Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Veste proastă pentru bugetari. Ce se întâmplă în 2017 cu bonurile de masă şi tichetele de vacanţă

Publicat

tichete de masa Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă, publicat luni de Ministerul Finanţelor, Guvernul nu va acorda bugetarilor nici în 2017 bonuri de masă, tichete de vacanţă sau tichete-cadou şi nu va plăti orele suplimentare efectuate, care vor fi recuperate cu zile libere.

„Neprelungirea şi în anul 2017 a măsurilor privind neacordarea pentru personalul din sectorul bugetar de tichete de masă, vouchere de vacanţă, tichete cadou, premii, ore suplimentare, ajutoare/ indemnizaţii la ieşirea la pensii, precum şi a celor privind menţinerea ca şi în anii anteriori a anumitor categorii de indemnizaţii ar determina un necesar suplimentar de finanţare în anul 2017 de 17,264 miliarde lei”, prevede proiectul de act normativ.

În 15 decembrie 2016, Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care a menţinut, pentru primele două luni din 2017, unele măsuri aprobate şi în anii precedenţi, respectiv neacordarea de premii, tichete de masă, tichete cadou, vouchere de vacanţă şi menţinerea la nivelul acordat pentru luna decembrie 2016 a indemnizaţiilor de care beneficiază unele categorii de persoane.

„Se propune extinderea aplicării și pe perioada 1 martie — 31 decembrie 2017 a unora dintre măsurile aprobate prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 99/2016”, se menționează în proiectul citat.

Prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum si unele măsuri fiscal-bugetare, au fost aprobate unele măsuri cu privire la drepturile salariale și de altă natură de care beneficiază personalul din sectorul bugetar, precum și alte măsuri bugetare, pentru perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2017. Printre acestea sunt prevederile:

“- drepturile salariale ale personalului din sectorul bugetar au fost menținute la nivelul în plată la nivelul lunii decembrie 2016;

– a fost continuată aplicarea măsurilor aprobate în perioadele anterioare referitoare la suspendarea acordării personalului din sectorul bugetar de tichete de masă, tichete cadou, vouchere de vacanță, premii, ajutoare/indemnizații la ieșirea la pensie/trecerea în rezervă”.

sursă: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax