Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Coadă la locuri de parcare, groapa de gunoi, platforma de cântărire a TIR-urilor, principalele subiecte abordate de liderii PSD Alba

Publicat

18155379_1455204804501115_480822675_n Ca în fiecare zi de joi, organizația PSD Alba invită presa la discuții. Așa s-a întâmplat și astăzi când, după 15 minute de așteptare, tot ca de obicei, liderii PSD s-au așezat la prezidiu și au început să-și spună of-urile. Deputatul Ioan Dîrzu, consilierul județean Daniel Zdrânc, consilierii locali Bogdan Medrea și Horațiu Clepan au abordat pe rând subiecte actuale de interes local și nu numai. Coada de la parcări, groapa de gunoi, ridicarea mașinilor au fost principalele teme abordate de social-democrați.

Primul care a luat cuvântul a fost Bogdan Medrea, indignat de indiferența autorităților locale față de cetățenii care au stat câteva zile și nopți în fața Primăriei Alba Iulia pentru a prinde un loc de parcare, situație care se repetă cel puțin o dată de an. Consilierul a spus că grupul de consilieri PSD va iniția un proiect de hotărâre care să prevadă ca aceste cereri să fie aplicate online, ca oamenii să își poată schimba locul de parcare între ei și ca prelungirea contractului să se facă automat la plata locului, fără să mai fie nevoit cetățeanul să se deplaseze, o dată de an, la Primăria Alba Iulia.

Și consilierul județean Daniel Zdrânc este de părere că administrația locală „ar trebui să se aplece mai mult pe problemele cetățenilor”. Acesta a vorbit și de groapa de gunoi de la Galda de Jos care din punctul său de vedere nu va fi terminată nici anul viitor. Acesta spune că de doi ani ridică această problemă și că nici acum nu i se spune, când întreabă în Consiliul Județean, un termen pentru finalizarea acestei lucrări.

Consilierul a mai vorbit și de piața din centrul orașului care ar fi trebuit să fie finalizată anul trecut. „Nici măcar nu se lucrează. Din câte știu eu primarul când își dorea ceva reușea să și facă”, spune Daniel Zdrânc.

Alte probleme locale au fost abordate și de Horațiu Clepan, consilier local al municipiului. Clepan s-a referit la platforma de cântărire a camioanelor, amplasată de Primăria Alba Iulia, lângă stadion.

„Am ceva experiență în domeniu și am constatat că acolo se întâmplă niște lucruri nu tocmai legale. Acea platformă a fost făcută pentru protejarea drumului de la Micești care știți că a fost făcut pe fonduri europene, e o idee bună să protejăm acest drum, pentru ca Primăria Alba Iulia să nu fie nevoită să plătească daune peste doi trei ani când cei de la UE vor veni în control. Acea platformă nu este omologată. Toate firmele care au fost amendate, dacă vor să dea în judecată primăria, vor câștiga”, spune Clepan.

Acesta spune că acolo trebuie puși oameni cu experiență și scurtată perioada cântărire.

Prezent la conferința de presă, deputatul Ioan Dîrzu a vorbit despre programul de guvernare, dar și despre nemulțumirea ministrului transporturilor față de lucrările de la Autostrada Sebeș – Turda.

„Am avut o întâlnire cu ministrul transporturilor și ca o concluzie spune că este extrem de nemulțumit de modul în care se desfășoară lucrările la autostradă. A promis că va face tot ceea ce ține de el ca termenele asumate să fie duse la îndeplinire”, spune Ioan Dîrzu.

Vedeţi mai jos întreaga conferință de presă:

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax