Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(VIDEO) Deputatul liberal Teodor Atanasiu: „Nu sunt probleme cu finanțarea lucrărilor la autostradă”

Publicat

YouTube video

După ce deputatul democrat-liberal Clement Negruț susținea săptămâna trecută că lucrările majore de infrastructură din județul Alba sunt încetinite sau chiar oprite din cauza rectificărilor bugetare efectuate de actualul Guvern, prin care au fost tăiate o parte fondurile alocate speciale pentru acestea, președintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, contrazice aceste afirmații.

Potrivit deputatului liberal Teodor Atanasiu, lucrările de construcție a autostrăzii Deva-Sibiu nu au fost afectate de retragerea fondurilor de la Guvern, mai ales că 85% din bani sunt alocați de către Uniunea Europeană. Acesta a explicat că plățile lucrărilor se efectuează după încheierea fiecărei etape din proiect, iar deocamdată nu s-a ajuns la această dată.

„Am vorbit cu ministrul Transporturilor și mi s-a spus că nu sunt probleme cu finanțarea autostrăzii, mai ales că, în mare parte, banii vin de la Uniunea Europeană și nu de la Guvernul României, care participă doar cu 15%. Aceste decontări se fac, nu pe situații de lucrări provizorii, ci pe anumite etape mai mari, în care trebuie să fie clară data lucrărilor, iar deocamdată nu s-a ajuns la acea dată, încât lucrările să poată fi decontate. Probabil că sunt probleme în a asigura finanțarea lucrărilor până la data respectivă, la încheierea etapei respective”, a declarat Teodor Atanasiu.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax