Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Urmărire ca-n filme pe străzile din Alba Iulia. Un şofer cu un Mercedes furat din Cluj a lovit maşina Poliţiei. A fost arestat preventiv

Publicat

Un şofer a lovit maşina Poliţiei, după o urmărire ca-n filme pe străzile din Alba Iulia, luni seara. Acesta nu a oprit la semnalul poliţiştilor, iar oamenii legii au pornit în urma sa, pentru a-l identifica. A fost prins în spatele fostului Cinematograf „Columna”. În timpul urmăririi, mașina în care se aflau polițiștii a fost lovită de Mercedesul fugarului. În portbagajul autoturismului, care avea numere expirate de Germania, au fost descoperite mai multe canistre.

Bărbatul a fost reţinut pentru cercetări, iar pe numele său va fi deschis dosar penal.

Poliţiştii din Alba Iulia au semnalat regulamentar să oprească pentru control şoferului unui autoturism Mercedes înmatriculat în Germania, aflat în trafic în zona gării. Autoturismul a încetinit, însă nu a oprit. Oamenii legii au pornit în urmărirea sa, solicitând ajutor de la mai multe echipaje. L-au urmărit pe mai multe străzi din oraş, inclusiv în cartierul Cetate, timp în care şoferul a lovit maşina Poliţiei, după care au reuşit să-l oprească, în spatele Blocului 280, zona fostului Cinematograf „Columna”. Şoferul este un bărbat de 33 de ani din Cluj, I.D., care a fost dus la Poliţie pentru a da explicaţii.

Maşina era raportată ca furată, în perioada de după Revelion, de pe raza judeţului Cluj.

UPDATE: Potrivit IPJ Alba, “La data de 14.01.2013, ora 21.05, pe Bulevardul Ferdinand I, din municipiul Alba Iulia, poliţiştii Serviciului Rutier Alba, în timp ce se aflau în serviciul de supraveghere şi control a traficului rutier, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism.

Conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţiştilor, motiv pentru care echipajul a pornit în urmărirea sa, iar, după aproximativ 2 km, pe strada Nicolae Bălcescu din Alba Iulia a ajuns în dreptul acestuia, moment în care conducătorul autoturismului urmărit a virat brusc spre dreapta şi a intrat în coliziune cu autospeciala de poliţie, producându-i avarii (aripa stânga faţă).

Poliţiştii l-au identificat şi reţinut pe conducătorul auto, D.I., de 33 de ani, din comuna Floreşti, judeţul Cluj. În urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că autoturismul condus de bărbat a fost declarat furat la data de 7.01.2013 de pe raza municipiului Cluj-Napoca, iar pe acesta erau aplicate plăcuţe de înmatriculare false.

D.I. a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat, distrugere,  conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, şi părăsirea locului accidentului ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni.”

UPDATE 1: Luni, 14 ianuarie, D.I. (33 de ani), din comuna Floreşti, judeţul Cluj, cercetat de poliţiştii Serviciului Rutier Alba pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, distrugere, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare şi părăsirea locului accidentului ca urmare a comiterii unei infracţiuni, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia şi apoi Judecătoriei Alba Iulia, cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă.

Instanţa de judecată şi-a însuşit propunerea, dispunând arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 29 zile.

D.I. a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Mulțumim cititorului Alba24 care ne-a transmis prima fotografie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. cetatean

    luni, 14.01.2013 at 23:33

    cu numere expirate de humatate de an nici nu pari suspicios :)))) . cat de tembel sa fi :))) sa umbli cu asa ceva :)))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax