Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO | Au făcut pace: CL a aprobat împăcarea părţilor implicate în dosarul finanţărilor de la FC Unirea. HAVA: „Gata, s-a terminat!”

Publicat

YouTube video

Consilierii locali din Alba Iulia au aprobat, în ședința de vineri, proiectul de hotărâre referitor la solicitările de împăcare a părţilor implicate în dosarul finanţărilor publice de la FC Unirea, aflat pe rolul Tribunalului Alba. Proiectul de hotărâre a fost votat pe articole, la fiecare articol consilierii liberali s-au abținut. De asemenea, viceprimarul Paul Voicu, implicat în dosar, s-a abținut și el de la vot.

Reamintim că, prin aprobarea acestui proiect de hotărâre, inculpaţii, printre care şi viceprimarul Paul Voicu, pot scăpa de răspunderea penală.

Potrivit primarului Mircea Hava, aprobarea acestui proiect de hotărâre înseamnă stingerea litigiului cu FC Unirea.

„Conform Noului Cod Penal, există „instituția împăcării”. Într-un proces care există între părți, poate să existe împăcarea. Cu fotbalul, știți foarte bine, judecătoarea a sugerat ca părțile să se împace. Vorbim de Consiliul Local și de inculpații care au fost citiți în ședință. Procurorii au spus că nu au nimic împotriva împăcării și atunci noi am procedat în acest sens. Noi nu ne-am constituit nici parte civilă, ci ne-am împăcat, adică nu avem nicio pretenție unii de la alții. Asta înseamnă că stingem litigiul. Adică de mâine suntem împăcați. În mod normal, din ceea ce spune legea, gata, s-a terminat. ”, a declarat primarul Mircea Hava.

Vedeți mai jos declarațiile complete ale acestuia:

YouTube video

 

YouTube video

În proiect s-a propus aprobarea solicitărilor de împăcare cu Consiliul Local formulate în dosar de Paul Voicu, Horia Mihai Bărdaş, Ioan Nicolae Lupu (pentru infracţiunea de înşelăciune), Oliviu Feneşan, Marian Sarmeş şi întocmirea documentelor necesare pentru ca instanţa să ia act de împăcarea părţilor.

Prin încheierea pronunţată în şedinţa publică din 24 februarie 2014, Tribunalul Alba a adus la cunoştinţa celor implicaţi în dosar posibilitatea de a se împăca, potrivit art. 244(3) din nou Cod Penal, în dosarul în care inculpaţii sunt trimişi în judecată pentru înşelăciune şi în care Consiliul Local Alba Iulia are calitatea de parte vătămată.

Prin hotărârea 258/107/2012, Consiliul Local a respins constituirea ca parte civilă în dosar, ca urmare a nerezultării unui prejudiciu cert creat municipiului Alba Iulia din expertiza contabilă efectuată, se arată în documentaţia proiectului.

Dosarul a fost trimis în judecată de DNA în iunie 2012. Inculpaţi sunt viceprimarul Paul Voicu, preşedintele clubului FC Unirea Alba Iulia, Marian Sarmeş, vicepreşedinţii Mihai Bărdaş (fost consilier local), respectiv Oliviu Feneşan şi fostul preşedinte executiv al clubului Nicolae Lupu.

Cei cinci sunt acuzaţi că au folosit în mod ilegal sumele de bani alocate pentru finanţarea clubului de Consiliul Local Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba în perioada 2005 – 2011. În total ar fi vorba de aproximativ 11 milioane de lei: 8 milioane de lei de la Consiliul local şi 3 milioane de lei de la Consiliul Judeţean.

Citeşte şi Dosarul finanţărilor de la FC Unirea: Tribunalul Alba a dat termen pentru împăcarea părţilor. Inculpaţii pot scăpa de răspunderea penală

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax