Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: De LUNI, înscrieri la sesiunea de toamnă de admitere la Universitatea din Alba Iulia. Rectorul Daniel Breaz: A crescut cu 10% numărul studenților înmatriculați

Publicat

YouTube video

IMG_0706 Începând de luni „Universitatea 1 Decembrie 1918” din Alba Iulia își redeschide porțile pentru o nouă sesiune de admitere. Potrivit rectorului Daniel Breaz, anul acesta s-a înregistrat o creştere cu 10 procente a numărului de candidaţi admiși, față de anul trecut.

În acest moment, la UAB sunt disponibile peste 600 de locuri pentru studii de licenţă. Și pentru cetățenii de etnie romă mai sunt disponibile 8 locuri, iar pentru cei din Republica Moldova, în jur de 10 locuri.

ADMITERE la UAB 2015, sesiunea de toamnă: Peste 1000 de LOCURI LIBERE la licenţă şi master, majoritatea cu TAXĂ. Calendar şi înscrieri

„În acest moment, după ce am tras linie, finalizând admiterea de vară, am constatat o creștere a studenților înmatriculați cu circa 10 procente față de anul precedent, cei care sunt înmatriculați în acest moment la licență și masterat pe întreaga universitate”, a spus rectorul Daniel Breaz.

Acesta a precizat că există stundeți și din afara țării interesați de specializările de la Alba Iulia, precum și 24 de studenți din Republica Moldova.

De luni va începe sesiunea de admitere de toamnă. Se pot înscrie cei care au susținut examenul de bacalaureat în luna august sau cei care abia acum s-au decis să urmeze cursurile unei facultăți.

„Facem admitere la toate specializările unde au rămas locuri libere. Din punct de vedere al numărului de locuri rămase la concurs, avem peste 600 disponibile. Avem înmatriculați 1.300 de studenţi. Nu vor fi ocupate toate aceste locuri, dar speranța mea este ca în această toamnă să avem încă 200-300 de elevi; este suficient pentru capacitatea noastră”, a precizat Daniel Breaz.

Potrivit reprezemtanților UAB, nu au existat specializări la care să nu existe studenți înscriși. Secția de kinetoterapie, deschisă în acest an, s-a bucurat de un real succes, iar în acest moment mai sunt 3 locuri libere.

În ceea ce privește situația doctoranzilor, anul acesta sunt disponibile 23 de burse și se așteaptă undeva la 35 de persoane interesate să urmeze cursurile unui doctorat.

Condiţiile şi procedura înscrierii la concursul de admitere la studiile de licență

Un candidat dobândeşte dreptul de înscriere la concursul de admitere după achitarea, la casieria Universităţii, a taxei de înscriere la concurs (sau documentele necesare atestării condiţiilor de scutire de la taxa de înscriere). Pentru înscrierea la concurs, candidaţii vor completa o cerere de înscriere (formular tipizat) în care vor înscrie, sub semnătură proprie, toate datele solicitate în formularul respectiv pe baza actelor de studii. Orice eroare sau omisiune în completarea cererii de înscriere, intenţionată sau neintenţionată, intră în răspunderea candidatului, acesta suportând consecinţele ce rezultă din erorile sau omisiunile comise.

La cererea de înmatriculare, candidaţii vor anexa un dosar care va cuprinde următoarele documente:
– diploma de bacalaureat sau echivalentă acesteia, în original;
– cartea de identitate în copie xerox;
– certificatul de naştere în copie legalizată;
– adeverinţă medicală tip, eliberată de Cabinetul şcolar sau medicul de familie;
– pentru candidaţii la specializarea Educaţie fizică şi sportivă este necesar ca pe adeverinţa medicală să fie menţionat dacă este apt pentru efort fizic.
– pentru specializările teologice sunt necesare şi următoarele documente: Binecuvântarea scrisă a ierarhului, Certificatul de botez şi Recomandarea preotului paroh;
– foaia matricolă corespunzătoare anilor de studiu efectuaţi, pentru candidaţii studenţi ai altor instituţii de învăţământ de stat sau particulare, care se înscriu pentru continuarea studiilor în Universitate;
– 2 fotografii tip buletin de identitate.
– dosar tip plic.
Absolvenţii de liceu din promoţia 2014/2015 pot prezenta, în locul diplomei de bacalaureat (dacă aceasta nu a fost eliberată), adeverinţa-tip că au absolvit liceul şi au promovat examenul de bacalaureat.
În cazul în care formularul tipizat al diplomei de bacalaureat sau al adeverinţei-tip menţionată mai sus nu cuprinde rubrici cu notele obţinute de candidaţi la probele examenului de bacalaureat, candidaţii vor aduce o dovadă oficială scrisă din partea instituţiei (liceului) la care au susţinut bacalaureatul, cu menţionarea notelor şi a mediei generale de bacalaureat.
Candidaţii, absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat, care au obţinut distincţii la olimpiade şi concursuri şcolare şi doresc să fie admişi fără concurs vor anexa la cererea de înscriere diploma de premiu, în original sau copie legalizată. Pentru înmatriculare, ei vor trebui să aducă originalul diplomelor pe baza cărora au fost admişi.

Taxa de înscriere la concursul de admitere pentru o facultate este de 150 de lei.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax