Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: „Apulum, sub semnul acvilei”, un film realizat de Garda Romană și regizorul Octavian Repede. Au nevoie de 8.000 de dolari pentru producţie

Publicat

apulum, sub semnul acvilei Garda Romană Apulum și regizorul Octavian Repede pun la cale un proiect ambițios și foarte interesant. În toamna acestui an vor să realizeze un film istoric numit „Apulum, sub semnul acvilei”, însă pentru ca proiectul să devină realitate echipa are nevoie de sprijinul comunităţii.

Aceștia au nevoie de 8.000 de dolari, astfel că apelează la generozitatea celor care vor să vadă cum se trăia în anul 117 în Apulum.

Cinefilii, dar şi cei curioşi să vadă un film istoric realizat de și cu albaiulieni vor putea să se implice activ în realizarea unui astfel de proiect.

Timp de 60 de zile, orice cetățean va putea dona cât îi permite buzunarul, începând cu suma de 10 dolari, de pe orice card, pentru a strânge cei 8.000 de dolari de care are nevoie echipa, pentru a realiza filmul „Apulum, sub semnul acvilei”.

Povestea din film se petrece în vara anului 117. Gaius Quadratus Bassus este guvernator în Provincia Dacia şi îşi are reşedinţa în castrul Apulum. Răscolit de amintirea iubitei pierdute, Gaius îşi duce existenţa împărţit între jocurile de gladiatori din Ludus Apulensis (şcoala de gladiatori de la Apulum), munca administrativă şi ameninţarea mereu crescândă a răzvrătirii populaţiilor din Provincie, ce culminează în final cu teribila răscoală a dacilor liberi împotriva stăpânirii romane din anul 117, anul morţii împăratului Traian.

Din distribuţie vor face parte: Tudor Roșu, Bianca Miruna Barna, Marius Ardeleanu, Marcel Popescu, Ciprian Dobra, Octavia Oprea, Nicu Ardeleanu, dar și alții. Regia filmului va fi semnată de Octavian Repede.

Cei care vor să dea o mână de ajutor o vor putea face AICI în termen de 60 de zile. Până în acest moment s-au strâns în cont puțin peste 500 de dolari.

Pentru a vedea despre ce este vorba și cum va arăta filmul, vă prezentăm un scurtă prezentare realizată în Muzeul Principia din Alba Iulia.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax