Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vasile Ursu face publice motivele ”divorțului” de Unirea Alba Iulia

Publicat

La aproape două luni de la despărțirea de clubul Unirea Alba Iulia, fostul antrenor de la centrele de copii și juniori, Vasile Ursu a acceptat să discute despre motivele despărțirii sale de gruparea „alb-negrilor” și despre perioada petrecută la Alba Iulia ca antrenor la centrul juniori. Fără  să se gândească prea mult, Vasile Ursu a dat cărțile pe față și nu a ezitat să dezvăluie motivele reale pentru care a plecat de la echipa din Cetatea Marii Uniri. ”Eu am plecat de la club din mai multe motive. În primul rând, am ales să părăsesc clubul pentru că de atâția ani de zile nu le-a oferit nimic acestor copii, dar nici mie, am fost în zeci de turnee, pot să zic, am  câștigat titluri, locul 1, cel mai bun jucător, cel mai bun portar, titlul de golgheter, iar clubul nu mi-a oferit nimic. Pot spune asta oriunde, atât la ziar, cât și la televiziune. Și în 2008, când am fost la Barcelona,  am luat locul 1 și clubul nu ne-a dat nimic, au plătit părinții, singurul om ce ne-a ajutat a fost Horică Bărdaș si domnul Hava, aceștia ne-au sponsorizat  transportul. Oare acești copii nu meritau mai mult?”, a declarat Vasile Ursu, fost antrenor FC Unirea Alba Iulia.

Antrenorul s-a plâns și de condițiile improprii pe care conducerea clubului le oferea micuților fotbaliști. ”Terenuri pentru antrenament – nimic, terenuri pentru joc, Micești-ul, vă dați seama, jucători de perspectivă, care au ajuns fotbaliști sunt pregătiți pe terenuri improprii, la Oarda la fel. Nu aveam nici măcar apă să facem duș după antrenament, ca să nu mai vorbim de celelalte necesități. Domnii de la Unirea vor să aibă antrenori ca mine care să se zbată și ei să profite de pe urma lor”, a mai adăugat tehnicianul Vasile Ursu.  În ciuda faptului că s-a despărțit de club, acesta nu regretă nimic din perioada petrecută la Unirea Alba Iulia. ” Eu nu regret nimic din ceea ce a fost, chiar și așa, cu bune, cu rele, eu mi-am făcut treaba. Acum mă bucur când văd că acești tineri ce au trecut prin mâna mea sunt fotbaliști”, a mai adăugat antrenorul ce i-a crescut pe Fabian Himcinschi, Vlad Ignat, Nicolae Cârnaț (în prezent evoluează la Academia de fotbal ”Gheorghe Hagi”), Eduard Schuller și mulți alții.

Vasile Ursu nu a stat cu mâinile în sân, ci și-a înființat propriul club de fotbal, FC Apulum. La această echipă l-au urmat și majoritatea juniorilor pe care-i pregătea la Unirea Alba Iulia. Acum, FC Apulum se pregătește de o primă competiție de mare anvergură ”Pe 14 luna aceasta, plec la Barcelona, alături  de clubul meu privat. La acest turneu am fost invitat eu personal, nu clubul FC Unirea , deci asta este ceva important pentru mine”, încheiat Vasile Ursu.

Unirea Alba Iulia nu este la minus în raportul investițiilor făcute la centrele de copii și juniori, iar din rezultatele obținute rezultă un profit de mai bine de 300.000 de euro. Fără eforturi financiare prea mari, „alb-negrii” au obținut 350.000 euro din transferul lui Gicu Grozav la Standard Liege (jucător crescut 100% de Unirea Alba Iulia), Selagea este titular la Unirea, Stanciu este în vizorul marilor cluburi din Europa, Fabian Himcinschi a plecat la probe în Polonia, iar Eduard Schuller a fost și el curtat de câteva echipe din Anglia.

Sursa foto: citynews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Vasile ursu | Myvinylexpress

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax