Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cel mai mare cozonac din România, realizat la Alba. Colacul de Sântimbru are 80 de kg și 2,5 metri lungime

Publicat

cozonacPerioada sărbătorilor de iarnă ne inspiră să fim mai creativi în tot ceea ce facem. Cuprins de această inspirație Călin Matieș, președintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale din România, a realizat cel mai mare cozonac din România. 50 kg de făină, nucă, rahat, miere și trei ore de copt au trebuit pentru a realiza minunea de cozonac care cântărește în jur de 80 de kg. 

După ce în această vară a surprins albaiulieni cu „Pita Cetății”, Călin Marieș vine cu ceva mai grandios. De această dată a făcut un cozonac care ar putea scote din „belele” pentru masa de Crăciun, familiile numeroase. Preparatul său ar putea hrăni câteva sute de guri pofticioase. Are 2 metri lungime și 80 de kg și este cel mai mare cozonac din România.

Pentru el au fost nevoie de 50 kg de făină, 2 kg de nucă, 2 kg de rahat, 2, kg de stafide, coaja de la un kg de lămâie, esență de rom după gust, miere de albine, zahăr și evident multă pasiune și dragoste pentru preparatele autentice românești.

calin maties Produsul se numește ,, Colac De Sântimbru ” și este produs tradițional atestat de ministerul Agriculturi, potrivit lui Călin Matieș.

Deși nu a fost o muncă ușoară până să frămânți și să pui în tavă un astfel de cozonac, finalul a meritat pentru că este imposibil să nu ți se facă poftă atunci când în vezi.

 

MESAJE de SFÂNTUL NICOLAE. Idei de URĂRI și felicitări pe care le poți trimite celor care-și sărbătoresc onomastica

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax