Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: CNAIR anunţă că a reparat „trambulina” de pe Autostrada Orăştie – Sibiu. S-a cerut expertiză de urgenţă pe tot lotul 3

Publicat

reparatii denivelare autostrada orastie sibiu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat sâmbătă seara că au fost terminate lucrările de reparaţii la sectorul cuprins între km 286+400 şi km 286+650, Sălişte – Sebeş, pe Autostrada Orăştie-Sibiu, unde apăruse o denivelare. Compania a precizat că reparaţiile au durat o zi şi că restricţiile de circulaţie au fost ridicate de vineri.

Potrivit CNAIR, directorul general al companiei a cerut demararea de urgență a procedurii pentru realizarea expertizei întregului lot, adică între Cunţa şi Sălişte, tronsonul ce a fost închis temporar până în toamna anului trecut.

„Reparațiile de pe Orăștie-Sibiu, sectorul cuprins între km 286+400 si km 286+650, Sălişte – Sebeş au fost executate cu ajutorul instalațiilor cu infraroșu specifice reparării gropilor izolate. Acestea se folosesc în special în sezonul rece, la temperaturi scăzute de până la -25O C, -30O C. Tehnologia constă în încălzirea mixturii de până la 160O C, dar și în încălzirea părții carosabile. Astfel, mixtura topită la 160O C se așează și se cilindrează, prin eliminarea apei, apoi se omogenizează în așa fel încât să nu existe riscul ca pe viitor plombele să sară sau ca apa să se infiltreze din nou”, a transmis CNAIR, într-un comunicat de presă.

denivelare orastie sibiu reparatii De asemenea, CNAIR a precizat că „având în vedere situația lotului 3 al autostrăzii Orăștie – Sibiu, Compania a demarat, anul trecut, procedura pentru realizarea unei expertize. Aceasta a fost, ulterior, anulată, deoarece unicul ofertant nu a depus garanția de participare în conforminate cu prevederile legale și astfel expertiza, care urma a fi efectuată inițial, nu a mai fost finalizată.

În acest moment și având în vedere situația acestui tronson, directorul general al Companiei a solicitat demararea de urgență a procedurii pentru realizarea expertizei întregului lot, pentru preîntâmpinarea eventualelor probleme și pentru păstrarea siguranței circulației. Menționăm că, în continuare, Compania va monitoriza permanent întregul tronson de autostradă, realizand inspecții si rapoarte lunare până la finalizarea expertizei întregului lot”.

aparat reparatie denivelare orastie sibiu autostrada Reamintim că marţi, 17 ianuarie, CNAIR anunţa că traficul rutier era restricţionat pe 250 de metri, banda 1 (Calea 2), sensul Sebeş – Sibiu. „Această restricţie a survenit în urma identificării unei denivelări la partea carosabilă pe sectorul cuprins între km 286+400- km 286+650, Sălişte – Sebeş. Menţionăm că această denivelare a apărut pe alt sector decât cel refăcut în regie proprie”, preciza compania. Denivelarea a fost semnalată de Alba24 luni, 16 ianuarie.

Vezi şi Trambulină pe Autostrada Orăştie-Sibiu, la Cunța. S-a lăsat asfaltul. Tronsonul a fost reparat anul trecut

Citeşte şi CNAIR: Denivelarea de pe Autostrada Orăştie-Sibiu nu este pe sectorul refăcut în regie proprie. Zona este semnalizată corespunzător

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax