Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: „Different sounds. One Europe”. Un filmuleț care reprezintă Alba Iulia la un concurs organizat de Comisia Europeană

Publicat

Povestea vieții unui tânăr talentat din Alba Iulia, a cărui dragoste pentru muzică l-a împins departe de casă, întâi la școală, apoi la concerte. Este vorba despre Dan Liviu Cernat, care a avut șansa de a studia în diverse țări și de a cânta la vioară pe cele mai prestigioase scene ale Europei, însă a ales să se întoarcă în orașul său natal. Un artist, o vioară, un oraș, o poveste despre „a fi european”. Acesta este subiectul filmulețului cu care Alba Iulia participă la un concurs video, organizat de Comisia Europeană, pentru promovarea și susținerea „fenomenului european”. „Different sounds. One Europe” a fost realizat în Alba Iulia în doar câteva zile și propune o „rețetă” locală despre cum poți să te simți european oriunde ai fi.

Într-un moment cheie al evoluției Uniunii Europene și înainte de alegerile europarlamentare din 25 mai, Comisia Europeană, în parteneriat cu Organizația Națiunilor Unite, a lansat o competiție pe tema apartenenței la Uniunea Europeană, invitându-i pe cetățeni să își exprime susținerea față de acest fenomen.

O echipă din Alba Iulia participă la concurs și a realizat un filmuleț despre un tânăr muzician și orașul său.

Potrivit regulamentului concursului, filmulețul trebuie să răspundă la câteva întrebări, printre care „Ce înseamnă pentru tine a fi european?”, „Care sunt valorile din spatele steagului european pe care le apreciați și cum vă trăiți viața zi de zi ca fiind cetățean european?”, „De ce avantaje vă bucurați cel mai mult?”, pe care să le pună în legătură cu un eveniment istoric din Uniunea Europeană.

„Deschide-ți inima și simte sunetul Europei”. Acesta este mesajul tânărului muzician din Alba Iulia, Liviu Cernat, pentru toți cei care încearcă să descopere ce înseamnă a fi cetățean european.

Vesel, ritmat și plin de culoare, filmulețul redă atât povestea talentatului muzician cât și a bătrânului oraș în care acesta s-a născut, Alba Iulia. „Different souns. One Europe” a fost filmat în mai multe puncte din Cetatea Alba Carolina și la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

Echipa de realizare a filmului are următoarea componență: Cameră: Zoltan Lorincz, Cătălin Cădan, Cornel Gruian, Claudiu Miclăuș, Romulus Oprișcan, Montaj: Victor Tudor Popa, Scenariu: Ovidiu Hațegan,Claudiu Makkai, Voci: Dan Liviu Cernat, Claudiu Makkai, Sunet: Raul Oargă, Ovidiu Bartha, Producător: Cătălin Cădan, Muzică: Ovidiu Pârjol – pian, cu Orchestra de Cameră a județului Alba, condusă de Dan Liviu Cernat – J. S. Bach Piano Concerto No. 7 în G minor P I (fragment), V. Monti – Csardas, Dan Liviu Cernat – violă și Ovidiu Pârjol – pian.

Fotografiile aparțin arhivei Muzeului National al Unirii din Alba Iulia și arhivei personale a lui Dan Liviu Cernat.

Filmul a fost realizat și cu suportul Asociației „Produs în Alba” în care sunt membri Cătălin Cadan, Romulus Oprișcan și Claudiu Makkai.

Vă invităm să vizionați filmulețul „Different sounds. One Europe”. Dați click în spațiul ocupat de video, pentru vizionare.

Pentru cei care nu pot vizualiza video-ul de mai sus, vă punem la dispoziţie acest film, încărcat pe un alt player:
[media id=575 width=635 height=400]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. Alin Orbut

    joi, 20.03.2014 at 22:44

    Intr-adevar, Dan Liviu Cernat este un om minunat care face cinste acestui oras. Sper ca proiectele lui sa continue pentru a avea nu doar istorie in Alba Iulia, ci si cultura.
    Mult Succes!

  2. Radu

    vineri, 21.03.2014 at 15:58

    Felicitari pentru munca depusa !
    Inca un tanar care ne face cinste !

  3. genica

    sâmbătă, 22.03.2014 at 21:42

    Felicitari si mult succes acestor tineri care innobileaza cetatea din Alba Iulia!

  4. ion

    marți, 25.03.2014 at 00:52

    foarte frumos totul si bravo lui si celor care l-au ajutat sa ajunga pana aici, dar nu crede ca pentru lele Marioara si pentru baciul Gheorghe e prea multa engleza? pt el e mai usor sa vorbeasca romaneste decat pentru ei sa invete Acum engleza, nu ?

    • Ana

      miercuri, 26.03.2014 at 19:06

      E un proiect european, d’ooooh! Era culmea să îl facă în română.

  5. Emil-Anton COMȘA

    joi, 27.03.2014 at 09:38

    Felicitari pentru proiectul pe care comunitatea ANTREC Alba il sustine!

  6. rafila

    joi, 03.04.2014 at 11:20

    esti talentat ,binecuvantat de Bunul Dzeu cu un talent deosebit sa ai bucurii si realizari precum iti doresti!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax