Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Viaţă SCUMPĂ de student. Cât te costă să locuiești în Alba Iulia, dacă eşti la facultate. Variantele de cazare

Publicat

Două săptămâni mai au la dispoziție studenții care vin la UAB, să își găsească un loc de cazare în Alba Iulia . Cei cu medii bune și care stau la distanțe mari pot să prindă un loc în căminele studențești, în timp ce tinerii mai puțin norocoși sau mai pretențioși, care nu vor să împartă o cameră, vor trebui să își caute chirie.

Cât te costă să locuiești în Alba Iulia dacă ești student

În mai puțin de o lună, studenții și masteranzii Universității „ 1 Decembrie 1918” vor începe cursurile, însă până atunci principala lor problemă este unde vor locui în timpul anului, în cazul în care nu sunt din Alba Iulia.

Ca și anul trecut, UAB pune la dispoziție este 850 de locuri de cazare în cele patru cămine. Înscrierile au început deja și vor continua până în data de 23 septembrie. În data de 24 septembrie se vor verifica mediile studenților, iar în 25 septembrie se va afișa lista celor care primesc aprobare. Cazările se vor face în perioada 28- 30 septembrie, între orele 8.00-18.00. VEZI AICI FORMULARUL.

Norocoșii care vor prinde un loc în cămin vor plăti anul acesta suma de 200 de lei, mai mult cu 50 de lei față de anul trecut. Potrivit reprezentanților universității, taxa de cămin a fost majorată pentru a putea fi acoperite toate costurile. Stundeții beneficiază de toate condițiile: căldură, cablu TV, internet gratuit, frigider în cameră și baie proprie.

Cei care nu se vor încadra în criteriile impuse pentru obținerea unui loc în cămin sau studenții care vor să locuiască singuri în cameră,vor fi nevoiți să își caute un loc în chirie, dar trebuie să țină cont de faptul că, odată cu începerea anului universitar, prețul chiriilor crește cu până la 25%,

Potrivit agenților imobiliari, tarifele sunt în creștere până în luna noiembrie.

Studenții care sunt interesați de închirierea unui apartament cu 2 camere găsesc prețuri cuprinse între 150-200 de euro, asta în condițiile în care la 150 de euro sau sub acest preț se pot găsi apartamente mai vechi, mobilate modest sau deloc. Dacă mai calculăm și utilitățile care trebuiesc plătite, viața de stundent poate fi una foarte scumpă.

De exemplu, dacă într-un apartament cu 2 camere, la prețul  de 700 de lei, locuiesc doi tineri și împart cheltuielile pentru chirie, fiecare plătete 350 de lei. Se adaugă facturile de curent, în jur de 30 de lei pe lună, gazul care iarna sare de 100 de lei de persoană, regia – în jur de 50 de lei fiecare, plus alte „mărunțișuri”, adică internet și cablu în jur de 25 de lei fiecare. Astfel, doar pentru locul în care să stea, tinerii studenți sau părinții acestora vor avea de plătit peste 600 de lei în fiecare lună, asta în cazul în care credeați că viața în cămin e scumpă.

Nici garsonierele nu se găsesc în momentul de față la un preț foarte convenabil. Pornind de la 110 de euro, acestea pot ajunge și la 190 de euro, dacă sunt încadrate la categoria „lux”.

Acestea sunt doar cheltuielile minime, pe lâgă cele menționate, trebuie avut în vedere mâncarea, taxa la facultate, dacă este cazul și alte costuri cu materiale pentru cursuri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. noname

    vineri, 18.09.2015 at 23:14

    Da da…internet din parti…probleme de server la care dureaza o luna de zile reparatia iar viteza de trafic….nu mai zic…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax