei 1989, Alba Iulia, solicitant S.C. Alpin 57 Lux SRL”.
Art.11: Aprobă Planul Urbanistic Zonal „Introducere în intravilan pentru construire atelier reparaţii auto, Şoseaua de centură, nr.166, solicitant SC Rove Investment SRL”.
7. Atribuirea denumirii unor străzi
8. Acceptarea donaţiei făcute către Consiliul local al municipiului Alba Iulia a unui imobil (drum), situat în Alba Iulia – Miceşti, str. Lupşa
9. Însuşirea documentaţiei de alipire pentru imobilele (terenuri) concesionate la SC Occident 2000 SRL, situat administrativ în Alba Iulia, str. I. Alexandru, FN
10. Acceptarea donaţiei făcute către Consiliul local al municipiului Alba Iulia a unui imobil (drum), situat în Alba Iulia – Bărăbanţ, str. Poiana Ruscăi.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

10 Comentarii

10 Comentarii

  1. Praf

    marți, 24.07.2012 at 10:33

    Albani Rocchetti Simone viceprimar al municipiului ??? (glumiti nu?)
    Fara suparare cine e?
    Ce trecut are ?
    Ce face in momentul de fata?
    Deci ….

  2. raul

    marți, 24.07.2012 at 11:54

    Oricum Pocol este cu PDL-ul , este doar sub acoperire la pp-dd.
    Pocol va semna orice vine din partea lui Hava.
    Baiat bun, se preteaza pentru a fi viceprimar, un Bogatan 2.

  3. Claudiu

    marți, 24.07.2012 at 14:57

    Sper ca PSD-istii sunt multumiti acum ! A murit si capra vecinului, USL a pierdut un viceprimar. Darzu si idiotii lui trebuie sa fie fericiti cu Elodia la primarie cu numai 2 PPDD-isti.
    Bravos !

    • usl

      miercuri, 25.07.2012 at 13:58

      usl=psd,pnl,pc,pnt,png…procentaj consilier/partid EGAL sau MAI MIC ca si al ppdd,asa ca …povesti marca dottore-repetentu!

  4. Andrei

    marți, 24.07.2012 at 16:25

    Domnule Albani ce prezent ati fost cand veneati dupa ora 1 la primarie, nu vorbeati cu oamenii si nici macar sa salutati. Aveti dreptate ati fost foarte prezent

  5. Mortu de rares buglea !

    marți, 24.07.2012 at 18:10

    se baga si marioneta aia de RARES BUGLEA sa vorbeasca …!!! un ******** un om de nimic care o ajuns si el consilier cu noroc ! la varsta lui stie si el ce ii aia onoare si pana mea !!! io zic ca mai bine tacea ca filozof era !!!

  6. mda

    miercuri, 25.07.2012 at 10:48

    :))) cine-i catelul ala mic:))) daca se vede la tv si sunt camere de filmat prin sala e repede cocos ca apoi sa mearga la gligor la radio:))

  7. usl

    miercuri, 25.07.2012 at 13:50

    @claudiu-nu uita cate partide au format usl-ul:psd,pnl,pc,pnt,png si mai stiu care, imparte 9 consilieri la partidele ce compun usl si vezi nr.de consilieri/partid…raspuns: coeficent mai rau ca si ppdd!

  8. Dan Diaconescu

    joi, 26.07.2012 at 11:22

    Responsabilitatile noului vice-primar Serdean vor fi dupa cum urmeaza:
    -va schimba sistemul de vot in Consiliul Local. De acum consilierii vor vota prin SMS expediat la 1234 cu Da sau Nu. Tarif 0.9 Eur + TVA/ SMS
    -va trasa Politiei Locale sarcina ca minim 2 ore pe zi sa o caute pe Elodia in special in Barabant si Lumea Noua
    -va obliga Salprest sa schimbe toate tomberoanele inlocuindu-le cu unele cu gura suficient de mica astftel incat sa nu mai pot fi bagat in ele
    -ma mai gandesc si revin
    Dan Diaconescu Presedinte Intergalactic

    • usl

      luni, 30.07.2012 at 20:22

      Sa gandesti iti trebuie ceva materie,ceea ce tie iti lipseste ca tuturor uslasilor,asa ca nu te mai asteptam cu povesti de doi bani.PS-Te-am „ginit” repetentule!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax