Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Administrația locală din Alba Iulia contribuie cu aproape 5 miliarde lei vechi la reabilitarea bazinului olimpic. Hava este nemulțumit

Publicat

YouTube video

Administrația locală din Alba Iulia va contribui la proiectul de reabilitare al bazinului olimpic din Alba Iulia cu suma de 474.197,87 lei. Acești bani, aprobați în ședința de CL de astăzi, reprezintă cofinanțarea municipalității la lucrările de consolidare și reabilitare a imobilului.

Proiectul de hotărâre a fost introdus spre aprobare în ședința de CL deși nu se afla înițial pe ordinea de zi. Problema cofinanțării administrației locale la lucrările de la bazinul olimpic din Alba Iulia a fost adusă pentru prima dată în discuție de vicepreședintele CJ Alba. Florin Roman a arătat că, potrivit documentului de avizare emis de Compania Națională de Asigurări în 2009, primăriei îi revine obligația de a aloca această sumă de bani, dar care până în prezent nu a fost direcționată proiectului de la bugetul local.

Prezent în ședința de CL, primarul Mircea Hava a opinat că din cauza insistențelor „unora” s-a ajuns să se plătească în loc de 1 miliard de lei vechi, aproape 5. Primarul făcea referire la faptul că, așa cum șe precizează în raportul de specialitate al proiectului, conform documenului dea vizare al CNI din 2009:

„autorității locale îi revea sarcina să susțină în cofinanțare lucrările la acest imobil, respectiv reabilitarea chesoanelor și grinzilor degradate, în suma evaluată de 31.243 lei, care în faza de achiziție a lucrării, s-a contractat la 136.912,85 lei, valoare cuprinsă în contractul încheiat între CNI și Sc Tim SA, în 13.05.2010. Având în vedere derularea lucrărilor de execuție mult peste termenul prevăzut în proiect, erasele au suferit degradări importante care au necesitat intervenții extinse față de cele prevăzute în proiectul tehnic, generând astfel o serie de lucrări cu cheltuieli suplimentare semnificative…modificările și completările la proiect survenite pe perioada execuției au fost reavizate în Comisia TEhnică a CNI din luna decembrie 2012, valoarea de cofinanțare a lucrărilor fiind majorată la 474.197,87 lei”.

Tot în raportul de specialitate, se menționează clar că plata noilor sume comunicate de CNI, se va face numai în condițiile existenței unui document legal emis de autoritatea de implementare.

Acuzat de nenumărate ori că s-ar fi sustras de la plata acestei contribuții, primarul Mircea Hava a precizat că acești bani nu erau o condiție pentru continuarea lucrărilor. Acesta a mai declarat că, din cauza unora, făcând referire la liberali, care nu au avut pace, administrația este nevoită acum să plătească mai mulți bani: „Din nefericire, din cauza unor bâzâielnici care se bagă ca musca în lapte am ajuns să plătim 4 miliarde și ceva. Eu le mulțumesc din suflet în numele orașului. Aceși bani nu erau o condiție ca lucrările să continue sau nu, nimeni nu ar fi făcut scandal din treaba asta fiind vorba de o investiție publică. Din cauza faptului că cineva, în loc să tacă din gură, s-a băgat în problemă și a rezolvat ceva”.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Pingback: Florin Roman: Primarul Mircea Hava dezinformează interesat pe tema bazinului olimpic | Alba24

  2. Pingback: Primarul Mircea Hava: „Lucrările la Bazinul Olimpic sunt peste 80% gata. Avem promisiuni din partea Guvernului USL că se va finanța” | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax