Connect with us
Publicitate

Uncategorized

UPDATE: Corpul neînsufleţit al militarului ucis în Afganistan ajunge la Alba Iulia. Înmormântarea va fi SÂMBĂTĂ

Publicat

Vasile Claudiu Popa, militarul din Alba Iulia căzut la datorie în Afganistan va fi înmormântat în Cimitirul Eroilor, sâmbătă, în cadrul unui ceremonial organizat începând cu ora 12.00. Trupul neînsufleţit al bărbatului va ajunge miercuri acasă şi va fi depus la Cercul Militar din Cetatea Alba Carolina, unde va rămâne până vineri.

Primăria Alba Iulia a decis marţi dimineaţa atribuirea unui loc de veci în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia.

UPDATE: Potrivit biroului de presă MapN, “trupurile neînsufleţite ale sublocotenenţilor post-mortem Vasile Claudiu Popa şi Adrian Postelnicu, căzuţi la datorie în timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan, vor fi repatriate cu o aeronavă militară a Forţelor Aeriene Române care va ateriza astăzi, 25 septembrie, în jurul orei 17.30, la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni. Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, şi şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, vor fi prezenţi la ceremonie.”

Reamintim că soldatul albaiulian şi-a pierdut viaţa duminică seara, în Afganistan, în urma exploziei unui dispozitiv improvizat. Un alt militar român, din Constanţa, a murit în timpul misiunii respective. Cei doi au suferit răni deosebit de grave după ce au călcat pe dispozitiv şi au fost transportaţi cu un elicopter Medevac la spitalul militar din Baghram, unde au decedat în jurul orei 23.00 (ora României).

Vasile Claudiu Popa (28 de ani) a absolvit Colegiul Militar „Mihai Viteazul“ din Alba Iulia, după care a urmat Institutul de Marină din Constanţa. Militarul s-a mutat cu soţia la Constanţa unde, începând cu anul 2006, a lucrat în cadrul Grupului Naval de Forţe pentru Operaţii Speciale, în subordinea Centrului de Scafandri. Era maistru militar clasa a III-a şi se afla la a doua misiune în Afganistan.

Celălalt militar care şi-a pierdut viaţa este plutonierul Adrian Postelnicu (34 ani), din Constanţa şi era decorat cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale. Cei doi militari sunt din Grupul Naval de Forţe pentru Operaţii Speciale, în subordinea Centrului de Scafandri.

Ministrul MApN, Mircea Duşa a semnat ordinele de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a plutonierului Adrian Postelnicu şi la gradul de aspirant a maistrului militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa.

Luni, 23 septembrie, la ora 14.00, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional au fost organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare pentru cei doi eroi.

Citeşte şi Șoc și durere în blocul unde a crescut Vasile Claudiu Popa

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ana

    marți, 24.09.2013 at 20:46

    Dumnezeu sa-i ierte ,erau copii tineri …………

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax