Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, Lazăr Iordache, REŢINUT de DNA. Acuzaţii de dare de mită şi cumpărare de influenţă

Publicat

DNA Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, Lazăr Iordache, a fost reţinut de DNA, cu acuzaţii de dare de mită şi cumpărare de influenţă. În acest caz, procurorii susţin că oficialul i-a promis unei persoane cu funcție de conducere din cadrul Ministerului Sănătății un procentaj de 5% din sumele alocate de stat pentru două spitale.

Marţi, 23 august, inculpatul este prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Potrivit unor surse, cele două spitale sunt de la Săpoca (Buzău) și Petroșani.

În comunicatul DNA, se precizează că Iordache a fost reţinut pentru 24 de ore, începând cu data de 22 august, fiind dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale.

În referatul cu propunere de arestare preventivă întocmit de procurori se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

“În perioada aprilie – iunie 2016, inculpatul Iordache Lazar i-a promis unei persoane cu funcție de conducere din cadrul Ministerului Sănătății un procentaj de 5% din sumele alocate de Ministerul Sănătății pentru două spitale (destinate construirii unei stații de epurare, respectiv pentru dotarea cu echipamente medicale), iar la data de 28 aprilie 2016 i-a remis suma de 126.000 lei în legătură cu atribuțiile de serviciu ale funcționarului privind semnarea alocărilor bugetare către acele spitale și pentru ca acesta să își exercite influența asupra persoanelor responsabile din minister, astfel încât să fie semnate alocările bugetare.

Sumele de bani promise și remise de Iordache Lazăr proveneau chiar din fondurile alocate de Ministerul Sănătății pentru realizarea, la cele două spitale, a proiectelor de construire a unei stații de epurare, respectiv dotarea cu echipamente medicale”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax