Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vânzarea de cărţi şi auxiliare în unităţile de învăţământ este ilegală. Directorii de școli sunt obligați să anunţe profesorii despre această problemă

Publicat

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a cerut inspectorilor şcolari, să transmită directorilor de şcoli că vânzarea de cărţi şi auxiliare în unităţile de învăţământ, susţinută de unele edituri, este ilegală, iar profesorii nu au voie să devină agenţi comerciali.

Pricopie, a declarat că a cerut o întâlnire cu toţi inspectorii generali, generali adjuncţi, directorii Caselor corpului didactic, palatelor copiilor şi reprezentanţii sindicatelor, cerându-le ca în următoarele două săptămâni să aibă întâlniri cu toţi directorii şi să discute problema fondului clasei şi a modului în care aceşti bani circulă în şcoli, ce este permis şi ce nu, dar şi cum să se evite situaţii de corupţie în şcoli.

Acesta a mai discutat și despre vânzarea de cărţi şi auxiliare în şcoli, „zonă care are o dimensiune ilegală şi care este susţinută de unele edituri din România”.

„Profesorii nu au voie să devină agenţi comerciali. Ca părinte, le cumpăr din magazin, nu din şcoală. Directorii au obligaţia să meargă în şcoală şi în toate şcolile să se discute această problemă”, a mai explicat acesta.

Rermus Pricopie declara, în 16 septembrie anul tecut, că în învăţământ nu există doar frauda de la examen şi că fraudă şi evaziune fiscală este şi atunci când cadrele didactice impun anumite materiale auxiliare, el spunând că e „inadmisibil” să se ceară fondul clasei, acesta fiind opţiunea fiecărui părinte.

Ministrul a catalogat drept „fraudă” şi „evaziune fiscală” decizia unor cadre didactice de a impune elevilor materiale auxiliare.

„Legea este aceeaşi pentru toţi. Cine nu înţelege să respecte legea…Nu vorbim doar de frauda de la examen. Este aceeaşi fraudă în momentul în care încerci să impui anumite auxiliare. Când cadrul didactic încearcă să impună anumite auxiliare este tot fraudă. Ca să nu mai vorbim de faptul că este şi evaziune fiscală”, a spus atunci Remus Pricopie.

sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax