Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vârsta de pensionare pentru medici va putea crește, din lipsă de personal medical. Proiect

Publicat

reteta retete medici medic

De la 65 de ani, cât este stabilită în prezent, vârsta de pensionare pentru medicii bărbați și femei va putea ajunge până la 67 de ani, potrivit unui proiect de lege care-și așteaptă votul în Camera Deputaților.

Cei care vor vrea să obțină derogare să mai lucreze în spitalele de stat și peste această vârstă vor trebui să aducă o asigurare profesională însă. Același proiect mai prevede și creșterea indemnizațiilor pentru unii angajați din casele de asigurări de sănătate, scrie avocatnet.ro.

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănăţii a fost adoptat deja de senatori anul trecut, iar acum se află la Camera Deputaților în dezbatere, unde a primit o serie de amendamente în cadrul comisiilor de specialitate și unde va fi votat într-un viitor apropiat.

Motivația din spatele majorării vârstei de pensionare este lipsa de personal medical din România, potrivit comentariilor din proiect.

Unul dintre aceste amendamente se referă la majorarea vârstei de pensionare pentru medici, indiferent de sex, de la 65 de ani, cât este acum, la 67 de ani. Totuși, e nevoie ca amendamentul să treacă de vot în plenul Camerei Deputaților, care este Camera decizională aici, pentru a se aplica. Apoi, proiectul va trebui aprobat și de șeful statului, urmând să fie publicat în Monitorul Oficial.

sursa: realitatea.net, avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax