|

Vacanță pentru bugetari de Sărbători. ZILELE LIBERE din 2014: Vezi care sunt cele mai lungi minivacanțe pe care le vom avea anul viitor

La sfârșitul acestui an, toate instituțiile bugetare se închid. Mărinimos, Guvernul Ponta a făcut cadou bugetarilor încă două zile libere de Sărbători, respectiv pe 27 decembrie și 3 ianuarie, 2014, astfel că aceștia vor beneficia, în total, de o vacanță de 12 zile. 
Având în vedere că zilele de 27 decembrie 2013 şi 3 ianuarie 2014 pică vineri, imediat după zilele libere legale de 25, 26 decembrie şi 1, 2 ianuarie, bugetarii vor primi liber în cele două zile pentru a putea beneficia de o vacanţă prelungită. Potrivit Guvernului, zilele libere vor fi recuperate în luna ianuarie.

Zile libere în 2014

2014 vine cu mai multe zile libere pentru români decât 2013. Salariații vor putea beneficia și de câteva minivacanțe, unele dintre zilele libere fiind legate de weekend. Cele mai lungi minivacanțe vor fi la începutul anului în 1 și 2 ianuarie, de 1 Mai și de Crăciun.

Începutul anului 2014- cinci zile: Anul viitor, 1 si 2 ianuarie vor pica miercuri și joi, ceea ce înseamnă că,probabil, bugetarii vor avea liber și în ziua de vineri. După o minivacanță de anul nou, angajații de la stat se vor întoarce la serviciu luni, pe 6 ianuarie.

Trei zile de Paști: Prima și a doua zi de Paști sunt libere, iar în 2014 acesta va pica pe 20 aprilie. Astfel, românii vor avea liber și luni, 21 aprilie, ei întorcandu-se la muncă de marți.

De 1 mai, patru zile: După câteva zile de lucru va veni si 1 Mai, sărbătoare care pică joi. În această situație, unii salariați vor putea primi liber și în ziua de vineri, adică o altă minivacanță.

Rusaliile de trei zile: Un alt scurt concediu va pica de Rusalii, prima și a doua zi fiind zile de sărbătoare legală. Acestea pică pe 8 si 9 iunie, adică duminica si luni.

Trei zile de Adormirea Maicii Domnului. Sărbătorită pe 15 august, va pica intr-o zi de vineri, adică un alt weekend prelungit pentru români.

Anul viitor, Sfântul Andrei va pica într-o zi de duminică.

Ziua Națională-trei zile: 1 Decembrie va fi sărbătorită luni.

Patru zile de Crăciun: Crăciunul va cădea într-o joi, urmatoarea zi, vineri, fiind, de asemenea, liberă și astfel împreună cu weekendul românii vor avea o nouă minivacanță.

Angajatorii sunt obligaţi să acorde două ZILE LIBERE ÎN 2014 pentru fiecare dintre celelalte sărbători religioase anuale, declarate ca atare de cultele legale, altele decât creştine, precizează Codul Muncii.

Citește și ZILE LIBERE 2015: Minivacanţele de anul viitor şi când sunt sărbătorile legale. Mai multe zile în care nu se lucrează

 

URL scurt: http://alba24.ro/?p=257617avatar Publicat de pe 4 decembrie 2013 şi actualizat pe 5 ianuarie 2015.
Publicat în EVENIMENT, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

5 comentarii pentru “Vacanță pentru bugetari de Sărbători. ZILELE LIBERE din 2014: Vezi care sunt cele mai lungi minivacanțe pe care le vom avea anul viitor”

  1. Băi ardeleni cu slana pe creier, mai socotiţi o dată şi o să vedeţi că sunt 10 zile, pt. că pe 30 şi 31 dec. nu este liber, cel puţin până la ora asta.

  2. vor fi recuperate prin prelungirea programului cu una ora zilnic,ca doar nici programul normal nu se respecta, asa bugetari asa servicii…traiasca partidul de guvernamant!!!

  3. Normal ca nu se respecta programul,eu-bugetar-in loc sa plec la 16.30,plec la 17-17.30. Sambetele le vom lucra sigur,asta o spun din experienta,asa am facut si anul trecut. Iar pe 30,31,chiar imi doresc sa lucrez,altfel as avea inca 2sambete la lucru. Fara ele,sunt 10(ZECE) zile,nu 12! Din care,4 zile sunt de weekend, 4 sunt sarbatoi legale,iar 2 sunt recuperabile sambata. De ce acest „UITE!”, de tabloid? Asa oameni,asa bugetari,ne meritati!

  4. La ce au scris comentatorii anteriori, as adauga faptul ca aceste doua zile „libere” care se recupereaza nu sunt de fapt pentru bugetari, ci pentru intreprinzatorii din turism, ai caror reprezentanti sunt si principalii promotori ai acestor masuri.

  5. cine v-a invatat pe voi sa numarati??? de unde’s 12 zile libere pentru bugetari? ca sunt 5 de craciun si 5 de revelion!!!!!!!!!! Apoi, 3 zile de pasti? Sunt 2, duminica 20 aprilie si luni, 21 aprilie~ 2014! Din cate stiu eu, prima zi de pasti pica intotdeauna duminica!!!!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Tara lui Papura Voda: Fara nicio intentie de a instiga la violenta, insa daca nu se pune mana pe bata pentru un...
  • roman: Ati ajuns la fundul sacului si nici nu ati bifat toate masurile din programul de guvernare care arunca Ro in...
  • Alex: Domnule uitati o chestiune foarte importanta in ceea ce spnei. Nu contest faptul ca acum au crescut salariile...
  • Bomba Atomica: Credeti ca la anu voi mai plati vrun inpozit sau voi mai lucra cu carte de munca ? De la anu voi lucra...
  • cetatean: Concluzia numai prostii lucreaza in mediul privat!

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI