Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VEZI PE CINE AI ALES: Consilierul local Raul Tudorașcu nu-și face publice proiectele pentru comunitate, ca să nu i le „fure” opoziția

avatar

Publicat

După ce am aflat ce planuri au câțiva consilieri locali de la PNL, PSD și PP-DD, a venit rândul PDL-istului Raul Tudorașcu să ne spună ce și-a propus să realizeze și ce a realizat până acum din postura de consilier local. Pentru a vă arăta „pe cine ați ales”, l-am convocat la o întâlnire, iar după mai bine de o săptămână de amânări, iată ce am reușit să aflăm.

„Am încercat să ajut, să identific unele probleme și am încercat să le rezolvăm”, acesta a fost răspunsul politicianului la întrebarea „Ce aţi făcut până în acest moment de când ați fost ales consilier local?”.

Originar din Petroșani, Raul Tudorașcu s-a mutat în Alba Iulia – alături de soția sa, Mihaela Miruna, care este prodecan la Facultatea de Drept din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” și fetița lor de 10 ani, Daria Ana – în anul 2004, când a primit un post de specialist IT la „Roşia Montană Gold Corporation”, funcție de care s-a bucurat până în anul 2006.

La cinci ani după sosirea sa în inima Ardealului, mai exact în martie 2009, a decis că intre în politică din proprie inițiativă, iar cel mai bine s-a regăsit în doctrina Partidului Democrat Liberal, aflat atunci la putere.

Acesta spune că a fost crescut „cu principiile de dreapta”, bunicii săi fiind membri PNL, respectiv PNȚCD.

„Am intrat în politică pentru că am considerat și consider că la ora asta lucrurile în România nu sunt cum trebuie și am ales PDL pentru că aveam foarte muți prieteni acolo și mi-au plăcut oamenii pe care îi cunoșteam și pe care i-am cunoscut ulterior”, mărturiseşte Tudoraşcu.

A fost secretar general interimar la organizația de municipiu, din luna septembrie 2012 până în februarie anul acesta, iar acum este membru al Biroului Permanent Județean al PDL.

În anul 2012, Raul și-a dat demisia din funcția de subprefect al județului Alba, pe care o deținea din anul 2009, pentru a candida la un post în Consiliul Local, pe care l-a și obținut, iar în acest moment este președinte la Comisa juridică.

Din postura de consilier am încercat să ajut, să identific unele probleme și am încercat să le rezolvăm și în același timp am lucrat împreună cu ceilalți colegi pentru a susține și a duce mai departe proiectele care sunt în derulare sau care apar acum la primărie”, precizează Tudoraşcu.

Din iunie 2012 și până în prezent PDL-istul nu a reușit să inițieze nici un proiect. „Am vrut să inițiez câteva, dar, din păcate, după un studiu mai amănunțit al legilor, nu am avut ocazia” a declarat acesta.

În ceea ce privește planurile și proiectele pe care acesta le are din funcția sa de la consiliu, politicianul nu a dorit să dezvăluie foarte multe: „Ca și consilier local, mi-am propus să fac o apropiere între cetățeni și Consiliul Local. Am încercat să povestesc cu cât mai mulți oameni din oraș să văd care sunt problemele lor și cum se poate veni în întâmpinarea acestora”. Acesta a precizat că, deși este foarte greu, dorește să delimiteze administrația de politică.

Nu a dorit să ne dezvăluie vreun proiect concret. A dat de înțeles că, în cazul în care le va face publice, ar putea fi „furate” de opoziție.

Jocurile pe calculator, filmele și cărțile – pasiunile de care cu greu mai are timp să se bucure

Deși jocurile pe calculator reprezintă o pasiune pe care a dezvoltat-o în timpul facultății, politicianul spune că în ultimii ani se bucură destul de rar de acestea: „Nu mai am timp de câțiva ani, dar rămân o pasiune. Am ajuns la nivelul în care urmăresc doar noutățile”. Raul a mai declarat că în timpul anilor de studenție pierdea nopțile „în rețea”, alături de colegii săi. Printre jocurile care i-au „mâncat” somnul se numără „Warcraft” și „Command and Conquer”.

O altă pasiune este lectura, în special SF, cartea preferată fiind „Jocul lui Ender” („Ender`s Game”) de Orson Scott Card. La capitolul filme, „cap de afiş” este „Matrix”, iar printre actorii favoriți se numără Al Pacino și Robert De Niro.

Raul este și un suporter al echipelor care care fac cinste județului Alba și participă cu mare plăcere la fiecare meci de volei sau de baschet.

Cât de pline îi sunt cardurile

Potrivit declarației de avere, Raul Tudoraşcu deține un teren intravilan de 649 mp şi casă de 147 mp, în Şard, cumpărate în 2008, un apartament de 88 mp moştenit în Alba Iulia şi un autoturism Opel, cumpărat. Nu are depozite la bănci, dar areun  credit de 35.000 de euro, scadent în 2038. Din funcţia de subprefect, anul trecut a obţinut 42.094 lei, la care se adaugă norma de hrană de 7.868 lei, iar ca membru ATOPA a primit 4.764 lei. Din funcția de lector  la Universitatea „1 Decembrie 1918”, soția sa a primit, în 2012, 16.822 lei și 44.665 lei ca membru într-o echipă de implementare a unui  proiect la UAB Alba Iulia.

După ce am trecut în revistă mai multe aspecte din viața consilierului local, a venit momentul să ne întoarcem mai mult în trecutul său și să vedem formarea profesională.

Raul Tudorașcu este absolvent al Liceului de Informatică din Petroșani și al Facultății de Automatizări și Calculatoare. În prezent, este student în anul III la Facultatea de Drept de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

În perioada 2004-2006 a lucrat ca specialist IT la „Roșia Montană Gold Corporation”, în intervalul 2006-2009 a fost director la compartimentul de informatică la  compania „Decar”, iar din 2009 a fost numit subprefect al județului, până în 2012, când și-a dat demisia. În 2012 și-a deschis propria afacere, o firmă de construcții.  Spune că firma lui nu are nici un contract cu Primăria Alba Iulia.

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
2 Comentarii

2 Comments

 1. avatar

  utu

  miercuri, 10.04.2013 la 17:28

  Adica este student unde d-na Tudorascu este prodecan ?!! s-a orientat prost nu v-a termina curand !!!!

 2. avatar

  guta

  joi, 11.04.2013 la 12:21

  O nulitate la indigo, precum multi pdl-isti !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

Pacienții cu boli grave se vor trata mai ușor în străinătate. Ministerul Sănătății a simplificat procedura

avatar

Publicat

Un pas în față pentru sistemul medical din România și o nouă speranță pentru pacienții care nu se pot trata în țară și au nevoie de o intervenție medicală în străinătate. Ministerul Sănătății a modificat metodologia de realizare a dosarului: în cazuri speciale nu mai sunt necesare 3 oferte de la clinici diferite și a fost introdusă încă o categorie de bolnavi care poate beneficia de finanțare din partea statului. Schimbările vor intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Pacienții cu boli grave din România care se luptau cu birocrația pentru a beneficia de o intervenție medicală în străinătate au o nouă rază de speranță. Ordinul 50/2004 al Ministerului Sănătății, care privește metodologia de trimitere a unor categorii de bolnavi în străinătate, a fost modificat.

Acum pot pot beneficia de finanţarea tratamentului în străinătate şi bolnavii care necesită efectuarea de transplant de organe, țesuturi sau celule de origine umană, dar pentru care tratamentul nu poate fi acordat în intervalul de timp necesar, în centrele acreditate în domeniul transplantului din România, luând în considerare starea curentă de sănătate a persoanei solicitante.

O nouă modificare binevenită se referă la cazul în care numărul clinicilor în care poate fi efectuat tratamentul este limitat, iar comisia de specialitate recomandă o singură clinică pentru trimiterea la tratament medical în străinătate. Va fi acceptată o singură ofertă de tratament, dacă se motivează de către comisia teritorială de specialitate alegerea făcută.

Comisia constituită la nivelul Ministerului Sănătății poate aproba efectuarea tratamentului la clinica recomandată, caz în care nu mai sunt necesare cele 3 oferte de tratament.

În condiţiile în care clinica din străinătate solicită prezentarea la control a pacienţilor care au efectuat tratament în străinătate, de mai multe ori în cursul unui an calendaristic, comisia Ministerului Sănătății aprobă finanțarea pe baza următoarelor documente:

– procesul-verbal medical pentru trimitere la tratament medical în străinătate întocmit de către comisia teritorială de specialitate, eliberat pentru primul control efectuat în cursul unui an calendaristic

– referatul medical întocmit de către medicul curant al pacientului pentru fiecare control ce urmează a fi efectuat, conform programării

– oferta de cost a controlului medical transmis de clinica din străinătate.

Se modifică procedura și în cazul pacienților aflați la tratament în străinătate în baza formularelor emise de casele de asigurări de sănătate, care necesită intervenții suplimentare de urgență pentru afecțiuni ce nu pot fi tratate în țară, iar starea de sănătate a acestora nu permite deplasarea în țară. Comisia poate aproba continuarea tratamentului în străinătate, în baza unui document justificativ eliberat de către reprezentanții unității sanitare, care va cuprinde diagnosticul, tipul de tratament ce urmează a fi efectuat și costurile pe care le implică acesta.

 

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Furtuna a făcut RAVAGII în Alba. La Ighiu, Bucerdea, Cricău și Pianu, viitura a luat tot ce-a prins în cale

avatar

Publicat

Ploaia torenţială de vineri după-amiaza a umflat mai multe pârâuri, iar apele au ajuns, învolburate, şi pe drumuri judeţene. S-a întâmplat la Ighiu şi Bucerdea Vinoasă, unde imaginile surprinse de cititori Alba24 arată efectele devastatoare ale naturii.

Reamintim că judeţul Alba s-a aflat sub Cod Portocaliu de furtună, vineri, după ora 14.00.

VEZI:  VIDEO: O nouă ploaie, aceeași poveste. Inundațiile fac din nou ravagii în Alba

Potrivit ISU Alba, viituri au fost semnalate pe DJ 107 la Ighiu, în zona târgului de animale, un podeţ fiind colmatat cu lemne aduse de apă, iar la Bucerdea acelaşi drum judeţean a fost inundat.

Potrivit oamenilor, apa a luat tot ce a prins în cale, garduri, mașini și copaci.

O astfel de situație, în care o mașină a fost luată de ape, s-a înregistrat și la Pianu.

Apa a ajuns în cantităţi mari în grădinile oamenilor, iar pompierii se deplasează la faţa locului pentru a interveni. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu, valabilă vineri la prânz, în Alba Iulia, Ighiu şi Meteş.

 

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: O nouă ploaie, aceeași poveste. Inundațiile fac din nou ravagii în Alba

avatar

Publicat

O nouă ploaie, aceeași poveste. De fiecare dată când plouă mai serios,  Alba Iulia și mai toate localitățile din județul Alba, se confruntă cu deja tradiționala inundare a străzilor. Mașini care fac valuri pe drumuri, oameni care aleargă prin apa care le ajunge până la glezne, totul este la „ordinea ploii”, în Alba. Imagini cu inundațiile din județ ne-au fost trimise de cetățenii sătui să-și mai adune apa din curți și beciuri.

Nu mai este nici o surpriză că la fiecare ploaie mai serioasă mare parte a străzilor din oraș se transformă în „canale navigabile”.

Zona Mercur, sensul giratoriul de la Selgros, Str. Ampoiului din Ampoi 2, Str. Emil Racoviță, toate sunt deja zone cunoscute pentru inundațiile cu care se confruntă la fiecare ploaie.

Nu doar în oraș sunt inundații. La Ighiu viitura a rupt un podeț de lemne din târgul de animale, iar DJ 107 din Bucerdea este inundat.

Și comuna Cricau e sub apă. Curțile oamenilor sunt inundate în totalitate.

O soluție pentru suprasolicitarea sistemului de canalizare nu s-a găsit de ani de zile, nici la Alba Iulia dar nici în alte localități din județul Alba.

 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

CJSU Alba: O biserică, mai multe gospodării, terenuri şi drumuri afectate de inundaţii în 10 localităţi din Apuseni

avatar

Publicat

În urma precipitațiilor abundente de joi, 21 iunie, au fost afectate de inundaţii mai multe proprietăţi din Munţii Apuseni, printre care o biserică, şase gospodării şi drumuri locale din 10 localităţi.

Potrivit datelor comunicate de CJSU Alba, situaţia este următoarea:

Localitate / Curs Apă / Obiective afectate / Cauze

Comuna Vadu Moţilor

Burzeşti  – Neagra – torenţi sau scurgeri torenţiale

– 0,5 drum comunal afectat

Lăzeşti – Lăzeşti – torenţi sau scurgeri torenţiale

– 0,03 km drum comunal afectat

Poduri-Briceşti – Neagra – torenţi sau scurgeri torenţiale

– 0,03 km drum comunal afectat

Comuna Vidra

Sat Bobăreşti – Arieşul Mic – torenţi sau scurgeri torenţiale

– două anexe gospodăreşti distruse

– un podeţ

– drumul comunal 193 afectat pe 2 km

Sat Bogdăneşti – Arieşul Mic – torenţi sau scurgeri torenţiale

– 1 km drum comunal avariat

– 0,3 ha teren arabil

– 1 ha păşuni, fâneţe

Sat Drăgoieşti-Lunca – Arieşul Mic – – torenţi sau scurgeri torenţiale

– pod colmatat 0,1 km

Sat Lunca Veseşti – Arieşul Mic – torenţi sau scurgeri torenţiale

– 2 anexe gospodăreşti avariate

– 1 pod

– 1 podeţ

– 0,4 km drum judeţean

– 2 km drum comunal

– 0,5 hectare teren arabil

– 2 hectare păşuni, fâneţe

– 2 fântâni

Sat Ponorel – Arieşul Mic – – torenţi sau scurgeri torenţiale

– o anexă gospodărească avariată

– biserica greco-catolică afectată

– 0,1 km drum judeţean

– 0,05 hectare teren arabil

– 0,05 hectare păşuni, fâneţe

Sat Runc – Arieşul Mic – torenţi sau scurgeri torenţiale

– 0,1 km drum judeţean 762 colmatat

– drumul comunal 191 afectat pe 2 km

Sat Vârtăneşti – Arieşul Mic – torenţi sau scurgeri torenţiale

– o anexă gospodărească avariată

– 0.03 hectare teren arabil

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Vadu Moților a acționat pentru deblocarea cursurilor de apă şi a podețelor, cu mijloace mecanice şi manuale din dotare, iar Comitetul Local pentru Situații de Urgență Vidra a acționat pentru decolmatarea căilor de acces, cu două buldoexcavatoare şi două TAF-uri.

foto: arhivă

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: TRAGEDIE în Zlatna. Un bărbat de 66 de ani a murit după ce s-a răsturnat cu ATV-ul într-o râpă

avatar

Publicat

Un bărbat în vârstă de 66 de ani și-a pierdut viața vineri, după ce s-a răsturnat cu un ATV într-o râpă. Potrivit IPJ Alba, accidentul s-a petrecut în zona Zlădnița, lângă Zlatna. 

UPDATE: Potrivit IPJ Alba, bărbatul care şi-a pierdut viaţa avea 66 de ani, era din Zlatna şi a căzut în albia unui pârâu.

Revenim cum amănunte.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate