Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VEZI PE CINE AI ALES: Consilierul local Dorin Pocol vrea să transforme „turismul de după-amiază” din Alba Iulia în „turism de minim 48 de ore”

avatar

Publicat

Cea mai mare pedeapsă pentru mine ar fi să mă închizi undeva și să nu pot face nimic. Îmi place să fiu activ!

Prim-vicepreședintele PP-DD Alba, Dorin Iustin Pocol vrea să schimbe fața orașului, să se implice în plantarea pomilor și să transforme „turismul de o după-amiază” din Alba Iulia în „turism de minim 48 de ore”. Acestea sunt proiectele pe care consilierul local, originar din Cluj-Napoca, vrea să le realizeze pentru orașul care l-a adoptat.

Vă reamintim că la secţiunea „Vezi pe cine ai ales”, vă prezentăm în detaliu viața oamenilor care conduc orașul și care au puterea de a schimba ceva. De această dată, a venit rândul unui „boboc” în politică, dar cu o vastă experiență în afaceri.

Într-un an de când a intrat în politică, Dorin Iustin Pocol a reușit să ajungă prim-vicepreședinte al partidului pe care îl reprezintă (PP-DD) și să intre în forul decizional al orașului, pe postul de consilier local.

Putem spune că, la 49 de ani, Dorin Pocol este un om împlinit atât pe plan profesional, politic, cât și personal. Politicianul deține o afacere prosperă și o familie cu care se poate mândri. Soția sa, Titiana, este inginer la „Apulum” SA iar fiul lor, Andrei Alexandru, este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

Originar din Cluj-Napoca, politicianul a ajuns în Alba Iulia în anul 1987 și consideră ca aici este casa lui.

Deși a trecut ceva timp de când a absolvit liceul, consilierul își amintește cu drag de anii petrecuți la Liceul Industrial nr. 8 Cluj-Napoca, la profilul electronică industrială și automatizări: „Era un liceu bun, am fost chiar prima promoție”.

Ulterior, a urmat cursurile Facultății de Mecanică de la Institutul Tehnic Cluj-Napoca.

După mai multe posturi deținute, printre care director la „Astral” și la postul de televiziune SICA, în anul 1996 a deschis un magazin de electronice, iar în 1999 agenția imobiliară „Romidia”, pe care o deține și în prezent. „Am făcut de-a lungul timpului mai multe proiecte mari, cartiere întregi, cel mai mare și mai cunoscut este Orizont, o zonă urbanizată complet, am făcut inclusiv stație de epurare proprie și toate utilitățile”, a explicat Pocol.

De asemenea, acesta mai dorește să construiască în cartier o grădiniță, o biserică, spații comerciale și zonă de agrement.

„M-am apucat de politică anul trecut, pentru că am considerat că am un cuvânt de spus și chiar vreau să îl spun!”

Întrebat de ce, la intrarea în politică, a ales cel mai controversat partid al momentului, Dorin Pocol a explicat că și-a dorit să intre într-un partid nou: „Am ales un partid nou și nu am fost cooptat din motive ascunse. Pur și simplu am fost invitat să fac parte din acest partid pentru că ei au considerat că sunt un om integru, cu coloană vertebrală”.

Acesta mai declară că din momentul în care a intrat în politică a început să privească lucrurile diferit și a considerat să este nevoie să se implice cât de mult în viața administrativă a cetățenilor.

„Nu îmi mai doresc kitsch-uri în Aba Iulia!”

„Din poziția de consilier local, în Comisia de Urbanism, îmi doresc foarte mult să schimb ceva acolo unde se poate sau, cel puțin, să nu se mai facă greșeli. Mă refer la cromatică, la estetică și la disciplina de a construi sau a face ceva în acest oraș. Îmi doresc ca orice proiect din oraș, indiferent că este vorba despre o casă, spațiu comercial sau termoizolație, să respecte un bun simț al esteticii”, a declarat consilierul local.

În acest sens, PP-DD-istul a făcut un proiect pe care îl va prezenta în următoarea ședință de urbanism și speră să fie votat de CL.

Dorin Pocol spune că o altă problemă pe care ar dori să o rezolve este lipsa locurilor de muncă, deși din poziția de consilier local nu are impact direct asupra domeniului: „Eu nu zic hop până nu sar groapa, în momentul în care voi avea toate OK-urile din partea lor, voi ieși cu mai multe declarații în presă”.

Consilierul mai este interesat și de mediul înconjurător, de aceea dorește ca alături de Inspectoratul Școlar Județean Alba să inițieze un proiect prin care fiecare elev din Alba Iulia să planteze câte un pom: „ Trebuie să vedem unde găsim o zonă pe care putem să o împădurim”. Acesta spune că proiectul va putea fi realizat cel mai probabil în toamna acestui an.

Un alt deziderat al consilierului Pocol este să transforme „turismul de o după-amiază” din Alba Iulia în „turism de minim 48 de ore”, iar în acest sens s-a implicat într-un regulament de închiriere a spațiilor din Cetate, propus de Primăria Alba Iulia. De asemenea, vrea ca amplasarea corturilor în interiorul Cetății să fie interzisă.

Om politic, afacerist și pasionat de pescuit

Pe lângă afaceri și politică, Dorin Pocol este pasionat de sport. A făcut polo de performanță timp de 6 ani,  în perioada liceului și a facultății. Chiar dacă, în prezent, a renunțat la acest sport, legătura sa cu polo se păstrează prin intermediul fratelui său, Ovidiu, antrenor de polo în Cluj-Napoca.

În acest moment, timpul liber și-l dedică unui sport mai special și anume fly fishing, pe care îl practică cu mare plăcere în străinătate.

„Merg de 3-4 patru ori pe an câte o săptămână în Slovenia sau în Norvegia”. Spune că ar prefera să poată practica acest sport și în România, însă, din păcate, „aici nu are nimeni grijă de ape”.

Pasiunea pentru fly fishing (pescuit la muscă) i-a fost insuflată de un prieten din Cluj-Napoca în urmă cu 6 ani. Deși acest sport nu este chiar ieftin – un echipament complet costă în jur de 1.000 de euro -, acesta spune că se deconectează de toate probleme în momentul în care îl practică. Un alt lucru interesant este faptul că, în fly fishing, peștii prinși sunt aruncați înapoi în apă.

Potrivit declarației de avere, Pocol are un apartament de 90 mp, deţinut în cotă de ½, cumpărat în 1992, două terenuri cumpărate în 2010 şi 2006, primul intravilan, de 2.000 mp şi al doilea extravilan, de 820 mp.

La capitolul autoturisme, acesta se poate lăuda cu un Porsche Cayenne S, fabricat în 2003 şi un Nissan Micra din 2005.

Din funcţia de administrator la „Romidia” SRL Alba Iulia a obţinut venituri de 14.400 lei, la care se adaugă 4.000 de lei din calitatea de partener Necc Telecom, iar soţia, inginer la „Apulum” SA Alba Iulia, completează venitul familiei cu salarii de 14.400 lei.

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
2 Comentarii

2 Comments

 1. avatar

  Albaiulian.

  joi, 28.03.2013 la 19:22

  Mai Dorine , las-o mai „moale” , ca te „aude” colegul Marincas Ion si nu ii cade … bine !
  Bine ca recunosti , ai venit in partid de un an si esti prim-vice , i-a spune citi bani ai dat ? Ca noi stim .
  Pe cind ii trimiti pe Marincas Ion si Bibolar Horatiu in cadrul acestei sectiuni „vezi pe cine ai ales” sa-i cunoastem mai bine , inclusiv „pasiunile” lor si IQ-ul. , ca am auzit ca sunt tare „destepti” … le curge materia cenusie din encefalul de la spate .

 2. avatar

  Silvia

  marți, 09.04.2013 la 08:40

  Nu a dat saracul „bani”..pt ca dintr-un „venit de 32800″ pe an un Porsche Cayenne care merge cu aer(deci nici impozit nu trebuie sa plateasca pt ea),familie…etc…de unde bani…smile…Bine ca avem politicieni…care-si descopera vocatia in politica dupa ce….”afacerile” nu mai merg…(a se citi furatul)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Șoferi surprinși la plimbare, cu mașina, pe pista de biciclete de pe dealul Mamut, lângă Alba Iulia

avatar

Publicat

Pista de biciclete din apropierea oraşului Alba Iulia, cunoscută ca „Transalpina de Mamut”, nu este o atracție doar pentru cicliști, ci și pentru șoferi. Vineri, un cititor Alba24 a surprins două mașini parcate, cu tupeu, pe trotuarul aflat lângă pista special amenajată pentru iubitorii de mișcare pe două roți. 

Pista de biciclete din apropierea oraşului Alba Iulia este o atracţie pentru cei care doresc să facă mişcare în aer liber.

Cu toate acestea, încă mai sunt șoferi care nu înțeleg că pista de biciclete nu este pentru mașini. Este și cazul unor conducători auto, suprinși vineri, în timp ce și-au parcat autoturismele pe trotuarul aflat lângă pistă.

 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Institutul pentru Politici Publice cere ministrului Sănătății creșterea bugetului pentru achiziția de medicamente

avatar

Publicat

Institutul pentru Politici Publice îi cere ministrului Sănătății, Sorina Pintea, să aibă în vedere o suplimentare a bugetului alocat achiziției de medicamente, „concomitent cu asigurarea transparenței și a integrității procedurilor specifice”. IPP arată, într-o scrisoare adresată ministrului Sănătății, că „În ultimii 2 ani, 2.000 de tipuri de medicamente din cele 6.000 existente pe piață au fost retrase de firmele producătoare/importatoare”.

Reprezentanții IPP atrag atenția că „Prețurile medicamentelor sunt ținute jos, în mod artificial, prin decizii guvernamentale, acest lucru determinând producătorii și distribuitorii să retragă din România produsele la care își acoperă cu greu costul de producție. Prețul minim impus producătorilor de medicamente descurajează distribuția pe piața noastră”.

De asemenea, „Distribuitorii, entități separate de producători/importatori, sunt forțați să trateze aceste medicamente cărora statul le stabilește un preț foarte mic ca pe orice altă marfă circulând pe piața liberă, și să le ducă în alte țări UE unde le revând la prețuri duble, triple sau mult mai mari de atât”, atrage atenția Institutul pentru Politici Publice.

sursa: hotnews.ro

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Guvern: Autorizaţiile de mediu vor trebui avizate anual şi nu vor mai avea valabilitate de 5 şi 10 ani

avatar

Publicat

Guvernul României a adoptat, la propunerea Ministerului Mediului, un proiect de Ordonanţă de Urgenţă prin care valabilitatea autorizaţiilor de mediu şi a autorizaţiilor integrate de mediu nu mai este limitată în timp, fiind determinată de constanţa funcţionării activităţilor economice la parametrii iniţiali, dar cu aplicarea unei vize anuale de către autoritatea de mediu.

„Eliminarea valabilităţii actelor de reglementare reduce, considerabil, birocraţia şi vine în sprijinul operatorilor economici, care vor avea posibilitatea realizării propriei evaluări în ceea ce priveşte conformarea activităţii la condiţiile de mediu. Totodată, aplicarea vizei anuale va creşte eficienţa şi va simplifica activitatea de control al conformării activităţilor economice la condiţiile de mediu, constituind o garanţie în plus a respectării legislaţiei în domeniu, în beneficiul sănătăţii cetăţenilor”, se arată în comunicat.

Decizia a fost luată în condiţiile în care actele de reglementare de mediu emise au valabilitate de 5 ani, respectiv de 10 ani.

Totodată, procedurile de emitere ale unor noi autorizaţii de mediu derulate de-a lungul ultimilor 10 ani, de la momentul aderării României la UE, au pus în evidenţă faptul că, pentru cele mai multe activităţi, condiţiile iniţiale de mediu nu au fost modificate şi nici condiţiile şi modul de operare nu au impus modificări substanţiale ale actelor de reglementare, potrivit Executivului.

Ordonanţa de Urgenţă adoptată aduce modificări OUG nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice şi Legii nr. 59/2016 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP). Potrivit acestora, la data operaţionalizării structurilor teritoriale ale ANANP, atribuţiile custozilor ariilor naturale protejate vor fi preluate de către agenţie.

Scopul acestei măsuri este, potrivit Guvernului, realizarea unei administrări eficiente a ariilor naturale protejate şi asigurării unui proces unitar de evaluare şi emitere a avizelor în cadrul procedurilor de reglementare.

„Astfel, vor fi evitate situaţiile de depăşire a termenelor de realizare şi blocajele în realizarea proiectelor de infrastructură, cauzate de lipsa de cooperare şi comunicare cu custozii în ceea ce priveşte transmiterea informaţiilor reale, din teren. Vom avea garanţia obiectivităţii şi a respectării tuturor normelor legale privind măsurile de conservare impuse încă din faza realizării studiilor de fezabilitate, a evaluării corecte a termenelor de execuţie şi a costurilor, care nu vor mai fi încărcate, pe parcurs, cu lucrări suplimentare, neprevăzute”, se arată în comunicat.

sursa: digi24.ro

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Plouă cu prime de zeci de mii de euro la Apa CTTA Alba. Indemnizațiile șefilor refulează ca apa din canalizare

avatar

Publicat

Directorul general, administratorii și angajații Apa CTTA Alba primesc în acest an prime și indemnizații de peste 1,4 milioane de lei. Decizia a fost luată în data 28 martie, în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA).

Reamintim faptul că acționarul majoritar la Apa CTTA Alba este Consiliul Județean Alba, instituție care a aprobat sumele, prin reprezentantul în AGA.

Astfel, în luna martie s-a aprobat acordarea cotei de participare la profit a salariaților pentru anul 2017 în sumă totală de 1.190.000 lei (incluzând C.A.M. – 1.216.775 lei).

De asemenea, a fost aprobată acordarea sumelor aferente plății componentei variabile anuale a indemnizației administratorilor și directorului general după cum urmează:

 • Administratori – 139.381 lei (incluzând C.A.M. – 142.517 lei)
 • Director General – 78.000 lei (incluzând C.A.M. – 79.775 lei)

„La Apa CTTA plouă cu prime pentru directorul general și membri consiliului de administrație. 30.000 de EURO pentru fiecare membru al Consiliului de Administrație și 17.000 de EURO pentru directorul general. Aceste sume se adaugă la salariul sau indemnizațiile primite lunar!!!

Haideți să vedem performanțele care ar putea motiva o astfel de decizie:

 • La orice ploaie torențială municipiul Alba Iulia se transformă într-o mică Veneție!
 • Sistemul de canalizare este subdimensionat, iar în unele zone nu s-a respectat regimul de adâncime pentru conducte și cămine;
 • Organigrama supradimensionată – în prezent Apa CTTA are aprox. 800 de angajați;
 • Calitatea apei este reclamată constant … și lista poate continua”, a scris pe rețeaua de socializare Facebook vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), Daniel Zdrânc.

Acesta a transmis pentru Alba24 că are în vedere declanșarea unui control la Apa CTTA Alba, pentru a verifica dacă indicii de performanță în baza cărora s-au atribuit aceste prime sunt reali.

Echipa de conducere a societății Apa CTTA SA Alba este formată din: director general Ștefan Bardan, director general adjunct Ioan Dreghiciu, director resurse umane Zenaida Dumitrel, director economic Cristina Mariș și director tehnic Gheorghe Hațegan.

Din Consiliul de Administrație fac parte: președinte Consiliul de Administrație Marian Florin Aitai și membrii Elena Opruța, Dorina Alexi, Cornel Murg și Emil Nicolae Muntean.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ADMITERE LICEU 2018: LISTA liceelor cu LOCURI LIBERE pentru a doua etapă. Înscrieri, din 3 septembrie

avatar

Publicat

Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a publicat vineri, 20 iulie, lista actualizată cu locurile libere pentru a doua etapă de admitere la liceu 2018. Reamintim că prima etapă s-a finalizat în 9 iulie, iar înscrierile din toamnă încep în 3 septembrie. Prima zi de liceu va fi din 10 septembrie 2018.

Înscrierea în clasa a IX-a în liceele de stat se face fără examen, pe baza mediei de admitere, care este media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

La prima etapă, dintre cei 1.870 de candidaţi din judeţul Alba înscrişi pentru admiterea la liceu (şi 14 care au ales licee din Alba, dar provin din alte judeţe), au fost repartizaţi 1.838 (97,66%). La Colegiul Naţional Militar din Alba Iulia sunt 120 de elevi repartizaţi, iar la celelalte licee din învăţământul vocaţional, 247. În liceele din sistem şcoală profesională/învăţământ dual sunt 322 de candidaţi repartizaţi, la învăţământ special 16, rromi 38 şi doi candidaţi au fost respinşi. Au mai fost repartizaţi 42 de candidaţi din alte judeţe, la licee din Alba.

Citeşte şi ADMITERE LICEU 2018: REZULTATE REPARTIZARE computerizată în ALBA. Ultimele MEDII de intrare

Au rămas nerepartizaţi 46 de elevi înscrişi încă de la prima etapă.

Potrivit situaţiei prezentate de IŞJ Alba, sunt 141 locuri libere la licee – învăţământ liceal şi 516 locuri pentru învăţământul profesional/dual, după cum urmează:

Locuri libere la licee după repartizare computerizată 2018 în Alba:

Alba Iulia

Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia – Filologie (franceză) – 1 loc

Liceul de Arte “Regina Maria” Alba Iulia – Muzică – 3 locuri

Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia – 3 locuri

Colegiul Tehnic “Apulum” Alba Iulia – Estetică şi igiena corpului – 1 loc

Seminarul Teologic Ortodox “Sfânul Simion Ştefan” Alba Iulia – Teologie ortodoxă – 6 locuri

Liceul Teologic Romano-catolic “Grof Majlath Gusztav Karoly” Alba Iulia – Teologie romano-catolică (maghiară) – 14 locuri

Blaj

Colegiul Naţional „Inochentie Micu Clain” Blaj – Matematică-Informatică – 1 loc

Liceul Teologic Greco-Catolic “Sfântul Vasile cel Mare” Blaj – Teologie Greco-catolică – 4 locuri

Liceul Tehnologic „Stefan Manciulea” Blaj – Agricultură – 5 locuri

Sebeş

Liceul cu Program Sportiv “Florin Fleşeriu” Sebeş – 3 locuri

Liceul German Sebeş – Filologie (germană) – 5 locuri

Liceul German Sebeş – Ştiinţe ale Naturii (germană) – 13 locuri

Liceul Tehnologic Sebeş – Electronică Automatizări – 1 loc

Liceul Tehnologic Sebeş – Industrie alimentară  – 1 loc

Cugir

Colegiul Naţional “David Prodan” Cugir – 2 locuri

Colegiul Tehnic „I. D. Lăzărescu” Cugir – Mecanică – 16 locuri

Zlatna

Liceul „Corneliu Medrea” Zlatna – Electronică automatizări – 6 locuri

Liceul „Corneliu Medrea” Zlatna – Ştiinţe ale Naturii – 5 locuri

Abrud

Liceul “Horea, Cloşca şi Crişan” Abrud – Economic – 1 loc

Ciumbrud

Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Ciumbrud – Agricultură – 9 locuri

Jidvei

Liceul Tehnologic Jidvei – Agricultură – 12 locuri

Cîmpeni

Liceul Tehnologic Silvic Cîmpeni – Electronică automatizări – 3 locuri

Liceul Tehnologic Silvic Cîmpeni – Economic – 1 loc

Albac

Liceul Tehnologic „Ţara Moţilor” Albac – Agricultură – 15 locuri

Teiuş

Liceul Teoretic Teiuş – Ştiinţe ale Naturii – 10 locuri

Vezi integral: AB locuri libere admitere etapa II_liceu

1354_AB locuri libere admitere etapa II_prof_dual

CALENDAR A doua etapă de admitere în învăţământul liceal

18 iulie – Afişarea situaţiei locurilor rămase libere, a locului de desfăşurare şi a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limba modernă ori maternă

3 septembrie – Înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limba modernă sau maternă

4-5 septembrie – Desfăşurarea probelor de aptitudini sau de limba modernă sau maternă

3-6 septembrie – Primirea cererilor de înscriere a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapă anterioara, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapei anterioare

7 septembrie – Repartizarea absolvenţilor care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapă anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapei anterioare, utilizând aplicaţia informatică centralizată.

7 septembrie – Transmiterea rezultatelor repartizării

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate