Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

USL decide dacă include în bugetul din 2014 bani pentru Bazinul Olimpic și transferarea a 15% din redevențe către bugetele locale

Publicat

În ședința USL de miercuri ar urma să se decidă dacă de anul viitor o parte importantă din redevențele din exploatarea resurselor naturale din Alba nu vor mai fi colectate la bugetul de stat, ci vor rămâne la nivel local. Discuţiile sunt purtate în contextul proiectului de buget naţional ce va intra în atenţia Executivului, joi. Proiectul cuprinde şi alocarea sumei de 30 miliarde vechi pentru finalizarea lucrărilor la Bazinul Olimpic din Alba Iulia.

Propunerea ce va fi supusă spre aprobare joi, 14 noiembrie, în cadrul votului pentru buget, prevede ca 15% din redevențele colectate dintr-o exploatare de pe raza unei localități să meargă la bugetul local al acelei localități, iar 10% – la bugetul Consiliului Județean. Astfel autorităţile publice locale vor putea colecta sume mai mari la bugetele locale și să depindă mai puțin de sumele alocate de către Guvern, de la bugetul de stat, susţin reprezentanţii PNL Alba, într-un comunicat de presă.

Tot în proiectul de buget există prevăzută alocarea sumei de peste 30 miliarde lei vechi pentru finalizarea lucrărilor la Bazinul Olimpic din Alba Iulia, propunerea fiind înaintată de Către Compania Națională de Investiții către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, mai transmit liberalii din Alba, cu precizarea că acestea reprezintă urmări ale demersurilor susţinute de vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman.

Potrivit aceloraşi propuneri pentru buget, finanţările referitoare la sumele defalcate din TVA, pentru echilibrarea bugetelor locale, funcționare, descentralizare și drumuri ar fi la nivelul celor de anul trecut.

Aeştia susţin că au înaintat deja ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, lista cu obiectivele majore de investiție în infrastructura din județul Alba, în vederea finanțării, având în vedere că în bugetul pe anul viitor ar urma să fie incluse investiţii în infrastructura din Transilvania, cu finanțarea unor lucrări pe culoarul IV paneuropean Arad – Sibiu și se legătura pentru autostrada Transilvania pe tronsonul Suplacu de Barcău – Borș.

Acelaşi surse amintesc că ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu, a dat asigurări că în bugetul pentru 2014 sunt cuprinse și sumele necesare pentru susținerea a două proiecte de infrastructură foarte importante pentru județul Alba: cofinanțarea de 15% pentru proiectul de construire a autostrăzii Sebeș-Turda și sumele pentru continuarea investițiilor la culoarul IV de cale ferată, din zona Coșlariu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Primăria Alba Iulia a primit 2 milioane de lei pentru Bazinul Olimpic. Hava: Guvernul a înţeles că este necesitate stringentă a albaiulienilor | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax