Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Uzina de Vagoane Aiud va fi cumpărată de Remarul „16 Februarie” Cluj-Napoca. Tranzacţie de un milion de euro

Publicat

uzina vagoane aiud Uzina de Vagoane Aiud va fi cumpărată de Remarul “16 Februarie” Cluj-Napoca, într-o tranzacţie estimată la valoarea da aproape un million de euro. Compania din Cluj preia acţiunile deţinute majoritar de Transferoviar Grup.

Decizia privind achiziţionarea a peste 700.000 de acţiuni va fi luată în Adunarea Generală a Acţionarilor din 11 octombrie. Transferoviar Grup deţine peste 99% din acţiunile Uzinei de Vagoane Aiud şi 33% din Remarul Cluj-Napoca. În lei, valoarea tranzacţiei este de aproximativ 4,19 milioane lei.

Uzina de Vagoane Aiud SA este o unitate de fabricare, modernizare, reparare, întreţinere vagoane de cale ferată, subansambluri şi piese de schimb pentru material rulant, precum şi proiectare în domeniul materialului rulant.

Face parte dintr-un grup de firme ce cuprinde Transferoviar Grup SA, deţinută de omul de afaceri clujean Călin Mitică. Acesta a cumpărat anterior şi fosta “Metalurgica” Aiud, aflată pe aceeaşi platformă industrială din localitate.

Potrivit prezentării de pe site-ul companiei, fabrica deţinea utilaje şi dotări specifice domeniului feroviar, hale cu suprafeţe mari în care se desfăşoară activitatea de prelucrări mecanice, confecţii metalice, turnătorie şi infrastructură de cale ferată.

A început ca societate juridică în 16.08.2011 şi a fost transformată de la SC CFR-SIRV Braşov SA (înfiinţată în 1961 prin preluarea activelor de la fosta „Atelierele Principale de Locomotiva Reparatii Vagoane  sub denumirea de „Atelierul de Zona Brasov”, apoi „SIRV Braşov”).
Printre beneficiarii serviciilor prestate de către SC Uzina de Vagoane Aiud SA sunt: SNTFC CFR-Marfă SA şi diviziile regionale subordonate, SNTFC CFR Călători, DB Schenker Rail România SRL (reparaţii periodice), BDZ Căile Ferate Bulgare (servicii de reparaţii periodice şi capitale pentru vagoane de călători), “Transferoviar Grup” Cluj-Napoca-RIF, “Cargo Trans Vagon SA” SA Bucuresti, Transport Trade Services SA Bucureşti, JK Service Belgia sau Akros Henschel Franţa.

Uzina din Aiud a avut afaceri de 7,5 milioane lei și un profit de 5,6 milioane lei. În 2014, 100 de angajaţi (jumătate din numărul total de atunci) au fost disponibilizaţi. Recent, salariaţii au întrerupt temporar lucrul, din cauza nemulţumirilor legate de întârzierea salariilor.

Remarul a avut cifră de afaceri de 32,7 milioane lei și profit de aproximativ 240.000 lei.

sursă: zf.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax