Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Deputatul PNL de Alba, Florin Roman vrea să înceapă în forță sesiunea parlamentară. Inițiative pentru Centenar și modificarea Codului Rutier

Publicat

florin romanRomânia îmbrăcată în tricolor și o modificare a Codului Rutier. Sunt două inițiative care vor ajunge în Parlament, la începutul acestei sesiuni, potrivit deputatului PNL Alba, Florin Roman. Cele două proiecte legislative sunt deja pregătite pentru a fi depuse, ba chiar cea care privește poliția rutieră se află în dezbatere publică.

Prima inițiativă se referă la obligativitatea autorităților locale din țară de a decora toate străzile principale cu tricolorul României.

„Vrem ca de 1 Decembrie, la 100 de ani de la Unire, România să fie o mare tricoloră, să fim mândri cu însemnele noastre, să arătăm un semnal de forță peste tot, tuturor celor care iubesc sau nu iubesc România. Din păcate, avem colegi parlamentari care spun că  Ziua Centenarului este o zi de doliu, cum este cazul lui Kelemen Hunor și a altor colegi de la UDMR. Eu aștept însă să-și dea demisia de onoare pentru că, în calitate de parlamentar, a depus jurământul pe legile României, iar constituția spune că statul Român este un stat unitar. Dacă nu le convine, au și varianta să demisioneze sau să își caute traiul acolo unde cred că le este mai bine”, spune deputatul Florin Roman.

Legat de a doua inițiativă care se află în dezbatere publică, se referă la aparatele radar pe mașinile de poliție care stau în zonele ascunse.

„Proiectul pleacă de la ideea că rolul principal al poliției rutiere este de prevenție. Peste tot în lumea civilizată aparatele radar sunt semnalizare corespunzător, majoritatea sunt în afara localităților unde se și produc accidente. La noi lucrurile stau invers, de regulă îi vedem în oraș stând la ciupeală, pentru a-și face planul de amenzi și nu pentru a face prevenție și a reduce numărul de accidente rutiere. Practic noi propunem modificarea Codului Rutier, prin aceea că toate contravențiile stabilite de către agenții de poliție de pe mașinile cu aparatele radar, care stau în locuri ascunse sau pe trotuare, să fie nule de drept. Mai solicităm amplasarea de alveole pe drumurile naționale și europene, ca aceste mașini să-și poată desfășura activitatea și avertizarea pentru conducătorii auto, pentru că ideea este tocmai de a preveni și nu a sta la ciupeală”, mai spune Florin Roman.

Proiectul de lege este scris și inițiat de Florin Roman și deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax