Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: 21 septembrie, Ziua Europeană fără accidente rutiere mortale. Acţiuni IPJ Alba de conştientizare a responsabilităţii în trafic. Jurământul de siguranță rutieră

Publicat

atentie conducerePolițiștii din Alba susţin proiectul EDWARD în cadrul Campaniei naţionale de educaţie rutieră „Alege viaţa!”. Acţiunile vizează asigurarea şi menţinerea, la nivelul judeţului Alba, a unui trafic rutier sigur, bazat pe respectarea legii precum prevenirea și combaterea excesului de viteză, a conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice sau nerespectarea prevederilor legale privind traversarea şi portul centurii de siguranţă.

În cadrul Conferinţei Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa – TISPOL, desfăşurată la Dublin, a fost lansat Proiectul EDWARD, destinat conştientizării tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier, cu privire la riscurile la care se expun în situaţia în care nu respectă normele rutiere.

Proiectul numit „EDWARD –  The European Day Without A Road Death” îşi propune ca ziua de 21 septembrie 2016 să devină Ziua europeană fără niciun accident rutier mortal.

Obiectivul acestui proiect presupune adoptarea de către toate categoriile de participanţi la traficul rutier a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice, transmite IPJ Alba.

Viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum, conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau pe fondul oboselii, folosirea neregulamentară a telefonului în timpul conducerii autovehiculului, conducerea unor autovehicule cu defecţiuni tehnice constituie cauze generatoare de accidente rutiere.

YouTube video

YouTube video

 

De asemenea, abaterile comise de biciclişti, motociclişti, mopedişti, căruţaşi şi pietoni determină producerea de evenimente rutiere.

YouTube video

Proiectul EDWARD este derulat pentru conştientizarea tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier cu privire la riscurile şi consecinţele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

YouTube video

Poliţiştii din Alba acţionează la nivelul întregului judeţ pentru susţinerea proiectului Edward, în cadrul Campaniei naţionale de educaţie rutieră „Alege viaţa!”.

Acţiunile vizează creşterea gradului de siguranţă rutieră prin prevenirea şi combaterea excesului de viteză, a conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice sau nerespectarea prevederilor legale privind traversarea şi portul centurii de siguranţă, întrucât comportamentul participanţilor la traficul rutier rămâne cel mai important obstacol în îndeplinirea obiectivelor în domeniul siguranţei rutiere.

YouTube video

Jurământul meu de siguranță rutieră

Promit că:

Voi reaminti familiei mele, prietenilor și colegilor să fie permanent atenți la drum.

Voi aprinde luminile autovehiculului, pentru mai multă siguranță.

Voi conduce cât de sigur, ca să pot oricând să respect toate regulile de circulație, atât la volan, cât și pe motocicletă sau bicicletă.

Voi fi foarte vigilent și atent la pietoni, bicicliști, copii, persoane în vârstă.

Voi conduce cu viteză în limitele legale.

Voi fi atent, mai ales când conduc pe lângă școli sau în locuri cu mulți copii. 

Nu voi conduce niciodată după ce am băut alcool sau după ce am consumat medicamente sau substanțe care mi-ar putea afecta siguranța.

Mă voi asigura că am un câmp vizual cât mai larg și voi menține o distanță de siguranță față de autovehiculul din față. 

Voi purta mereu centura de siguranță și mă voi asigura că toți ceilalți pasageri o poartă.

Nu voi utiliza telefonul mobil în timp ce conduc.

 Mă voi asigura să nu fiu distras de nimic din afara sau din interiorul autovehiculului.

Voi da un exemplu de urmat pasagerilor mei, conducând cu calm și în siguranță.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax