Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cum va arăta BAZA de AGREMENT de lângă Bazinul Olimpic din Alba Iulia. Spaţii de relaxare, piscine, teren de sport

Publicat

proiect baza de agrement bazinIdeea unei baze sportive și de agrement începe să prindă contur la Alba Iulia, în zona Bazinului Olimpic. Licitaţia pentru faza de proiect a acestei investiţii a fost câştigată de Transilvania Construct, care a prezentat un film în care se poate vedea cum ar putea arăta viitoarea „oază de relaxare” pentru albaiulieni şi turişti.

Prezentarea bazei sportive cuprinde trei bazine de înot (bazin înot, bazin relaxare, bazin topogan) loc de joacă pentru copii, terasă și punct alimentar tip fast food, teren sportiv multifuncțional. Suprafața pentru amenajarea acestei baze de agrement este de 4000 mp.

Pentru construirea bazei de agrement, Primăria Alba Iulia a cumpărat terenul de 4000 mp, în completarea celui de 8000 mp deţinut deja în zonă, astfel încât, la momentul finalizării proiectului, complexul sportiv şi de agrement se va întinde pe mai mult de 12.000 mp şi va fi amenajat inclusiv cu locuri de parcare, alei şi căi de acces.

Citește și FOTO-VIDEO: S-a deschis AquaPark Arsenal: Tobogane, piscine, spații de relaxare și adrenalină. PLUS cea mai lungă tiroliană din România

5 Investiţia pentru cumpărarea terenului a fost de aproximativ  200.000 de euro.

“S-a semnat contractul cu Transilvania Construct, în procedura de licitaţie pentru proiectant. Firma va dezvolta propunerea în faza de proiect, inclusive PUD, DALI, după care se va intra la Consiliul Local, pentru aprobare. Urmează faza de finanţare şi construcţie. Dacă va fi semnat contractul în primăvară, sunt şanse ca această bază de agrement să fie finalizată până la sfârşitul anului”, a declarat Silvia Moldovan, director Direcţia Tehnică din cadrul primăriei, pentru Alba24.

Potrivit reprezentantului Primăriei, suprafaţa studiată este de 12.000 mp, ce include inclusiv parcaje, alei şi zonă verde.

Valoarea inițială a proiectului a fost estimată la 6,7 milioane lei, însă după elaborarea proiectului zonei de agrement, se va face o nouă estimate a costurilor.

Reamintim că varianta amenajării unei baze de agrement moderne în zona Bazinului Olimpic din Alba Iulia a fost aleasă de administraţia locală după închiderea celei de la Schit. Fostul ştrand se află într-o stare avansată de degradare, cu fisuri în bazine și multe alte defecțiuni. O investiție în reabilitarea ștrandului ar fi presupus costuri foarte mari, nejustificate în condițiile în care locul este deschis pentru public doar 2-3 luni pe an, potrivit primăriei. Astfel, în contextul modernizării Bazinului Olimpic, zona va fi valorificată prin construirea unui complex în care albaiulienii vor putea face plajă, se vor putea relaxa, vor putea face sport şi unde copiii vor avea locuri speciale amenajate pentru joacă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. adrian

    marți, 24.03.2015 at 17:37

    va fi foarte frumos :):)

  2. Romy

    duminică, 26.03.2017 at 20:09

    Sper să fie în funcție cât mai repede. Arată frumos.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax