Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: A1, Sebeş – Sibiu, Lot 3. ONG: Dealul Bucium continuă să cadă spre autostradă. Încă se aşteaptă expertiza tehnică

Publicat

dealul bucium autostrada deva sibiu mai 2017 Asociația Construim România avertizează din nou asupra pericolului reprezentat de alunecarea Dealului Bucium spre autostrada Orăştie-Sibiu, pe lotul trei. Noi imagini au fost făcute publice. ONG-ul susţine că au apărut noi alunecări şi atenţionează că încă nu s-a făcut expertiza tehnică promisă de CNAIR.

“Dealul Bucium continuă să alunece vizibil și semnificativ accelerat față de 2016 spre autostrada A1 Orăștie – Sibiu Lot 3 în zona Aciliu. Lucru firesc, ținând cont că sezonul de iarnă-primăvară 2016-2017 a fost semnificativ mai bogat în precipitații, chiar abundente, față de sezonul similar 2015-2016.

În plus, pe lângă alunecările deja cunoscute ale versantului nordic din debleul prin Dealul Bucium, au apărut dezvoltări ale alunecărilor și pe versantul sudic, unde coloanele forate de CFR pentru a susține Magistrala 200 încep să fie vizibile pentru că pământul alunecă de lângă ele. Mai mult, în apropiere de Viaductul Aciliu versantul sudic al debleului împinge sub autostradă, ceea ce face tot mai vizibilă o umflare a acesteia”, scrie asociaţia pe Facebook.

ONG-ul a făcut publice joi filmări din martie și mai 2017. Potrivit asociaţiei, imaginile au fost transmise și geologului britanic David Petley, cere are blog specializat despre alunecări de teren din întreaga lume şi care s-a referit din nou la situaţia de pe Autostrada Orăştie-Sibiu, exprimându-şi îngrijorarea profesională față de starea versantului și speranța că acesta este monitorizat.

YouTube video

De fapt, “monitorizarea constă doar în câțiva țăruși metalici înfipți în pământ, de altfel deja aproape complet îngropați de frontul de alunecare, așa cum se și observă în cea mai recentă filmare”, potrivit “Construim România”.

YouTube video

Asociaţia continuă să atragă atenția că “Dealul Bucium reprezintă un pericol major pentru siguranța circulației pe autostrada A1 în zona Aciliu, că pericolul de prăbușire catastrofală este real dacă precipitațiile sunt suficient de abundente” și de asemenea continuă să solicităm decizii ferme și imediate de intervenție tehnică. Aminteşte fie de demararea unor consolidări imediate ale Dealului Bucium, fie de relocarea completă a traseului autostrăzii.

“Deși în teren situația este vizibil tot mai gravă, la ora actuală CNAIR se află abia în faza de atribuire a contractului privind realizarea unei expertize tehnice asupra A1 Orăștie – Sibiu Lot 3. În acest ritm o intervenție tehnică în teren se preconizează abia peste cel mai devreme un an și jumătate”, mai precizează asociaţia.

Vezi UPDATE: CNAIR, despre situaţia de pe A1, Sebeş-Sibiu, dealul Bucium: „Alunecările s-au stabilizat şi nu pun în pericol siguranţa traficului rutier”

Reamintim că acest tronson a fost redat circulaţiei din toamna anului trecut, după ce o parte din el a fost demolat şi reconstruit. La începutul anului acesta, au fost semnalate din nou probleme privind infrastructura şoselei rapide.

Citeşte şi FOTO-VIDEO: S-a redeschis tronsonul dintre Cunța și Săliște de pe Autostrada Orăștie – Sibiu. Chinurile (re)facerii au durat mai bine de un an

Vezi şi FOTO-VIDEO: Autostrada Orăştie-Sibiu, AVERTIZARE pe lotul 3, reparat recent: Dealul o ia din nou la vale, în zona Aciliu

Citeşte şi FOTO: Control CNAIR pe lotul 3 al Autostrăzii Orăştie-Sibiu. Se monitorizează lucrările executate, Dealul Bucium şi viaductul Aciliu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax