Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: PERCHEZIȚII DNA în Alba, într-un dosar de corupție cu fonduri din UE. Directorul adjunct al CRFIR 7 Centru, rechemat la audieri, miercuri dimineața

Publicat

ionescu CRFIR Procurorii DNA au derulat marţi 12 percheziții domiciliare în 11 locații situate în municipiul Alba Iulia și localități învecinate. Două dintre percheziții au vizat instituții publice de interes local, iar altele au fost organizate la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Citeşte şi Fostul director al OJPDRP Alba locuieşte în vilă construită pe fonduri europene. Precizări de la procurorii DNA

Potrivit DNA, se efectuează cercetări într-un dosar de corupție cu fonduri europene.

UPDATE: Una dintre instituţiile vizate de percheziţii este Oficiul Judeţean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Alba.

Potrivit directorului OJFIR Alba, Vasile Bara, anchetatorii verifică dosare privind fonduri europene în agricultură din perioada 2002-2014, reprezentanţii instituţiei nefiind învinuiti, deocamdată, în această cauză. Ar fi vizate şi firme de consultanţă.

Percheziţii sunt derulate atât la sediul OJFIR Alba, cât şi la Centrul regional AFIR din Alba Iulia.

oficiul judetean pentru finantarea investitiilor rurale Centrul Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Centru din Alba Iulia se află în subordinea Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale înfiinţată în acest an de Ministerul Agriculturii, prin reorganizarea APDRP.

UPDATE1: Marţi dimineaţa au fost efectuate percheziţii şi la Ighiu, la sediul unei societăţi comerciale şi la domiciliul şi cabinetul medicului veterinar Dorin Dumitru. Acesta a ajuns la sediul DNA, după ora 13.30, pentru a da declaraţii în calitate de martor într-un dosar privind fraude cu fonduri europene. Tot marți dimineața, procurorii DNA au făcut un control la o sală de sport din Alba Iulia, Zen GYM, la care este manager Dragoș Feisan. Managerul a confirmat verificările de marți dimineață dar a precizat că acestea vizau societatea comercială care  patronează sala de sport.

UPDATE, ora 15.20: La DNA Alba Iulia a fost adus pentru audieri şi Marian Ionescu, director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale 7 Alba Iulia.

La intrarea în sediul DNA Alba Iulia, Ionescu a declarat jurnaliştilor că a fost chemat în legătură cu „ceva cu o firmă (Z.A. – neinteligibil, n.r.), un proiect neeligibil”.

UPDATE, ora 17.00: La sediul DNA din Alba Iulia au fost aduse aproximativ 20 de persoane, pentru audieri.

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupţie, conexe ori asimilate acestora și infracţiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada 2011 – 2014, potrivit comunicatului DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

UPDATE, ora 20.30: După cinci ore de așteptare, directorul general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 7 Alba Iulia, Marian Ionescu a ieșit de la DNA. 

Acesta susține că nu a fost audiat de către anchetatori, deoarece nu a avut avocat. De asemenea, a precizat că urmează ca mâine dimineață să revină pentru declarații.

Întrebat de ce a fost invitat la DNA, acesta a răspuns că ”Nu știu, nu mi-au spus, mâine dimineață la ora 9:00. Nu m-au audiat, nu am avut avocat, am crezut că nu îmi trebuie, că nu am făcut. Pentru abuz în funcție, că am dat dosare neeligibile, habar nu am. Nu știu.”

Revenim cu amănunte.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax