Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VACANŢĂ de SĂRBĂTORI: 24 şi 31 decembrie 2014 au fost declarate ZILE LIBERE, prin hotărâre de Guvern

Publicat

zile libere În perioada Sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, zilele de miercuri, 24 şi 31 decembrie, din ultimele două săptămâni ale acestui an au fost declarate drept zile libere de către Guvern.

Prin Hotărârea adoptată de Guvern aprobată în şedinţa de miercuri, se stabilesc ca zile libere zilele de 24 și 31 decembrie 2014, pentru salariații din sectorul public. Aceste zile se vor recupera fie prin activitatea în program normal în zilele de 13 și 20 decembrie 2014, fie prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru, până la data de 31 ianuarie 2015, se precizează într-un comunicat al Guvernului.

Conform procedurii, ziua este declarată liberă pentru personalul bugetar, cu excepţia celor din instituţiile publice a căror activitate trebuie asigurată.

Potrivit Codului Muncii, sărbătorile legale sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât cele din weekend, majoritatea asimilate sărbătorilor religioase.

Pentru sfârşitul acestui an, zilele libere legale sunt 25 şi 26 decembrie, reprezentând prima şi a doua zi de Crăciun, iar zilele libere de la începutul anului viitor sunt 1 şi 2 ianuarie, de Anul Nou.

Citește și ZILE LIBERE 2015: Minivacanţele de anul viitor şi când sunt sărbătorile legale. Mai multe zile în care nu se lucrează

Cu aceste două zile libere în plus, vacanţa bugetarilor se extinde la o perioadă de 10 zile, inclusiv weekend-urile, cu ocazia sărbătorilor de iarnă din acest an.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. aaa

    miercuri, 10.12.2014 at 14:18

    23 in ce luna si an?

  2. mdda

    joi, 11.12.2014 at 10:46

    Daca se recupereaza mai bine mergem la servici. Iara stam 10 ore la servici pana le recupersm. Mai bine eradeclarat ca si zile legale decat sa ne incurce. Nu tot romanul isi permite sa place undeva de sarbatori, caci acolo bate dragu nostru Guvern.

  3. mirecea

    joi, 11.12.2014 at 23:04

    deciziile sunt luate pentru bucuresteni. asa a fost si anul trecut si eu subscriu celor spuse de mdda.daca nu le vreau de ce sa le recuperez,iar mai apoi ori sunt libere ori se recupereaza 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax