Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: FILMARE AERIANĂ de la LOCUL TRAGEDIEI din Sibiu în care un ELICOPTER militar s-a PRĂBUŞIT. Opt camarazi au „DECOLAT” spre Cer

Publicat

accident elicopter, sibiu Vineri dimineaţa, zece militari ai Bazei 71 Aeriane de la Câmpia Turzii au urcat la bordul elicopterului tip Puma SOCAT. Se aflau într-o misiune, urmând să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu, dar din nefericire nu au mai ajuns la destinaţie. Elicopterul în care se aflau doi piloţi, printre care şi căpitanul Răzvan Moldovan, din Alba Iulia, doi mecanici, un inginer şi cinci militari a luat foc în zbor.

Opt persoane şi-au pierdut viaţa în tragicul accident, iar două persoane au suferit arsuri, în prezent fiind internate la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Din păcate opt camarazi ai lor au „decolat” spre Cer, printre ei şi Răzvan, tânărul de 29 de ani din Alba Iulia. Epava elicopterului a fost găsită lângă satul Stejărişu, comuna Iacobeni, judeţul Sibiu.

YouTube video

Au urcat la bordul elicopterului fără să se gândească vreun moment, că pentru unii dintre ei este ultima misiune. Zece militari de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, doi piloţi, doi mecanici, un inginer, cinci militari se aflau în misiune urmând să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu,

Elicopterul s-a prăbuşit în zona localităţii Mălâncrav, la limita judeţelor Sibiu şi Mureş. Aparatul de zbor ar fi luat foc în aer, iar din cei zece militari, opt şi-au pierdut viaţa, printre ei şi căpitanul Răzvan Moldovan, de 29 de ani din Alba Iulia.

Citeşte şi ELICOPTER PRĂBUȘIT: Ceremonie militară la Sibiu. Căpitanul Răzvan Moldovan va fi înmormântat în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia

Epava elicopterului a fost găsită lângă satul Stejărişu, comuna Iacobeni, judeţul Sibiu. Din imaginile aeriene se poate vedea că incendiul a făcut elicopterul scrum. Oamenii au spus că în timpul zborului  elicopterul „s-a învârtit razant, de vreo două ori, deasupra satului. Era în derivă. După aceea s-ar fi îndreptat către Iacobeni”.

Citeşte şi FOTO – VIDEO: Ultim omagiu la Cercul Militar din Alba Iulia, pentru Răzvan Moldovan, tânărul care şi-a pierdut viaţa în accidentul de elicopter

În acea zi condiţiile meteo în zona în care a avut loc accidentul erau proaste, iar vizibilitatea era redusă. Apelul la 112 a fost făcut chiar de unul dintre pasagerii elicopterului.

După prăbuşirea elicopterului, la faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare formată din procurori militari şi specialişti-criminalişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Vineri, anchetatorii declarau că vor fi analizate componentele aeronavei, sau mai exact ce a mai rămas din aceasta, deoarece epava este carbonizată. Pentru păzirea epavei pe timpul nopţii, la locul accidentului au rămas pompieri, poliţişti, jandarmi şi salvamontişti.

Citeşte şi UPDATE | ELICOPTER MILITAR PRĂBUŞIT în SIBIU. Un tânăr din ALBA IULIA şi-a pierdut viaţa. Bilanţul tragediei, OPT victime

Sunt imagini greu de descris în cuvinte, iar oamenii din zonă spuneau că ce s-a întâmplat în satul lor nu vor să mai vadă niciodată. Opt militari şi-au pierdut viaţa în timpul executării unei misiuni sub culorile Drapelului Naţional.

Camarazii care au „decolat” spre Cer, mai repede decât trebuia sunt:

– comandorul Artur-Grigore Palfi, 46 ani, căsătorit, un copil

– căpitanul medic Rareş-Cosmin Moldovan, 34 ani, căsătorit, un copil

– căpitanul Răzvan-Aurel Moldovan, 29 ani, căsătorit

– sublocotenentul Andrei-Cătălin Apostol, 25 ani, necăsătorit

– maistrul militar cls. I Paul Bădescu, 41 ani, necăsătorit

– maistrul militar cls. II Dorin Fodor, 43 ani, căsătorit, doi copii

– maistrul militar cls. III Vasile-Marian Gădălean, 33 ani, necăsătorit, un copil

– maistrul militar cls. III Constantin-Dorin Filip, 30 ani, necăsătorit.

FOTO – VIDEO: Centru de Imagine

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax