Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cele mai „proaspete” IMAGINI cu TRANSALPINA în 2015, filmate de șoferi. Circulația pe „Drumul Regelui” se deschide OFICIAL din 1 iunie

Publicat

transalpina În urmă cu două zile au fost făcute publice pe internet imagini „proaspete” cu cea mai spectaculoasă și înaltă șosea din România, Transalpina, care trece și prin județul Alba.

Primii șoferi care au testat în acest an asfaltul de pe „Drumul Regelui”, şoseaua cu altitudinea de 2.145 de metri, nu au pierdut ocazia să filmeze traseul, unde în pragul verii, încă mai sunt porțiuni de zăpadă. Transalpina se va deschide oficial circulaţiei pe data de 1 iunie.

Compania de Autostrăzi a câştigat în instanţă dreptul de a prelua drumul din administrarea societăţii Romstrade. Această firmă ar fi trebuit să termine modernizările, dar lucrările au fost blocate, timp de trei ani, după arestarea patronului Nelu Iordache.

Şoseaua nu este deschisă oficial, iar drumarii încă lucrează pentru a îndepărta zăpada şi obstacolele.

(P)  Echipament sportiv pentru drumetii  pe FashionSport.ro.  Peste 40.000 de articole sport pentru femei, bărbați și copii. Branduri mari: Nike, Adidas, Puma, Dunlop, Slazenger, Lee Cooper, Karrimor, Everlast etc. Reduceri mari în fiecare zi.

Transalpina străbate Munții Parâng de la nord la sud, prin judeţele Alba, Sibiu, Vâlcea şi Gorj și ajunge până la altitudinea de 2.154 de metri în Pasul Urdele. Este cunoscută şi drept „Drumul Regelui”, pentru că a fost amenajat în timpul Regelui Carol al II-lea.

Citește și TRANSALPINA: Sesizare la DNA de la corpul de control al premierului pentru pagube de aproape 100 de milioane de euro la bugetul de stat

Istoria celui mai înalt drum al Munților Carpați – „Drumul Regelui”

În jurul subiectului legat de primii constructori ai acestui drum sunt încă discuţii. Potrivit unor surse, acesta a fost construit de legiunile romane în timpul războaielor cu dacii, motiv pentru care pe hărţile de istorie este trecut sub denumirea de coridorul IV strategic roman. Există şi o legendă locală care spune că, la sfârşitul secolului XVIII şi la începutul secolului XIX, fiecare familie de localnici a participat la construirea unei porţiuni din acest drum, în funcţie de posibilităţile sale fizice şi financiare.

Alte surse afirmă că Transalpina a fost construită de germani, din rațiuni militare, în timpul primului război mondial.

În anul 1938, Regele Carol al II-lea a inaugurat Transalpina la Poiana Sibiului, de unde vine și numele de „Drumul Regelui”. În acea vreme, traseul era considerat o mare realizare tehnică, cu rol economic, strategic şi militar, cu atât mai mult cu cât oamenilor le era proaspătă în minte perioada în care li se impusese religia catolică şi când unele familii au plecat pe acest drum pentru a-şi păstra tradiţia.

sursa: romaniatv

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax