|

Uzina de Vagoane Aiud va fi cumpărată de Remarul „16 Februarie” Cluj-Napoca. Tranzacţie de un milion de euro

uzina vagoane aiudUzina de Vagoane Aiud va fi cumpărată de Remarul “16 Februarie” Cluj-Napoca, într-o tranzacţie estimată la valoarea da aproape un million de euro. Compania din Cluj preia acţiunile deţinute majoritar de Transferoviar Grup.

Decizia privind achiziţionarea a peste 700.000 de acţiuni va fi luată în Adunarea Generală a Acţionarilor din 11 octombrie. Transferoviar Grup deţine peste 99% din acţiunile Uzinei de Vagoane Aiud şi 33% din Remarul Cluj-Napoca. În lei, valoarea tranzacţiei este de aproximativ 4,19 milioane lei.

Uzina de Vagoane Aiud SA este o unitate de fabricare, modernizare, reparare, întreţinere vagoane de cale ferată, subansambluri şi piese de schimb pentru material rulant, precum şi proiectare în domeniul materialului rulant.

Face parte dintr-un grup de firme ce cuprinde Transferoviar Grup SA, deţinută de omul de afaceri clujean Călin Mitică. Acesta a cumpărat anterior şi fosta “Metalurgica” Aiud, aflată pe aceeaşi platformă industrială din localitate.

Potrivit prezentării de pe site-ul companiei, fabrica deţinea utilaje şi dotări specifice domeniului feroviar, hale cu suprafeţe mari în care se desfăşoară activitatea de prelucrări mecanice, confecţii metalice, turnătorie şi infrastructură de cale ferată.

A început ca societate juridică în 16.08.2011 şi a fost transformată de la SC CFR-SIRV Braşov SA (înfiinţată în 1961 prin preluarea activelor de la fosta „Atelierele Principale de Locomotiva Reparatii Vagoane  sub denumirea de „Atelierul de Zona Brasov”, apoi „SIRV Braşov”).
Printre beneficiarii serviciilor prestate de către SC Uzina de Vagoane Aiud SA sunt: SNTFC CFR-Marfă SA şi diviziile regionale subordonate, SNTFC CFR Călători, DB Schenker Rail România SRL (reparaţii periodice), BDZ Căile Ferate Bulgare (servicii de reparaţii periodice şi capitale pentru vagoane de călători), “Transferoviar Grup” Cluj-Napoca-RIF, “Cargo Trans Vagon SA” SA Bucuresti, Transport Trade Services SA Bucureşti, JK Service Belgia sau Akros Henschel Franţa.

Uzina din Aiud a avut afaceri de 7,5 milioane lei și un profit de 5,6 milioane lei. În 2014, 100 de angajaţi (jumătate din numărul total de atunci) au fost disponibilizaţi. Recent, salariaţii au întrerupt temporar lucrul, din cauza nemulţumirilor legate de întârzierea salariilor.

Remarul a avut cifră de afaceri de 32,7 milioane lei și profit de aproximativ 240.000 lei.

sursă: zf.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=600083avatar Publicat de pe 2 octombrie 2017 şi actualizat pe 2 octombrie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, ECONOMIE.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • ab2000: Curios cum multe din aceste doamne fac parte dintr-un anumit partid (ghici ciuperca care-i). Si mai curios...
  • Papura V.: ICCJ a admis sesizarea si a decis ca nu constituie infractiune conducerea pe drumurile publice a unui...
  • vara: Multumim din inima
  • roco: Se fura motorina din utilaje pe toate tronsoanele noii autostrazi in draci si nimeni nu ia nici o masura ! Cum...
  • Petru: Te-ai trezit si tu vorbind. Cand a fost Cosmeanu acolo, al cui era ANRE-UL asta. PNL cumva? Sau uitasi ca tu...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI