Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Deputatul de Alba Florin Roman, atac la Tudose, în Parlament, cu ouă, lapte și facturi la curent

Publicat

YouTube video

Deputatul PNL de Alba Florin Roman a prezentat, joi, de la tribuna Parlamentului, la dezbaterea moțiunii de cenzură, preţurile pentru mai multe alimente, despre care a spus că sunt cumpărăturile unei familii, care a plătit un preț mai mare decât în luna septembrie.

„Vorbesc azi de la tribuna Parlamentului în numele oamenilor simpli, a celor care au ieșit în stradă, a celor care protestează și acum în stradă, a românilor care iubesc această țară. O familie de oameni simpli m-a rugat astăzi să vin cu aceste produse în fața dumneavoastră și să vorbesc în numele lor. Au cumpărat de dimineață alimentele de bază și le-au comparat cu cele din luna septembrie. Un litru de ulei 4,29 lei, acum e 7,01. Un litru de lapte — 4,10 lei, acum l-au cumpărat cu 5,10 lei. Au luat unt, aproape s-a dublat prețul: de la 6,25 a ajuns la 11,14. Au luat oamenii, ca noi toți, o pâine de 600 grame pe care o mănâncă o familie de la 4,41 s-a dus la 5,99. E o familie mai înstărită pentru că și-a permis să cumpere și carne de porc. Costa 20, 12 lei kg, acum este 24,99 lei.

Ei nu au orbul găinilor, domnule Daea. Am fost la un magazin de cartier, nu la un superpermarket și prețul ouălor a crescut de la 45 de bani la 1,10 lei”, a spus Roman.

Totalul a fost 65,90 lei, cu 22 lei mai mult pentru aceste produse, decât în luna septembrie.

Deputatul a adus și „un ou kinder cu surprize”, menționând că acesta costă, la ofertă, aproape cât un ou de găină.

S-a mai referit şi la prețul motorinei, factura la curentul electric, dar și ratele la credite.

„Un privat m-a rugat să vă aduc dosarul cu modificările pe care le-ați făcut la Codul Fiscal. Priviți, stimați colegi și reprezentanți ai Guvernului. Domnule Mișa, o să aveți pe conștiință cele câteva sute de file care dau peste cap România. Acest privat m-a rugat să vă spun, domnule Mișa, să lăsați economia în pace, nu vă lăudați cu creșterea economică. Nu aruncați banii pe apa sâmbetei ca și acum ar fi ai dumneavoastră, nu ai românilor”, a mai spus Roman.

„În final, domnule Tudose, vă rog să încetați să mai fiți arogant din postura de prim-ministru. Și vă mai rog un lucru: nu mai luați România la mișto, sunteți primul ministru al României”, a spus Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax