Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

(VIDEO) Corecții financiare de 428,9 milioane lei la construcția autostrăzii Orăștie-Sibiu. Clement Negruț se teme să nu se sisteze finanțarea

Publicat

YouTube video

Comisia Europeană a constatat recent că peste 100 de milioane de euro au fost cheltuiți ilegal de către companiile din subordinea Ministerului Internelor și Transporturilor astfel că a dispus realizarea de corecții. Măsurile ar putea afecta și termenele de finalizare a lucrărilor de la autostrada Orăștie-Sibiu dat fiind faptul că și pe acest tronson au fost solicitate corecții de 428,9 milioane lei.

Problema a fost ridicată și de deputatul Clement Negruț care speră să nu se ajungă la sistarea finanțării: „Eu sper să nu se ajungă la astfel de sincope precum, anu mai avea bani sau a se lua banii de pe această lucrare. Ar fi un dezastru pentru noi și ar fi incalificabil pentru cei de la USL. La data de 7 mai, în programul de Guvernare al USL-ului nu apărea acest tronson ca fiind prins la finanțare și eu am întrebat dacă e din eroare sau chiar nu se finanțează această lucrare. Nu mi s-a dat niciun răspuns. Atunci, mă tem ca o corecție pe fondurile structurale să nu afecteze și acest tronson”.

Negruț a explicat că, în prezent se lucrează la semnalizarea zonelor de acces pe autostradă de la Lancrăm unde se va construi pasajul de acces pe autostradă și că probabil, în următoarele două săptămâni, circulația în zonă va fi deviată. În continuare, se toarnă astfalt pentru a se rezolva problema de acces pe DN iar lucrările sunt în grafic. Singura problemă care ar putea afecta termenele de finalizare la autostrada Orăștie-Sibiu ar fi sistarea finanțării. Problema se află în prezent în mâinile reprezentanților CNADR care au efectuat chiar ieri o vizită pe șantierul de la autostradă.

„În total, Comisia Europeană a solicitat corecţii de 141,48 milioane euro bani cheltuiţi care vor fi suportaţi de la bugetul de stat, cheltuieli neeligibile sau plăţi nejustificate. Companiile din subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii au cheltuit sute de milioane de euro fără respectarea legislaţiei sau nejustificat, arată un raport efectuat de comisia de audit”, a declarat ministrul Transporturilor, Ovidiu Silghi, la sfârșitul lunii iulie.

Ministerul precizează că, potrivit proiectului Raportului de Audit nr.2011/RO/REGIO/J2/995/1, Comisia Europeană a solicitat corecţii financiare pentru mai multe proiecte, respectiv construcţia autostrăzii Orăştie-Sibiu (corecţie de 428,9 milioane lei), autostrada Nădlac – Arad (168,8 milioane lei), reabilitarea DN 24 şi DN 24B (39,9 milioane lei).

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. jean

    vineri, 10.08.2012 at 10:42

    da-cine-i Negruţ ăsta ,de-şi dă cu părerea,că pînă acum n-am prea auzit de el ? ? ?nu te-a întrebat nimeni măi ! te bagi şi tu ca musca-n….!

  2. corector

    vineri, 10.08.2012 at 11:55

    aceste corectii inseamna aproape 100 milioane de euro si reprezinta costurile umflate ale autostrazii. Pentru 70 km de autostrada inseamna ca s-au umflat costurile cu cel putin 1 milion euro/km

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax