Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Doi ani de la tragedia aviatică din Apuseni. Parastas pe Vârful Petreasa, locul unde s-a prăbuşit avionul

Publicat

avion prabusit ApuseniLa doi ani de la tragicul accident aviatic din Apuseni, în urma căruia şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion, pe Vârful Petreasa, lângă comuna Horea va fi organizat un parastas. La evenimentul organizat de fosta soţie a lui Iovan, Romaniţa şi va participa şi fiul lor, Albert (9 ani).

UPDATE: Slujba religioasă a fost decalată cu o oră, din cauza accesului greu pe drumul spre Vârful Petreasa. Maşina în care se aflau fosta soţie a pilotului, Romaniţa Iovan, şi fiul acestora a rămas înzăpezită, aceştia ajungând cu întârziere.

Cei care au vrut să fie prezenţi la ceremonia religioasă au plecat cu circa 20 de maşini, dar au fost nevoiţi să meargă pe jos, o parte din drum, prin pădure, prin zăpadă de peste o jumătate de metru.

Romaniţa Iovan a depus o coroană de flori în memoria fostului său soţ, iar fiul pilotului a lansat spre cer un balon cu heliu în formă de aeronavă.

Pe data de 20 ianuarie 2014, avionul BN52 decola din Bucureşti pentru a ajunge la Oradea, la o prelevare de organe pentru transplant. Şapte persoane se aflau la bord: patru medici – Sorin Ianceu, Valentin Calu, Radu Zamfir, Cătălin Pivniceru şi studenta Aura Ion, iar la manşa avionului, pilotul Adrian Iovan, asistat de copilotul Răzvan Petrescu. În jurul orei 16.00, avionul BN52 s-a prăbuşit la peste 1.400 de metri altitudine, în Munţii Apuseni.

Cu toate că autorităţile din judeţul Alba şi Cluj au fost alertate, abia în jurul orei 22.00 a fost găsită epava avionului, de către cetăţenii din comuna Horea. Niciunul dintre pasagerii avionului nu s-au gândit un minut că ziua de 20 ianuarie 2014 le va marca viaţa pentru totdeauna, unii s-au născut pentru a doua oară, iar din nefericire alţii au murit, însă ca nişte eroi.

YouTube video

Acum, la doi ani de la tragedie, Romanița Iovan organizează un parastas de pomenire.

În ianuarie 2015, peste 150 de persoane au luat parte, alături de Romaniţa Iovan, la slujba de parastas de un an, în memoria lui Adrian Iovan. Romanița a dus atunci la foişorul de lemn o machetă a avionului BN2, modelul celui pe care Iovan l-a pilotat în ziua accidentului, făcută chiar de fiul lui, Albert.

Citeşte şi Peste 150 de persoane la PARASTASUL de un an, în memoria lui Adrian Iovan. Fosta soție a dus la locul accidentului o MACHETĂ a avionului BN2, făcută de fiul lui, Albert

La locul accidentului au urcat, câteva zile mai târziu şi membrii familiei Aurei Ion. Mama studentei, fratele şi sora ei au ajuns, atunci, pentru prima dată, la peste 1.400 de metri altitudine, în locul în care s-a prăbușit aeronava.

Supraviețuitorii accidentului, medicii Sorin Ianceu, Valentin Calu, Cătălin Pivniceru și Radu Zamfir, dar și copilotul Răzvan Petrescu au primit titlul de cetățean de onoare al comunei Horea. Aceleași titluri au fost conferite, post-mortem, pilotului Adrian Iovan și Aureliei Ion.

Vezi şi VIDEO ACCIDENTUL aviatic din Apuseni. Raport final CIAS: Motoare oprite în aer din cauza stratului de gheaţă şi decizie eronată a pilotului

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. FanDorel

    duminică, 17.01.2016 at 19:33

    Dorele…..poti sa dormi linistit ??? Te-ai tras pe fese trimitand acolo suboronati…NU TEAI dus acolo,,,,sa nu cumva sa fii tras la raspundere…
    Apropo….ce iti mai fac rudele…soficii din isu ????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax