Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: ALDE, un nou eșec în încercarea de a-și schimba consilierii județeni. Liberalii și-au împărțit votul pentru a amâna proiectul

Publicat

cj, consiliu județean, O nouă încercare a ALDE de a-și pune în funcție noii consilieri județeni, după decizia de excludere a lui Gheorghe Feneșer și Ioan Uțiu, a eșuat din cauza unui joc făcut de majoritatea PNL. După mai bine de o oră şi jumătate de dezbateri și discuții pe tema legalității propunerii de validare a lui Ioan Marincaș și Alin Jidveian, proiectul a căzut. Majoritatea consilierilor PNL s-au abținut de la vot, asta în condițiile în care conducerea CJ Alba a votat pentru acest proiect, iar avizul comisiei juridice a fost unul favorabil. 

Ședința de Consiliu Județean Alba de joi, 16 martie, a fost una mai „aprinsă” decât de obicei, din cauza a două proiecte suplimentare apărute pe ordinea de zi. Consilierii s-au aflat în situația de a-i primi în rândul lor pe Ioan Marincaș și Alin Jidveian, următorii pe listele ALDE de la alegerile locale, după ce Feneșer și Uțiu au fost excluși din partid, pe motiv de trădare.

IMG_0125 Decizia unui vot pro sau contra acestui proiect a fost amplu dezbătută, întrucât cei doi foști consilieri au contestat în instanță decizia Prefecturii Alba de a-i revoca din funcții, precum și cea a partidului de a-i exclude.

„Nu ne putem pune într-o situație penibilă în care să ajungem cu dublură de consilieri (n.r. dacă instanța le va da câștig de cauză celor doi), depășim legea, depășim numărul de consilieri. Eu vă cer să aveți răbdare, nu ne putem permite acest lucru, este o chestiune de doar 30 de zile în care, dacă nu se va suspenda, atunci se va produce validarea”, le-a explicat consilierul județean Marcel Simion, avocat.

Alți consilieri judeţeni, printre care chiar și din partea liberalilor, au spus că au dreptul să-i valideze pe cei doi întrucât Prefectura este cea care a dat ordin de excludere a foștilor consilieri și orice încălcare a legii ar pica pe umerii Prefecturii Alba, fiind un ordin executoriu.

cj, consiliu judetean, alba, stiri„Noi avem ordinul Prefectului prin care ni se spune că cei doi nu mai sunt consilieri. Am luat act și au ieșit din comitetele din care au făcut parte. Noi acum trebuie să-i validăm cei cei doi. Îndeplinesc condițiile de a fi validați?”, a întrebat Ion Dumitrel.

Răspunsul celor din comisie a fost „da”, iar pe baza acestui subiect s-au pus aceleași întrebări și răspunsuri timp de mai bine de o oră, până în momentul în care președintele CJ cerut comisiei juridice să pună un aviz oficial pe acest proiect.

După minutele bune de pauză și mai bine de o oră și jumătate de discuție, s-a trecut la vot și, surpriză, o parte dintre liberali, în frunte cu președintele care putea fi acuzat de abuz în serviciu dacă se opunea proiectului, au votat pentru, în timp ce majoritatea PNL, chiar și cei care susțineau că este ilegal să le refuze dreptul de exercitare a mandatatelor celor doi, s-au abținut.

Motivul pentru care PNL a ajuns la această înțelegere, unii pentru și alții împotrivă, este imposibilitatea de a retrage acest proiect de pe ordinea de zi și pentru a putea obține o nouă amânare liderii și-au împărțit voturile în așa fel încât proiectul să poată fi revotat în ședința viitoare. La final au fost 11 voturi pentru (au votat consilierii PSD și președintele CJ, Ioan Dumitrel și încă 3 consilieri PNL) și 16 abțineri venite din partea celorlalți liberali.

În video, mai jos, o parte din dezbaterile purtate pe acest subiect:

 

YouTube video

 

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax