Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

UPDATE: Şedinţă la Consiliul Local Alba Iulia. Schimbare de viceprimar, buget pe 2015 şi documentaţii pentru Schit, Bazin şi parcări

Publicat

sediu Primaria Alba Iulia

primaria alba iulia Consilierii locali din Alba Iulia s-au reunit vineri, 20 februarie, în şedinţă ordinară, cu 24 de proiecte pe ordinea de zi. Au avut de votat propuneri pentru schimbarea din funcţie a viceprimarului Dorin Şerdean, aprobarea bugetului municipiului pe anul 2015, documentaţia pentru amenajarea zonei Schit, bugetul pentru evenimente pe anul acesta, modificări la regulamentul de funcţionare al Bazinului Olimpic, modificări la Regulamentul de organizare şi funcţionare a sistemului de parcare cu plată în Cetatea Alba Carolina.

UPDATE: Proiectul privind alegerea viceprimarului de Alba Iulia, în locul lui Dorin Şerdean a fost scos de pe ordinea de zi. Pentru schimbarea din funcţie a lui Şerdean, votul a fost secret („da” sau „nu”, bifat pe hârtie, ce a fost introdusă într-o urnă). Rezultatul a fost 18 voturi valide, din care 13 voturi „pentru” şi 5 voturi „împotrivă”. Proiectul a fost aprobat.

În ceea ce priveşte modificările de program şi regulament pentru Bazinul Olimpic din Alba Iulia, au fost votate noile condiţii, astfel: tarif intrare copii 10 lei, tarif intrare adulţi 15 lei; a fost eliminată taxa pentru acces în tribună (2 lei) şi pachetele promoţionale. Au fost erori la numărătoarea votului, astfel că proiectul nu a fost aprobat şi procedura a fost amânată pentru şedinţa din luna martie. Până atunci, rămâne în vigoare vechiul regulament.

Pe ordinea de zi au fost introduse şi aprobate alte cinci proiecte privind: transmiterea în folosință gratuită către Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia (AIDA) a unor spații situate în incinta direcției Programe și a Primăriei municipiului Alba Iulia; mandatarea avocatului Robert Toacă de a reprezenta interesele Consiliului Local al municipiului Alba Iulia în Dosar nr. 7223/107/2012 (privind finanţarea FC Unirea); deplasarea primarului Mircea Hava în Italia, în perioada 21 – 26 februarie 2015 în Italia, la două mari companii care activează în domeniul amenajării peisagistice; încheierea unei convenții de constituire a dreptului de uz și a dreptului de servitute asupra unui imobil (teren); PUZ extindere Cimitir Municipal Alba Iulia (zona Dealul Furcilor, cumpărare teren 1500 mp).

De asemenea, au mai fost retrase de pe ordinea de zi proiectul privind construirea bazei de agrement zona Bazin Olimpic (sunt necesare modificări în zona de parcare) şi proiectul de amenajare a zonei de agrement la baza sportivă “Winner’s Club Ţălnar” (se aşteaptă aviz de la Ministerul Culturii).

Restul proiectelor au fost aprobate.

UPDATE 1: Consilierii locali PSD – Ovidiu Jidveian, Bogdan Medrea, Horaţiu Clepan, Vasile Crişan şi Daniel Zdrânc – au transmis, într-un comunicat de presă, că au hotărât de comun acord să nu voteze bugetul general de venituri şi cheltuieli al municipiului Alba Iulia pe anul 2015. Motivele invocate sunt că în Alba Iulia “mai există încă 40 % din străzi neasfaltate, fără alimentare cu apă şi canalizare, iar în proiectul de buget pe anul 2015 se alocă peste un 1milion de euro pentru amenajarea unui Skate Park şi pentru organizarea unor evenimente fără impact pentru viaţa culturală a municipiului”. De asemenea, aceştia susţin că sunt “împotriva alocării sumei de aproximativ 4 milioane de euro către STP prin AIDA TL, având în vedere că primarul Mircea Hava împreună cu consilierii PDL-PNL din Consiliul local al municipiului Alba Iulia vor să mărească preţul pentru bilete şi abonamente la transportul local în comun”.

Proiectul ordinii de zi:

1. Schimbarea din funcția de viceprimar al municipiului Alba Iulia a domnului Șerdean Pavel Dorin

2. Alegerea viceprimarului municipiului Alba Iulia – RETRAS

3. Aprobarea bugetului general de venituri și cheltuieli al municipiului Alba Iulia pe anul 2015

4. Utilizarea sumelor din excedentul anului 2014 al activităților instituțiilor publice finanțate integral din venituri proprii (centre bugetare din învățământ)

5. Aprobarea și stabilirea modalității de decontare a cheltuielilor de transport în comun efectuate de donatorii de sânge (50% reducere timp de o lună)

6. Utilizarea sumelor din excedentul bugetului local, din anii precedenți, ca sursă de finanțare a cheltuielilor secțiunii de dezvoltare în anul 2015

7. Documentația tehnico-economică, faza DALI, pentru obiectivul: ”Regenerarea spațiului public de agrement, zona Schit – Alba Iulia” (investiţie de 7.786.050 lei)

8. Stabilirea contravalorii atestatului de producător și a carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol (atestat  – 3,6 lei; carnet – 12.4 lei)

9. Alocarea unor sume de bani pentru activități culturale în anul 2015 (20.000 lei Uniunii Scriitorilor din România, 20.000 lei Fundaţiei Alba Iulia 1918 pentru Unitatea şi Integritatea României; 4000 lei pentru Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu”)

10. Plata cotizației Municipiului Alba Iulia către Asociația ICLEI – International Council for Local Environmental Initiatives, pentru anul 2015 (450 euro)

11. Planul de perfecționare al funcționarilor publici din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia și din cadrul serviciilor publice aflate în subordinea Consiliului local al municipiului Alba Iulia, pentru anul 2015

12. Participarea Municipiului Alba Iulia pentru anul 2015, în cadrul Acordului de Cooperare aprobat prin Hotărârea nr. 184/2014 a Consiliului local

13. Modificarea Hotărârii nr. 394/2014 a Consiliului local privind participarea Municipiului Alba Iulia la proeictul Dezvoltarea comunităților locale prin economie socială

14. Încheierea Actului adițional nr. 2 la Contractul pentru acordarea de servicii sociale nr. 16093/2014 dintre Municipiul Alba Iulia prin Direcția de asistență socială și Asociația Caritas Alba Iulia – Asistență socială și medicală pentru susținerea financiară a Centrului de îngrijire medicală și asistență socială la domiciliu Alba Iulia

15. Încheierea Actului adițional nr. 2 la Contractul pentru acordarea de servicii sociale nr. 18159/77/2013 dintre Municipiul Alba Iulia prin Direcția de asistență socială și Asociația Filantropia ortodoxă Alba Iulia, pentru susținerea financiară a ”Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice Alba Iulia”

16. Modificarea Hotărârii nr. 179/2014 a Consiliului local privind aprobarea Regulamentului de funcționare și utilizare a Bazinului Olimpic din municipiul Alba Iulia

17. Aprobarea unor documentații de urbanism.

Art.1 Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „Construire bază de agrement zona bazin Olimpic, Alba Iulia, str. Republicii nr. 7, solicitant Municipiul Alba Iulia

Art.2: Aprobă Planul Urbanistic Detaliu „Extindere locuinţă pe orizontală şi verticală, Alba Iulia, str. Bucureşti, nr. 66, solicitant Mihălţian Dorin

Art.3: Aprobă Planul Urbanistic Detaliu „Extindere locuinţă Alba Iulia, str. Armoniei, Nr.1, solicitant Jibetean Ioan Dorin, Jibotean Maria, Jiboteanu Nicolae”

Art.4: Aprobă Planul Urbanistic Detaliu „Amenajare zonă de agrement la baza sportivă “Winner’s Club Ţălnar, Alba Iulia, str. Păcii, nr.15, solicitant S.C. Winner’s Club Ţălnar SRL”

Art.5 Aprobă Planul Urbanistic Zonal „Eliminare tronson stradă, Alba Iulia, str. Constantin Noica, nr. 2, solicitant Stănilă Adrian Ioan”

Art.6 Aprobă Planul Urbanistic Zonal „Reglementare regim de construire locuinţe individuale şi a tramei stradale, Alba Iulia – Oarda de Sus, str. Şoimului, FN, solicitant Praţa Valeria”

Art.7 Aprobă Planul Urbanistic Zonal „Modificare PUZ Iusuri, aprobat cu HCL 446/2007, pt. schimbarea zonei funcţionale, Alba Iulia, str. Viilor, nr. 53, solicitant Pop Ioan Radu, Pop Rodica Elena, Pop Mihai, S.C. Arion Trans SRL”

18. Revocă Hotărârea nr. 348/2009 a Consiliului local al municipiului Alba Iulia

19. Expertiza tehnică extrajudiciară întocmită în Dosar nr. 8250/176/2014, aflat pe rol la Judecătoria Alba Iulia

20. Expertiza tehnică extrajudiciară întocmită în Dosar nr. 8523/176/2014, aflat pe rol la Judecătoria Alba Iulia

21. Expertiza tehnică judiciară întocmită în Dosar nr. 9746/176/2011, aflat pe rol la Judecătoria Alba Iulia

22. Raportul de expertiza tehnică judiciară întocmită în Dosar nr. 9711/176/2014, aflat pe rol la Judecătoria Alba Iulia

23. Propunerile de atribuire în proprietate a terenului aferent caselor particulare

24. Modificarea Hotărârii nr. 214/2014 a Consiliului local privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a sistemului de parcare cu plată în Cetatea Alba Carolina (se specifică tariful de 2 lei – TVA inclus, pentru locul de parcare)

Citeşte şi OFICIAL: Din 23 februarie va FUNCŢIONA sistemul de taxare în Cetatea Alba Carolina. O săptămână bariera de acces în zonă este în probe

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax