Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Coregraful Gigi Căciuleanu, la „Povești” în Alba Iulia. Cum a creat spectacolul Emojiplay și cum a fost experiența de la „Uite cine dansează”

Publicat

Gigi Caciuleanu Gigi Căciuleanu este un spectacol în sine. Simpla lui prezență te duce într-o anumită stare și, dacă mai și vorbește despre creațiile lui, energia pe care o transmite îți este suficientă pentru o săptămână întreagă. Alba Iulia are și în acest an ocazia de a-i fi gazdă pentru o zi în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Povești”. Spectacolul #Emojiplay va avea loc în această seară de la ora 20.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din oraș. Despre cum a realizat acest spectacol și ce reprezintă a vorbit chiar Gigi Căciuleanu, la o cafea cu jurnaliștii. 

Pornind de la limbajul codificat sau simplificat al emoticoanelor folosite din ce în ce mai des, Gigi Căciuleanu a realizat un spectacol care să transmită emoția trăită la vederea acestor semne. Fericirea simțită la primirea unei inimioare sau fiorul unei fețe triste, fiecare trăire a fost transformată într-o mișcare de dans.

„Emojiplay este un spectacol foarte vizual, un spectacol pe limba puștimii din noi, pentru că suntem toți niște prizonieri ai acelor semne pe care le trimitem pe telefon, credem că nu mai putem fără și ne simplifică viața pentru că nu mai trebuie să scriem fraze lungi, trimitem o mutriță și am terminat povestea. Este un un spectacol pe care l-am vrut doar ca divertisment, este un spectacol avertisment aș putea zice, pentru că vorbește despre ceea ce ni s-ar putea întâmpla, adică la un moment dat să nu mai scriem fraze, cărțile noastre să nu mai semene cu ce sunt astăzi, să nu mai aibă fraze și gramatică și să fie pur și simplu o înșiruire de semne, poate din ce în ce mai savante, cum sunt cele de pe pereții piramidelor și sunt din ce în ce mai savante. Ideea era să vorbim despre comunicare, pentru că s-a tot vorbit despre incomunicabilitate, eu vroiam să vorbesc despre comunicabilitate în acest spectacol”, spune Gigi Căciuleanu.

Potrivit coregrafului, în realizarea acestui spectacol au fost ajutați și de un „expert”, un adolescent de 16 ani care le-a explicat cum se pronunță aceste abrevieri și emoticoane.

IMG_2472 Legat de publicul care gustă sau nu acest spectacol, Căciuleanu spune că nu a avut un feedback negativ din partea publicului care nu folosește acest limbaj și că a observat că sunt foarte mulți oameni care vin la spectacol însoțiți de nepoți.

Ideea pentru aceste spectacole îi vine foarte repede, procesul care urmează, însă, este greoi.

„Îți ia îngrozitor de mult timp ca să lucrezi ideea. Eu lucrez unitar și singur și când vin, vin cu temele foarte bine făcute. Eu știu exact ce vreau, chiar dacă se schimbă pe moment niște lucruri. Dar îmi fac propriile mele texte, nu iau o piesă și o pun în scenă. Asta uită câteodată lumea, că eu îmi scriu propriile scenarii, tot ce înseamnă toate subtextele. Acest lucru îl macin foarte mult. Știu fiecare mișcare”, a declarat coregraful.

Gici Căciuleanu a vorbit și despre experiența din show-ul de televiziune „Uite cine dansează”, unde a fost jurat.

„Nu e deloc lumea mea, am ezitat foarte mult, până în ultima secundă și m-a convins producătorul acelui show, care mi-a zis că nu trebuie să intru eu în lumea lor, ci că vor intra ei în lumea mea. Ideea este că e foarte greu să ai în fața ta și să judeci niște oameni care au un parcurs foarte important, că îți place sau nu, asta nu are importanță. Un om care a devenit o vedetă și care e mult mai vedetă ca mine, cum să vin eu să-l critic? Atunci m-am gândit să nu-i critic din punct de vedere al dansului pentru că, să spunem drept, ca dans nu era… și atunci am încercat să nu fiu foarte nedrept, pentru că ai un om în fața ta, rău, bun. Unii dintre ei m-au pasionat, mi-au plăcut până la capăt, mi-au plăcut și colegii de juriu, care sunt foarte diferiți și de la care am învățat niște lucruri, pentru că fiecare își are o filosofie foarte interesantă”, a spus Gigi Căciuleanu.

YouTube video

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax