Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vești proaste pentru români. Prețul energiei electrice pentru consumatorii casnici va crește cu până la 8%, de la 1 iulie

Publicat

stalp electrica curent

stalp electrica curent Preţul energiei electrice pentru consumatorii casnici va creşte cu până la 8% de la 1 iulie, potrivit deciziei de joi a Comitetului de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), au declarat reprezentanţii instituţiei, potrivit Agerpres.

Potrivit acestui ordin, tarifele de tip Componenta piata concurențială (CPC), care reprezintă 90% din tariful final, vor crește cu 8,53%. Pe de altă parte, ordinul prevede scăderea cu 5,16% a tarifelor reglementate aplicate de furnizorii de ultima instanță (FUI), acestea având o pondere de 10% în tariful final.

Prețul la energie electrică se recalculează la fiecare șase luni, iar următoarea recalculare va fi la 1 iulie.

ANRE a mai aprobat un ordin care obligă operatorii serviciului de distribuție să răspundă mai prompt și mai eficient la solicitările consumatorilor cu privire la calitatea serviciului de distribuție prestat în vederea creșterii satisfacției acestora, precum și să-și optimizeze modul de acțiune în sensul reducerii duratei întreruperilor cauzate de condiții meteorologice deosebite.

„Ordinul nr. 50/2017 privind modificarea tarifelor reglementate de energie electrică aplicate de furnizorii de ultimă instanță (FUI) clienților casnici care nu și-au exercitat dreptul de eligibilitate, prin care s-a decis scăderea cu 5,16% a tarifelor reglementate aplicate de FUI clienților casnici, începând cu data de 1 iulie 2017 și până la sfârșitul acestui an. Energia electrică furnizată la tarife reglementate reprezintă 10% din totalul energiei electrice furnizate la clienții casnici”, se arată într-un comunicat al ANRE.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax