Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: De VINERI începe Festivalul Roman Apulum. Trupe din țară și străinătate vor transforma Alba Iulia în „câmp de luptă”

Publicat

IMG_7126 Alba Iulia dă startul evenimentelor în acest weekend și începe “în forţă” cu Festivalul Roman Apulum, unde vă puteţi delecta cu reprezentaţii “live” de lupte între daci şi romani, parade cu gladiatori la lumina torţelor, ritualuri şi dansuri cu nimfe, expoziţie de machete, tur ghidat, teatru antic, târg de sclavi şi lecţii de istorie, dar şi ateliere meşteşugăreşti.

VEZI: 6-8 mai: FESTIVALUL ROMAN APULUM 2016, la Alba Iulia. Lupte de gladiatori la lumina torţelor, ritualuri şi lecţii de istorie. PROGRAMUL

Ce se va întâmpla la ediția de anul acesta și cum a început toată povestea acestui festival au fost detalii prezentate joi în cadrul unei conferințe de presă organizată la Muzeul Principia, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia.

„Este foarte bine că niște oameni deosebiți s-au gândit să facă un lucru deosebit în Alba Iulia și este foarte bine că tot ce se face se face în oraș și asta aduce foarte mulți oameni aici și este o bucățică de istorie, rescrisă foarte bine”, spune primarul Mircea Hava.

Directorul Muzeului Național al Unirii, Gabriel Rustoiu a precizat că anul acesta vor fi prezentate mai multe trupe din țară și din străinătate, astfel că Festivalul Roman Apulum este considerat cel mai mare festival de reenactment antic din România.

„De ce la Apulum, pentru că istoria o reclamă. Apulum a fost cel mai mare oraș roman din Dacia, la sfârșit de secol II devine ce mai bogat oraș roman din Dacia”, spune directorul muzeului.

YouTube video

Locaţiile evenimentului sunt Muzeul Principia, Piaţa Cetăţii, esplanada Catedralei Romano-Catolice, Poarta III şi IV şi alte zone din Cetatea Alba Carolina.

La Alba Iulia vor ajunge trupe de reenactment din ţară şi străinătate (Italia, Bulgaria, Croaţia sau Italia), care vor ilustra scene de istorie şi vor anima Cetatea Alba Carolina.

Festivalul se desfășoară anual în preajma zilei de 1 Mai și adună peste 200 de reenactori – soldați și civili romani, războinici daci, gladiatori, meșteșugari sau dansatoare.

Vizitatorii vor putea trăi realitățile unei lumi demult apuse, una cu demonstrații militare romane, cu războaie între daci și romani, lupte cu gladiatori, cu ateliere de lucru, cu jocuri și târguri de sclavi.

PROGRAMUL EVENIMENTULUI, AICI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax